De tweede lichting Kang kong stond nog steeds in een bakje plantgoed in de kas.
Ik heb ze toch maar geplant want het is leuk en lekker spul. Ook groeit het hard, een week terug de eerste bos gesneden en nu staat het bijna alweer even hoog.
Ik heb een viskrat gevuld met twee emmers compost, twee emmers grond en een gieter water.


Daarna een flinke laag potgrond en het pootgoed geplant, het viel mij op dat er al worteltjes zaten op het stengeltje en ik verwacht dat deze plantjes snel aanslaan en dat ik er nog van kan oogsten. Het plantgoed heeft na de opkweek ongeveer een maand in het kleine bakje in de kas gestaan zonder veel problemen.

Ik heb nog wat winter andijvie gezaaid Diva ( en wat oud zaad) en geschoffeld. Ook nog een deel van de witlof gedund en het dunsel uitgeplant. Ik heb dit nog nooit gedaan en ben benieuwd of het nog wat wordt.
Een paar rijen droogbonen, krombek en Franse Haricot nain a ecosser Pactol type coco de Paimpol.
Als laatste een half rijtje Kropsla, Zwart Duits. Die moet nu eigenlijk ter plekke gezaaid worden maar ik dun ze wel en zie wel wat het wordt.
Als avond eten was er risotto met seizoen groenten, sjalotten, tuinboontjes, sperziebonen, courgette, snijbiet, knoflook en bieslook.

Als toetje seizoenstaart met zwarte bessen gelei en kruisbes.

Aanbevolen reacties