Rustig aan ga ik door met het de dingen die nog moeten gebeuren.
De augurken die ik laat nog gezaaid heb op de plek van de peulen beginnen te groeien en moesten ook nog verplant worden.

Voor de plantjes die te dicht opeen stonden even wat mest ondergespit op een leeg stukje en ze daar op een gezet zodat ze kunnen gaan groeien.
Ik hoop dat het snel gaat want de voorraad augurken en cornichons van vorig jaar is bijna op.

Ook ben ik begonnen met het opruimen van de peulen e.d. De laatste ongebruikte peulen en doperwten zijn goed droog en kunnen geplukt, voor extra zaad voor komend jaar. Het stro gaat op de overvolle composthoop en de gaasrekken naar het maisveldje waar de kolven zich beginnen te vormen. Sommige jaren zijn de kauwtjes snel bij de rijpende mais en dan moet ik alles nog sneller afschermen met gaas. De hoge peulen rekken zijn hier ideaal voor.

Het onkruid heeft een groeispurt gemaakt met de regen en zon en er tussen groeit veel eetbaars,
vooral postelein en dat oogst ik voordat ik het stuk schoffel. Er is nog meer goed om geoogst te worden dus dat mag ook mee.
De worteltjes zijn wat wormstekig door het langere staan en zijn voor de dieren.

De laatste uien worden gepeld en uitgezocht, helaas heb ik met mijn manier van drogen onder een klein kasje geen rekening gehouden met de record hitte van vorige week. Vooral de rode uien hebben helaas schade door zonnebrand, iets wat normaal in Nederland niet snel gebeurd.


De afgekeurde uien gaan apart.

Er wordt natuurlijk ook weer lekker gegeten uit de tuin, en eten we de ene dag restjes met zijn drieën, de volgende dag is er weer een tafel vol hongerlappen. Hier zit men nu aan de courgettesoep, op tafel staan kip en lamsgehaktballetjes met courgette uiensaus en uit de tuin kroten, aardappeltjes met spekjes, boontjes, paprika en komkommersalade, polenta met tuinkruiden, postelein en een bakje kruiden voor er bij.

En dan gaat het hard met een bessentaartje.



Aanbevolen reacties