Eindelijk is het kouder geworden. De temperatuur is gezakt naar onder de tien overdag.
Met weinig wind en zon nog goed te doen, maar bij wind en een klein buitje is het voor mij niet zo lekker meer.
Ook de zijn we overgegaan op de meer winterse groenten.
Ik oogst de eerste flinke aardperen oogst en ruim gelijk een hoop van de hoge harde stengels op.
De dunne stengels gaan in de compost, de dikke in stukjes onder de bessenstruiken.
Ze gaan in een roerbakschotel.
Ik heb weer bijna een kist Triplo aardappels leeg.
Deze aardappels begonnen ook wat uit te lopen met de hoge temperaturen.
De verbena is van zijn stokje gegaan.
De laatste uien moeten nu van de tuin af voor het echt koud wordt.
Er zijn weer pompoenen veranderd in soep.
Als het weer het toelaat pluk ik een emmertje N-Z spinazie die ook op moet.
Hier samen met de allerlaatste bietjes.
De andijvie moet nu ook van het veld.
Het asperge veld is klaar, ik heb het aangevuld met wat jonge planten waar gaten zaten.
Alle onkruid is weg en er moet alleen nog mest op zodra die gebracht wordt.
Ook heb ik daar deze winter de bonenstaken geparkeerd.
We eten weer spinazie......
met sambal van gerookte pepers.
De laatste tomaten hangen te rijpen in het lijkt wel het laatste beetje zonnewarmte.
De witlof is gekopt en ingekuild, alleen las ik na afloop dat het wel twee weken had mogen blijven liggen.
De oogst is beduidend minder als andere jaren.
Ook even goed inwateren.
Weer eentje klaar.:
Gekleurde snijbiet met broccoli uit de winkel.
Gisteren heb ik de laatste tomaatjes geoogst.
Al denken de tomatenplanten daar anders over:
de eerste palmkool oogst.
Met aardappeltjes:
De muismeloentjes heb ik gisteren ook maar opgeruimd, er komt lichte vorst aan.
De planten had ik laat gezaaid, met als doel weer nieuw zaad te verkrijgen.
De oogst is daar na het uitdelen precies genoeg voor.
Eens kijken of ik de wortels kan overhouden, ze staan nu in een pot in de kas.
Het kleine kasje waar ze instonden moet ook weer gebruikt worden om de andijvie te proberen te beschermen.
Soep met flink wat peper, nog steeds uit het kasje.
Er bij is zuurdesembrood, er is een mesje gekocht om het deeg in te kunnen snijden.
Aan het eind van de dag nog steeds een kopje thee.
Het butaangas verdampt bijna niet meer, maar er ligt nog wat hout.
In de thee wat verbena of de laatste wolharige munt, die het nog langste volhoud van de muntsoorten.
Aanbevolen reacties