Jump to content
  • entries
    229
  • comments
    493
  • views
    17,682

Eerste stukje moestuin, eerste paar plantjes en bloemen ...


Jane Doe

374 views

Eerste plantjes zijn in het eerste stukje nieuwe moestuin geplant, de tuinbonen crimson eerste gezaaide tuinbonen. Hopelijk kunnen we nieuw zaadgoed oogsten en wat in de keuken koken. Zoveel zaden waren het niet, we zullen het met de tijd zien hoeveel. Eerste paar m van de nieuwe moestuin lang het hek klaargemaakt, hoop werk alles vrijmaken. En dan karton en compost, liefst vol poten, zaaien en planten. Voorkeur piepers, maar durf het pas op zijn vroegst half maart aan liever eind maart. En dan nog is het een grote gok voor ijsheilige te poten, als er nog vorst komt en de aardappelplanten al daar zijn. Is er vorstschade en zal ik de planten tot de bodem moeten verwijderen. Zullen dan weer uitlopen en hopelijk gaat het dan goed, maar met 2 weken tot maandje uitlopen. En al die tijd tot ijsheilige, de gok buiten nemen we met de onbekende soort. De speciale soorten, kunnen als ze niet langer kunnen wachten in de kas. Maar denk dat ze nog wel even kunnen wachten tot ze zo ver zijn, liggen koel en donker. Deze week maar eens kijken, hoe ze er bij liggen, de onbekende beginnen al een beetje met uitlopen.

Op de sneeuwklokjes, crocussen, druifjes, narcissen en Tulpen na, de eerste dubbel doel bloemen gepoot de gladiolen. Wat zijn er toch een boel fleuriige soorten, al die kleuren prachtig. Wat van de action en lidle en wat besteld, aparte sorten komen nog. Worden nageleverd, met planten die dan komen. Voor het eerst ook flox, eenjarig maar zal het zichzelf uitzaaien? Lijkt me zo mooi al die bloemenpracht en levendswichtig voor de bijen en vlinders.

Zoveel  te zaaien en teweinig tijd, elke dag wat proberen wat gedaan te krijgen in de tuin. De eerste zaaitrays zijn vrijgekomen,  maar 2 stuks. De volgende paar moet ik ook nodig, in blocks gaat toch beter dan in vakken. Wordt nog een hele klus de kiemlingen daar uit die trays te krijgen. En dan planten hopelijk gaat dat goed, zullen wel een tik krijgen ben ik bang. In die trays geen peulen, erwten en tuinbonen meer, wortels onwikkelen zich te snel in vergelijk met het plantje zelf. Maar de echte eerste bladeren planten, wat te laat is voor de wortels die dan te ver zijn. Met de blocks geen probleem, dat is goed te doen.

Snel nog even de boel aan de kant maken en dan vroeg naar bedje, 2 aura's van migraine vanavond gehad. Hopelijk morgen of later geen migraine aanval. 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...