Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  17,717

Moestuindagje ...


Jane Doe

389 views

Moestuindagje al was het maar een dagdeeltje, het was heerlijk genieten. En prachtug weer, al is mijn kop aan het malen met alles wat er gaande is. Het doet dan goed, als al die gedachtengang een beetje op de achtergrond is.

Alle bloemkoolplantjes zijn geplant, staan in de volle grond in de kas. Oud zaadgoed in de kas voorzaaien, is goed bevallen. Zo krijgt het nog een kans en kunnen de gekiemde zich tot plantjes ontwikkelen. Die dan weer op hun plaats geplant kunnen worden en kiemen ze niet, geen verlies volgende.

De potgrond gaat snel, na het zeven gaat het niet gecomposteerde de keukentuin in. Zo komen de bedden weer op nieveau en later met de compost worden ze een beetje verhoogd. De sneeuwklokjes, crocussen, narcissen en tulpen zullen een mooie bloempracht tonen. De knoflook en uien als eerste groentjes, tuinbonen en erwten zullen snel volgen. 

In de kas komt ook alles tot leven, de frambozen, bramen, aalbessen en kruisbessenlopen groen uit. Hopelijk slaan de stekjes aan, maar dat ziet er veel belovend uit op een paar na. Nog even geduld hebben, dan kunnen ze per stuk verpot worden. En zich groot genoeg ontwikkelen, tot ze op hun vaste plek in de tuin of akker geplant kunnen worden.

 

 • Like 2

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...