Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Gepofte knoflook


henkg

Aanbevolen berichten

Men neme een liefst jonge knoflookbol:

2018052712372298811527419342.jpg

 

Topjes van de tenen afsnijden. In aluminiumfolie, wat tijm en rozemarijn, beetje olijfolie erbij. Zout en peper hoeft echt niet. Folie dichtvouwen:

2018052717372792391527568573.jpg

 

Na ruim 30 minuten in de oven, op 170 - 180 graden:

2018052718415389931527568572.jpg

 

De teentjes kunnen in zijn geheel gegeten worden, pellen hoeft niet (in ieder geval niet bij jonge verse knoflook). De smaak wordt heel mild, één bol p.p. is echt niet teveel. Heel lekker.

Volgende keer ook eens proberen met niet dichtgevouwen folie, misschien wordt de buitenkant dan mooi krokant.

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Ik maak vaak kip in de oven en doe daar dan veel ongepelde knoflook bij. Heerlijk om bij het eten op een stukje brood te doen. Wat overblijft vries ik in, en als ik lekkere saus wil maken dan ontdooi ik ze prak fijn en wat zelfgemaakte mayo erdoor roeren.

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...