Jump to content

Mariekeenfrance

Members
 • Content Count

  360
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Bourgogne
 • OCCUPATION
  werk al 5 jaar niet meer voor een baas, maar werken aan huis en tuin.
 1. Bij nader inzien (ik heb het laatste bloempje onder het vergrootglas gelegd) is het toch zo'n Waltstroleeuwenbek , Ik hoop dat hij volgend jaar terug komt. Mensen, bedankt!
 2. Ik had er al op gegoogeld, bij mij hangen de klokjes en zitten niet zo dicht op elkaar. Snap dat het geen echte Leeuwenbek zijn.
 3. Bedankt voor het antwoord, het plantje is bijna het zelfde maar die van mij heeft hangende klokjes en een leeuwenbekje is net even anders.
 4. Hallo, deze groenten liggen hier in Frankrijk bij de Grand frais (is een grote vers winkel) het ziet er uit als uitgerekte Brocoli en is best duur. Lijkt mij heerlijk in roerbak schotels. Succes!
 5. Hallo, dit mooie plantje staat in de tuin is aan komen waaien. De takjes zijn naaldvormig en de bloemetjes zacht lila klokjes en heel klein. Heb het net af gezocht en kan het niet vinden.
 6. Ik denk ook aan een braamsoort, en tja tuin leeg opleveren... met dit soort struiken bijna geen beginnen aan. Blijft er een klein stukje wortel in de grond heb je zo weer een nieuwe.
 7. Oke, ja long kruid... die bedoelde ik eigenlijk ook. Maar je hebt meerdere soorten toch? Deze bloeien blauw en er komen heel veel vlinders en bijen op af. Ben er blij mee.
 8. Hallo, even een vraag, deze groeit bij ons in de tuin en zaait zich mooi uit. Volgens mij is dit een Smeerwortel soort, maar ik weet het niet zeker. Wat denken jullie?
 9. Mooi, ik laat de rest gewoon staan denk ik.... ook leuk, bij ons staan ze nu in een rechte lijn. En bedankt weer!
 10. Hallo, ik zit met een vraag. Wij hebben hier op ons eigen terrein lekkere weidechampignons sinds enkele jaren. Vanaf eind september kan ik wel enkele bakjes plukken. Dit jaar waren er minder omdat het zo droog is geweest deze zomer denk ik. Nu staan er weer en best veel. Mijn man denk dat als wij nu niet meer plukken dit jaar dat ze zich veel meer gaan vermenigvuldigen. Maar is dit wel zo denk ik dan...... Ik heb er al een aantal laten staan en die hebben nu grote witte hoeden.
 11. Wie een kasje heeft (koude kas) hoe klein ook, die kan nu spitskool voorzaaien om volgend jaar in de tuin te plaatsen. Ik doe dit al drie jaar en met succes.
 12. Ik gebruik eigenlijk niets, fruitvliegjes heb ik nog nooit van gehoord. Maar het lukt wel. Zeker de rode wijn azijn, die is altijd erg goed.
 13. Ik maak wel meer dingen in maar zet het niet altijd hier op omdat de meeste producten al gedeeld zijn en ik niets toevoeg. Voor de 50ste keer tomaten saus vind ik dan zonde van mijn tijd. Maar deze pepersaus vind ik zo goed dat ik hem met jullie wil delen want op googel vind je hem niet. Veel werk, maar dan heb je ook wat In het recept staat: 1 tot 2 kilo suiker, ik doe 1 1/2. En ik voeg knoflook toe, de saus is heerlijk om over een kip of eend te gieten (wel eerst zouten!) en dan in de oven te braden....
 14. Heb je dit weleens gemaakt Appelvrouw? Dat is echt heerlijk. https://www.kweepeer.nl/recepten/membrillo-kweepeerpasta/
 15. Ik heb geen fruitvliegjes en geen moer, maar wel azijn. (zou weleens een moer willen, daar niet van. De appelazijn is geel en niet doorzichtig, en niet echt heel zuur maar wel lekker. Maar ook geen moer. Komt dat bij jullie vanzelf er op?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...