Jump to content

Spitskool

Members
 • Content Count

  855
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Spitskool

 1. En ik moet me helaas toch afmelden. Er zijn familieverplichtingen waar ik niet onderuit kom.
 2. Pepers, heel veel pepers. En een veels te lekkere jam (waar vriendlief niks van gaat proeven). Maar ook: chilivlokken, paprikapoeder, süppengewurz, lindebloesem-kweepeer-thee, gedroogde kastanjechampignons en... en... en... Teveel om op te noemen. Mellie krijgt alle eer van een prachtig mooi en ontroerend verrassingspakket.
 3. De inheemse blauwe bes (zure grond) en de Japanse gember zijn twee planten in mijn tuin die de schaduw echt prefereren. Er is een eetbare krulvaren die het ook goed in de schaduw doet. En de eetbare hosta is misschien ook het proberen waard? Succes ermee. Ik hoop dat je toch wat leuks vindt voor je schaduwtuintje!
 4. Wil ik me net aanmelden, hoor ik dat ik al aangemeld ben. En bedankt Mellie. Ik ben dus de +1 van Mellie.
 5. Heb je daar een recept bij? Want dit klinkt wel heel appetijtelijk.
 6. Oh, leuk. De zonnewortel lijkt me wel wat. Ik moet mijn lijstje nog online zetten, dus ruilen gaat wat lastig. Maar ik neem een heel kratje mee met van alles en nog wat aan plantjes. Aardbei, tuinboon, oesterblad en meer. Misschien kan je daar even in grabbelen?
 7. Naast de spa rood, het zout en de smeersels neem ik ook wat crackers mee en watermeloen. Yay voor watermeloen!
 8. Ik neem wat vegan smeersels mee voor al dat brood dat ik op de lijst zie staan. Verder twee flessen spa rood. Misschien dat er nog wat bij komt (salade o.i.d.), maar daar wil ik me nu nog even niet op vastleggen.
 9. Ik ben -onder voorbehoud- volgende week donderdag en vrijdag in Drenthe. Ik kan een detour maken en wat frambozen op de achterbank plaatsen, maar dat ligt wel aan de exacte invulling van die Goudse versnapering Goldfish.
 10. Heb je de crosnes toevallig nog? Dan zou ik daar wel wat van willen in ruil voor die oesterblad-pol.
 11. Mijn oesterblad staat er ondertussen weer fris en fruitig bij, dus ik kan kijken of ik wat voor je kan scheuren. Daar is het nu toch de juiste tijd voor. Als het lukt, neem ik het voor je mee appelvrouw. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.
 12. Ik heb dit jaar helaas geen stekjes. Maar ik kwam wel kleine plantjes tegen van deze citrusvariant in Ranzijn. Off all places. Dus voor wie interesse heeft...
 13. Wat leuk. Ik heb inderdaad nog steeds een plekje voor die koriander. Kom je toevallig naar de MTFD?
 14. Ik ben er ook bij! Heel veel zin in. Mijn moestuinopstart verloopt wat trager dit jaar, dus ik maak geen ruillijstje, maar zal wat willekeurigs meenemen voor de weggeeftafel.
 15. Die wil ik ook maken Charly. Lijkt me een heerlijk brood en een leuk experiment. Ook weer op het lijstje dus. Verder ben ik eigenlijk op zoek naar goede recepten voor de spaghettipompoen. Heeft iemand een lievelings?
 16. Ik had wat zwarte sojabonen neergelegd. Bedoel je die Kruidenvrouwtje? Ik had ze alleen wel duidelijk gelabeld.
 17. De kiwibes heb ik zeker interesse in. Leuk! Ik zal je een PB sturen,.
 18. Wat een gezellige dag was het vandaag, met veel te veel leuke gesprekken, immens grote hoeveelheden aan ruildeals en spannende dingen op de weggeeftafel. Ik ben blij dat ik gegaan ben naar mijn eerst MTFD in Zelhem. Ik leer steeds meer gezichten achter de avatars kennen. Uiteindelijk ben ik ben thuis gekomen met boeken, noten, potjes, ijzerdraad, vijlen, kefir, broed, boompjes, pepers, onverwachte zaailingen, pompoenen, zaden, zaden en nog meer zaden en heel veel indrukken. Volgens mij vergeet ik dan nog de helft, haha! Kom maar door met de voorjaarseditie!
 19. Ik ben inmiddels ook helemaal om. Helaas de man ook en dat is vreselijk, want die verwacht nu om de dag vers brood.
 20. Heb je nog een pompoen nodig? Ik kan er wel eentje missen. Laat maar weten.
 21. Een licht chaotische avond heeft er voor gezorgd dat ik net een Israëlische rode koolsalade heb gemaakt. De forbidden rice komt een andere keer.
 22. Waarom staat dat niet in de handleiding? Potjandorie. Haha! Ik ben net klaar met het maken van mijn salade. Helemaal op schema. En ik ruik lekker naar curry door al het gehannes met het overhevelen van die kruiden. Morgen voor het krieken een laatste rondje tuin en de juiste stekjes en andere wvttk-tjes verzamelen en dan ben ik er echt klaar voor. Hard werken hoor, zo’n MTFD.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...