Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Gepofte knoflook


henkg

Recommended Posts

Men neme een liefst jonge knoflookbol:

2018052712372298811527419342.jpg

 

Topjes van de tenen afsnijden. In aluminiumfolie, wat tijm en rozemarijn, beetje olijfolie erbij. Zout en peper hoeft echt niet. Folie dichtvouwen:

2018052717372792391527568573.jpg

 

Na ruim 30 minuten in de oven, op 170 - 180 graden:

2018052718415389931527568572.jpg

 

De teentjes kunnen in zijn geheel gegeten worden, pellen hoeft niet (in ieder geval niet bij jonge verse knoflook). De smaak wordt heel mild, één bol p.p. is echt niet teveel. Heel lekker.

Volgende keer ook eens proberen met niet dichtgevouwen folie, misschien wordt de buitenkant dan mooi krokant.

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik maak vaak kip in de oven en doe daar dan veel ongepelde knoflook bij. Heerlijk om bij het eten op een stukje brood te doen. Wat overblijft vries ik in, en als ik lekkere saus wil maken dan ontdooi ik ze prak fijn en wat zelfgemaakte mayo erdoor roeren.

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...