Jump to content

Spitskool

Members
 • Content Count

  926
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid-Holland

Recent Profile Visitors

322 profile views
 1. Aan de andere kant van de glazen bak staan al wel kropjes. Die staan helaas niet op de foto, waarvoor ik het glas even had weggeschoven.
 2. Na de regen van gisteren vandaag maar wat kleinbrokken verkruimeld. Een paar emmers penwortelonkruid verwijderd en wat bloembollen geplant. Mijn aziatische bladgroenten komen ook mooi op, dus wat uitgedund en ook daar wat onkruid verwijderd om ze de ruimte te geven. Zo fijn om te zien hoe de grond steeds meer ergens op begint te lijken. Er begint ook van alles uit te lopen en te bloeien. Zo in het zonnetje was het echt lekker werken in de tuin. 💕
 3. Sla. Net als de komende 14 dagen denk ik. (Teveel tegelijk uitgeplant.)
 4. Ik haal sinds kort ook kippenmest op bij iemand uit de buurt, maar dat doe ik op de composthoop, zodat het eerst kan verteren. Ik zou het zelf zo direct niet over mijn grond verspreiden en er in planten, daar is het nog te scherp voor.
 5. Toch even snel gaan kijken nu ik jullie zo lees. Mijn broedbolletjes lagen in een donkere bak met kartonpapier in het koele souterrain. Ze lopen alweer uit zie ik! Eens kijken of ik ze dit weekend in potjes kan overzetten.
 6. Of deze: https://www.bol.com/nl/p/de-eetbare-siertuin/1001004001666652/?Referrer=ADVNLGOO002008J-G-114976573117-S-867589927612-1001004001666652&gclid=CjwKCAjwu5CDBhB9EiwA0w6sLbjTD_4uQCYLHBfyTXYNsH2awjIjWusa2tgSOCFPsen-sQS4WGKbUxoCXF4QAvD_BwE. Die zou ik zelf ook wel willen lezen.
 7. Bijna! (Een knuppelpad is wel ook een tof idee.) Maar ik bedoel de dwarsbalken waar het oude vlonderplanken opkomen te liggen, zodat het recht ligt. En de zijpaaltjes (ook geen idee hoe dit officieel heet) die de grond in gaan en waar de vlonder tegenaan komt. Gaat helemaal goed komen, als zie hoe ik het omschrijf. 😁
 8. Bieslooooook! (Het is praktisch het enige in mijn tuin nu, naast wat jong grut.)
 9. Zojuist, na werktijd, even bekeken hoeveel paaltjes ik nodig heb voor de onderconstructie (hoe zeg je dat?) om mijn hoofdlooppad van oud en geribbeld vlonderhout (dat glijdt minder snel uit) vast te leggen. Dan heb ik straks een hoofdpad in mijn moestuin. De zijpaadjes komen dan wel met stapstenen van stoeptegels zodat ik die ook weer kan verleggen als ik mijn bedden anders wil inrichten. Tijdens het kijken en nadenken heb ik van de zon genoten. Tempo: zeer traag.
 10. Voor de eetbare (sier)tuin doe ik wel eens inspiratie op uit wildplukboekken, waarin je vaak tips vindt over eetbare planten die niet direct in de reguliere moestuin staan, laat staan bij de appie in de groenteschappen. Zelf vind ik The Worldwide Forager van Roger Philips wel tof om af en toe door te bladeren en te bedenken welke vaste eetbare planten ik nog niet heb en graag zou willen als ik nog meer ruimte tevoorschijn kan toveren.
 11. Het is Indiaas inderdaad. Wordt vaak gevuld gegeten of bij iets. Ik prop het zo, even opgewarmd, zonder iets erbij, mijn wangetjes in. 👌
 12. Gisteren wat paratha's gemaakt en daar pluk ik nu met de lunch de vruchten van. Lekkerrrr!
 13. Ik wil dit jaar (als de grond nog iets meer is opgewarmd) aardappelen in stro telen en ze dus gewoon op de grond leggen, met de stro er bovenop. Hopelijk maakt (als extraatje van dit experiment) de stro de bodem weer wat beter volgend jaar. Misschien ook voor jou interessant? Maar ik vroeg me ook af hoe het zat met de bemesting en of ik de kali dan gewoon tussen het stro kan werpen. Ik zie niet goed hoe de aardappels dan de nutriënten daaruit via het stro op nemen.
 14. Ik ben dit weekend in de niet-moestuin bezig geweest, want ook daar moest wat onkruid weg en wat struiken worden gesnoeid. In de wel-moestuin een beetje aangerommeld en opgeruimd en de slootkant schoongemaakt. Oh en koffie gedronken met de moestuinbuurvrouw, want dat hoort er ook bij.
 15. Hoe dik was de laag mest die je er op hebt gedaan? Ik heb zelf ook op een stuk van mijn tuin stalmest gelegd in november, maar dat ziet er nu heel anders uit dan bij jou op de foto. Gek dat het niet meer is afgebroken. En verder: yay voor experimenteren! Ik zit dit jaar ook voor het eerst op dikke klei en heb het idee dat ik van alles vergeet of net verkeerd doe. Stapje voor stapje, right?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...