Jump to content

Spitskool

Members
 • Posts

  942
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid-Holland

Recent Profile Visitors

988 profile views
 1. Wat Guldbær. Al was het stiekem een ruil en niet zomaar een 'geef', want ik heb zelf vier hele toffe tomatenplantjes ontvangen.
 2. In een onverwachts zonnig laatste stukje van de dag wat tips uitgewisseld (vooral gekregen) voor de verdere inrichting van mijn nieuwe moestuin, een kopje thee gedronken en bijgepraat met Goldfish. 👌
 3. Hier hangen de drie struiken kneitervol al met de trosjes.
 4. Een vuilniszak vol kippenmest gekregen van mijn sportgezel uit de buurt. Zojuist naar de moestuin gebracht voor op de composthoop. Zo blij met een zakje poep. 🤸‍♀️
 5. Een netbouwwerk over de kleine koolplantjes gespannen onder toeziend oog van mijn gezellige buurman. Blijkbaar was ik erg aan het stuntelen. Wat niet meer onder het net paste, voor nu maar even onder oude, bodemloze emmers gezet in de hoop de duiven een maaltje te onthouden. Veel klein grut uitgeplant, wat geschoffeld en weer veel gekletst. Nooit geweten dat tuinieren voor 40% uit kletsen bestaat, maar het bevalt me wel.
 6. Goed kunnen wieden is wel het fijnste en ik merk dat ik in mijn nieuwe tuin vanuit deze gedachte nu ook weer rechttoerechtaanbedden maak. Toch wil ik gaandeweg ook een iets ander lijnenspel in mijn tuin. Daarvoor haal ik onder meer inspiratie uit het boek 'Oosterse inspiratie voor de Westerse moestuin'. Een aantal simpele grafische voorbeelden uit het boek geven eigenlijk al weer hoeveel vormen er kunnen zijn. Zie de foto. Er is eigenlijk zoveel meer mogelijk dan de standaard indeling.
 7. Bonenrekken gemaakt, aardbeiplantjes die overal in de tuin opkomt een plekje gegeven op het veld waar ze horen, heel veel fruitstruiken die na de verhuizing nog in pot stonden eindelijk op hun fruitplekje gezet. Wat ander grut geplant en natuurlijk wat onkruid gewied en overig rommelwerk gedaan. Maar vooral ook veel gekletst en koffie gedronken met allemaal moestuinburen die met dit mooie weer weer naar buiten komen. Wat was het gezellig dit zonnige weekend!
 8. Ik kijk net even terug welke ik heb gekocht en het zijn wel 5 tanden. Maar dan 3 lange en 2 iets korter. Die is mij toen aangeraden.
 9. Het bedrijf waar ik de grelinette heb gekocht adviseerde wel een grelinette met vier vorken en niet meer, voor zware kleigrond. En het werkt echt super. Zo blij met die aanschaf!
 10. Ik heb dit jaar voor het eerst een grelinette gebruikt op dikke kleigrond. Eentje met vier tanden, zonder die kleinere tanden erbij. Werkt echt heerlijk. Mijn buurman, die met de schep aan het spitten was, wilde hem meer dan graag even lenen.
 11. @Mellie hoe heet die ene tuin in Amsterdam (?) ook alweer met dat winkeltje en die paddenstoelenkwekerij? Daar hebben ze ook altijd wel een aardige selectie in zakken. Ik kan alleen niet meer op de naam komen.
 12. Spitskool

  Nieuw lid

  Welkom! Wat een mooie tuin had je! Dat gaat je vast ook weer lukken met je nieuwe tuin. Veel plezier hier.
 13. Welkom! Heerlijk om jullie nieuwe tuin in te mogen richten. Ik lees stiekem even mee voor de frees tips, want ik doe het nu met de hand.
 14. Grappig, saffloer wordt ook wel poor man's saffron genoemd. Waarbij de gedroogde blaadjes de saffron voor moet stellen. Het geeft met het koken de rijst (o.i.d.) inderdaad de bekende kleur, maar helaas niet de saffron smaak.
 15. Aan de andere kant van de glazen bak staan al wel kropjes. Die staan helaas niet op de foto, waarvoor ik het glas even had weggeschoven.
×
×
 • Create New...