Jump to content

ron

Members
 • Posts

  160
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Arnhem
 1. Ik heb 3 struiken waarvan er 1 met aardig wat bessen, de andere 2 niet. Die zonder bessen hebben wel meer nieuwe aangroei. Dus die steken hun energie daar in.
 2. Het was maar 1 pot en niet eens een moestuinplant. Er lagen er wel 50 dood naast. De pot met plant ligt nu in de Kliko. Ik reken me ook niet rijk, best kans dat ze over een week of 2 uit andere potten komen opduiken. Overigens was ik bij Intratuin afgelopen week en zag ze daar ook volop tussen de moestuinplantjes. Ik denk dat die plakstrips dan ook bijna niks uithalen, je vangt ze pas echt als ze de eitjes al hebben gelegd en toch al dood gaan.
 3. Hier ook massale sterfte. Daarom denk ik dat die lijmrand van Oscar niks uitmaakt, zonder die lijm hadden ze dood naast de pot gelegen. Het lijkt er op dat ze op een gegeven moment alleen nog kunnen lopen en daarna sterven. En inderdaad zullen ze al wel voor nageslacht gezorgd hebben.
 4. In Gambia zijn geen Olifanten
 5. Als je ze niet meteen kookt na het schlllen moeten ze onder water staan. Misschien komt het daardoor??
 6. Bij een bessen kweker in de Betuwe hier vlakbij staan de rijen Noord-Zuid. Ivm de zon denk ik:)
 7. Ik denk dat die hennep dat wel aankan
 8. Of met stevige tie rips aan elkaar vast zetten en de stellage een stuk de grond in.
 9. Ik heb er 4 in bakken/potten, ook half potgrond en half turf. Ze doen het al een paar jaar uitstekend. Er schijnen ook soorten te zijn die het ook op 100% potgrond(of neutrale grond) goed doen, weet ze zo niet uit mijn hoofd, zou je na moeten kijken.
 10. Ik neem aan dat je hem al hebt? Zo'n grote kalkoen wordt altijd vrij droog. Vullen met gehakt en larderen met spek is de enigste optie denk ik, zo deden wij het altijd maar kleinere kalkoenen zijn sappiger:)
 11. ron

  Wintergroen

  December is natuurlijk niet echt de tijd om te planten. Als de tuin op het zuiden ligt kan je volgend jaar kruiden zetten zoals Rozemarijn, lavendel, echte laurier, beste zo dicht mogelijk tegen het huis aan i.v.m. warmte uitstraling. In tuincentra zjjn ze nu wel te koop.
 12. Misschien te warm, Ik had ze altijd in de kelder staan in een emmer met vuilniszak er over. Dat waren ook gewoon wortels van het land, uit de Flevopolder, om precies te zijn. Heb nooit dekgrond gebruikt, volgens mij maakt dat niks uit, als ze maar in het donker groeien.
 13. Bij Rozemarijn knip je de bloemen weg als je dat nu doet, moet eigenlijk na de bloei. Maar ja, als die aardig groot is kan je er altijd een takje afhalen voor keuken gebruik. Tijm heb ik al een maand geleden terug gesnoeid. Munt ook maar afknippen, kan weinig mee gebeuren.
×
×
 • Create New...