Jump to content

ron

Members
 • Posts

  160
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ron

 1. Ik heb 3 struiken waarvan er 1 met aardig wat bessen, de andere 2 niet. Die zonder bessen hebben wel meer nieuwe aangroei. Dus die steken hun energie daar in.
 2. Het was maar 1 pot en niet eens een moestuinplant. Er lagen er wel 50 dood naast. De pot met plant ligt nu in de Kliko. Ik reken me ook niet rijk, best kans dat ze over een week of 2 uit andere potten komen opduiken. Overigens was ik bij Intratuin afgelopen week en zag ze daar ook volop tussen de moestuinplantjes. Ik denk dat die plakstrips dan ook bijna niks uithalen, je vangt ze pas echt als ze de eitjes al hebben gelegd en toch al dood gaan.
 3. Hier ook massale sterfte. Daarom denk ik dat die lijmrand van Oscar niks uitmaakt, zonder die lijm hadden ze dood naast de pot gelegen. Het lijkt er op dat ze op een gegeven moment alleen nog kunnen lopen en daarna sterven. En inderdaad zullen ze al wel voor nageslacht gezorgd hebben.
 4. In Gambia zijn geen Olifanten
 5. Als je ze niet meteen kookt na het schlllen moeten ze onder water staan. Misschien komt het daardoor??
 6. Bij een bessen kweker in de Betuwe hier vlakbij staan de rijen Noord-Zuid. Ivm de zon denk ik:)
 7. Ik denk dat die hennep dat wel aankan
 8. Of met stevige tie rips aan elkaar vast zetten en de stellage een stuk de grond in.
 9. Ik heb er 4 in bakken/potten, ook half potgrond en half turf. Ze doen het al een paar jaar uitstekend. Er schijnen ook soorten te zijn die het ook op 100% potgrond(of neutrale grond) goed doen, weet ze zo niet uit mijn hoofd, zou je na moeten kijken.
 10. Ik neem aan dat je hem al hebt? Zo'n grote kalkoen wordt altijd vrij droog. Vullen met gehakt en larderen met spek is de enigste optie denk ik, zo deden wij het altijd maar kleinere kalkoenen zijn sappiger:)
 11. ron

  Wintergroen

  December is natuurlijk niet echt de tijd om te planten. Als de tuin op het zuiden ligt kan je volgend jaar kruiden zetten zoals Rozemarijn, lavendel, echte laurier, beste zo dicht mogelijk tegen het huis aan i.v.m. warmte uitstraling. In tuincentra zjjn ze nu wel te koop.
 12. Misschien te warm, Ik had ze altijd in de kelder staan in een emmer met vuilniszak er over. Dat waren ook gewoon wortels van het land, uit de Flevopolder, om precies te zijn. Heb nooit dekgrond gebruikt, volgens mij maakt dat niks uit, als ze maar in het donker groeien.
 13. Bij Rozemarijn knip je de bloemen weg als je dat nu doet, moet eigenlijk na de bloei. Maar ja, als die aardig groot is kan je er altijd een takje afhalen voor keuken gebruik. Tijm heb ik al een maand geleden terug gesnoeid. Munt ook maar afknippen, kan weinig mee gebeuren.
 14. Peterselie kan je mooi drogen of invriezen. Een vuistregel is dat groenblijvende planten ook in de winter wel IETS water lusten, zoals jouw rozemarijn, die kan je af en toe een klein scheutje geven, de tijm ook, maar beslist niet te nat. Dus als die niet naar binnen kunnen dan onder een afdak anders ben je ze misschien kwijt buiten in een pot door te veel nattigheid en/of vorst.
 15. Je wint er iets mee, maar kijk wel uit dat je geen ongedierte mee neemt de kas in. Ik haal bijna al het blad eraf en zorg er voor dat er vooral geen witte vlieg achterblijft op de resterende blaadjes. Eigenlijk zou ik zeggen, hoe later in de kas des te beter.
 16. Ok, maar als je ze beschermt tegen vorst met bladeren en dekzeil gaat dat toch al meer naar inkuilen dan "gewoon laten zitten". Ik vind het wel jammer dat een duidelijk beslagen en ervaren tuinier als jij hier zo'n dubbelzinnig advies geeft aan newbies. Je had ook wel eens bij je foto kunnen vermelden dat je ze beschermd had tegen vorst. Voor hetzelfde geld denken beginnende moestuiniers inderdaad dat ze hun aardappelen "gewoon kunnen laten zitten" in de winter. Hetzelfde met die minitomaten in dat kleine potje in een ander topic. Je hebt duidelijk heel wat kennis waar velen hier van kunnen leren maar als je maar de helft van het verhaal vertelt... Hallo, ik heb ze gewoon laten zitten en NIET afgedekt afgelopen winter en in het voorjaar liepen ze weer netjes uit en de aardappelen waren geheel gaaf. Misschien dat het in een zeer strenge winter niet lukt maar deze afgelopen winter wel. Heb nu geen aardappelen maar misschien kunnen wat leden het uittesten deze winter en degenen die aardappels in een mand hebben kunnen er ook 2 of 3 laten zitten om het resultaat te zien. Ik vind dat je wel makkelijk voorbijgaat aan mijn ervaring want waarom zou ik hier zitten te liegen???
 17. Heb afgelopen jaar wel aardappelen de hele winter laten zitten, waren nog heel mooi in het voorjaar. Zal van de grond afhangen denk ik of er geen water blijft staan.
 18. ron

  Daun Jinten

  Heb via via een stek van dit kruid gekregen en in potgrond gezet. Hoop dat hij aanslaat. Het tropische kruid ruikt aangenaam, naar mijn mening naar Arnica zalf maar reuk is natuurlijk subjectief. Iemand ervaring met de plant? http://jualdaunjinten.blogspot.nl/
 19. Opal en Ontario allebei tegelijk, al een paar bloemen de rest staat op springen. Hoop dat dit geen problemen geeft??? Heb ze wel onder een afdak.
 20. Je kan ze wel in de balkonbak zetten, ik heb nu witte plantuitjes in een pot en bloembak. Ze worden wel groter en vergeet niet dat je van ui/sjalot/knoflook ook het loof kan eten.
 21. Ik wil er ook bestellen, heeft iemand ze al binnen??
×
×
 • Create New...