Jump to content

Roelie

Members
 • Posts

  371
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Noorden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Je kunt na drogen er evt ook olie uit persen.
 2. Hier in het noorden vallen de groene noten met bruine vlekken nu al een aantal dagen van de boom. Dezen laten we gewoon in de serre liggen en daar drogen ze tot de bolster zwart verdroogt. Daarna de noten drogen en dan zijn ze gewoon te eten. Ik zou dus gewoon zoveel mogelijk noten plukken en de gok wagen. Ik denk dat het goed gaat komen.
 3. Nooit last van gehad, altijd meteen de suiker erbij.
 4. Paar liter brandewijn, suiker naar smaak en een boel bessen. Half jaartje laten staan, zeven, klaar. Proost!
 5. De eerste pepers hangen aan de overwinteraar. Het heeft de plant moeite gekost, maar toch, bloei en groei. Verder een aantal pepers en paprika's in de volle grond gezet, kijken wat het wil doen.
 6. Laat die mieren nu maar geworden... Je hebt daar een vrolijk volkje wonen, die kun je toch niet zomaar verwoesten...?
 7. De boom staat een tikje scheef, maar als je met een kettingzaag werkt en doet zoals het hoort kun je hem precies laten vallen waar je wilt. De kruin is er al af, dus de wind zal er weinig toe doen. Mooie keep aan de voorkant zetten en dan iets boven de keep aan de achterkant inzagen. Kijk anders even op Youtube, daar staan talloze filmpjes over het laten vallen van een boom.
 8. Roelie

  Seizoen verregend

  Het is hier ook vrij nat, maar desondanks komen de eerste spekbonen boven de grond, ben benieuwd naar de andere soorten...
 9. @Jane Doe, hoe gaan ze je dat dan verbieden? Ben benieuwd hoe dit in Duitslang is geregeld.
 10. Bij Renewi, voorheen van Gansewinkel dit jaar ook niet. Je kunt uiteraard wel compost kopen. Een flinke tandemas aanhanger vol voor twee tientjes. Wat mij echter steeds meer tegenstaat is het vele plastic dat er vaak in zit. Geen grote stukken, maar tientallen kleine stukjes, <0,5 mm. Ik pluk het er zoveel mogelijk uit, maar zou er niet ergens compost te koop zijn waar geen plastic in zit?
 11. Hier zijn de artisjokken ook tevoorschijn gekomen. Ik heb vandaag een stuk of zes naar buiten gebracht, rest de komende week.
 12. Herinner je vaag iets over het sluiten van strokartonfabrieken? Nou, ze zijn niet gesloten, maar doen het nu anders. De fabrieken van W.A.Scholten en Hooites Beukema ruik je nu niet meer, dat is het grote verschil... Maar goed, nu weer on topic....
 13. @HuubvG Strokarton? Daar doen we al niet meer aan sinds 1979.... Maar golfkarton, dat ligt meer in de verwachting. Mocht je belangstelling hebben, ik kan denk ik wel een karretje karton voor je regelen. Even voor de duidelijkheid, voor jou en wellicht enkele andere "buurtgenoten" Ik ga niet het halve land door om karton te gaan bezorgen...
 14. Ik werk al 41 jaar en 6 maandjes op een golfkartonfabriek en ben nog nooit op het idee gekomen het in de tuin te gebruiken. Ik zie er geen meerwaarde in. Des al niet te min zijn er een paar collega's die het wel doen en elk jaar een aanhangwagen vol afgekeurde vellen karton mee naar de tuin nemen. Ze zijn er goed over te spreken. Ik heb er geen klachten over mogen vernemen. Volgens onze kwaliteitsdienst is het papier waar het karton van wordt gemaakt vrij van inkten en lijmen. Het golfkarton zelf bevat uiteraard wel lijm, het spul dat de golfjes met de liners verbindt. Dit is op basis van maiszetmeel, wat borax en water. Kortom, ik zie geen enkele reden om het te gebruiken, maar ik zie ook geen enkele reden waarom iemand het niet zou doen...
 15. Wat gaat me dit opleveren? Dag of acht geleden een zaadbol van een knoflookplant uit elkaar geplozen en de zaadjes in een bakje in de kas gezaaid. Ik had dit nog nooit eerder gedaan en ik heb dan ook geen flauw idee van wat ik kan verwachten. Het kiemen was een kwestie van drie dagen en het spul groeit als eh... Nou ja zo dus.... Vanmorgen heeft mijn betere helft een deel in de tuin geplant, we gaan het beleven... (of niet)
×
×
 • Create New...