Jump to content

JT50

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zaandam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Even voor de duidelijkheid, ieder jaar poot ik in Oktober in de moestuin en heb het jaar daarop prachtige bollen. Dit is puur een proef om te kijken of het binnen ook gaat lukken om vervolgens in Maart uit te kunnen planten. Rare opmerking dit.
 2. Ja Tuurlijk, Ik heb buiten ook een kas. Ik kan ze daar ook naartoe overplaatsen maar ik zit me dan af te vragen of de overgang niet te groot is. Of ik moet ze laten afharden door bv het raam open te zetten.
 3. Hallo, Ik ben vanaf januari knoflook binnen aan het voorkweken in P9 potjes. De bio variant in de supermarkt gekocht en ieder teentje in een potje gedaan. Ik wil ze in maart naar de moestuin overplanten. Ze staan binnen bij ong 19/20 graden en staan op de vensterbank. Ik moet zeggen, ze groeien goed. Alleen hoe groter ze worden hoe meer ze gaan hangen en lijken te bezwijken onder hun eigen gewicht. Ik zat te denken om er sateprikkers naast te zetten om ze zo recht te houden. Wat zijn jullie ervaringen? Dank.
 4. Wow, bedankt voor de reactie.
 5. Het zal een hele klus worden. Ik ben bang dat die pootaardappelen gaan schimmelen, dat word dus een hele uitzoekerij. Bedankt voor de reactie.
 6. Hallo, Ik heb ongeveer een maand geleden mijn voorgekiemde aardappels gepoot (Frieslander, vroeg ras). Door de hevige regenval ( er heeft een laag water van ongeveer 3 cm erop gestaan) kwamen er maar enkele uit. Ik wil eigenlijk nu de dit gedeelte gaan schoffelen en voor de late aardappel gaan. Kan dat eigenlijk wel? Er zitten nog restanten van de vroege aardappel in. Ook ivm de aardappelziekte. Bij voorbaat dank. JT
 7. Ik ga ze bij het raam zetten denk ik idd. Dank
 8. De reden is eigenlijk kans op kortsluiting als je niet thuis bent. Stroom zit op een schakelklok. Zit te twijfelen.
 9. Hallo, Wij gaan volgende week een midweekje weg. Ik heb alleen paprika, jalopeno pepers en tomaten plantjes onder groeilicht staan. Omdat we op vakantie gaan wil ik overal in het huis de stroom eraf halen. Dus ook van Propagator. Dus nu is mijn vraag, Kunnen deze plantjes zonder groeilicht voor ongeveer 5 dagen? Bij voorbaat Dank, JT
 10. Iedere dag water geven? Dat is overbodig. Geef het water van onderaf in zo'n kweekbakje, zakken die zaadjes ook niet naar beneden. Deksel erop voor een hoge luchtvochtigheidsgraad en met warme temperaturen moet lukken.
 11. Ok, ik hoef me geen zorgen te maken. Dank
 12. Hallo, Dit is het tweede jaar dat ik aardappelen kweek maar dit is de eerste keer dat ik ze voorkiem. Sinds twee weken ben ik het ras Frieslander aan het voorkiemen op een lichte koele plek. Ik kan ernaast zitten maar ik vind ze groen verkleuren. Is dit normaal?
 13. Ok, heb het laten weken in de witte was poeder. Ziet er nu veel beter uit en buiten uitgehangen over de buitenbarbeque. Ruikt weer lekker en ziet er stukken beter uit. Wasmachine durfde ik niet aan.
 14. Dat net is behoorlijk smerig geworden. Er is zelfs onkruid dwars door dat net gegroeid en zwart uitgeslagen. Om het nieuwe seizoen te beginnen wil ik dat net gewoon schoon hebben, vandaar.
×
×
 • Create New...