Jump to content

JT50

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zaandam
 1. Ik denk toch dat ik het zo laat. Bedankt voor de reacties allemaal.
 2. Is opnieuw poten een optie?
 3. Ik schrok me wezenloos vanochtend. Laten we het hopen. Dank.
 4. Hoi, ik wil hier wel even graag op reageren. Ik kwam vanochtend van de moestuin en trof zo'n beetje hetzelfde aan. Het hele complex heeft het overigens. Je zegt dat ze hier wel doorheen groeien. Ik ben geen expert maar weet je dat zeker?
 5. Hallo, Dank voor je reactie. Ik heb begrepen dat het te lang water geven aan tomatenplantjes wortelrot kunnen veroorzaken? Kan het proberen natuurlijk.
 6. Moestuinvrienden, Ik heb ongeveer 60 dagen geleden tomaten gezaaid. Pyros F1. Tot ongeveer anderhalve week geleden deden ze het vrij goed. Daarna begonnen ze er slap uit te zien en de onderkant van de bladeren werden paars en begonnen op te krullen. De bemesting bestond na het verspenen uit een mengeling van kokos, compost en moestuingrond. Er is wat aardig over geschreven over krullende blaadjes en dat de onderkant paars begint te verkleuren maar echt een duidelijk antwoord heb ik niet gevonden. Ik heb eens gelezen dat het door tocht kan komen. Ook heb ik geprobeerd om ze extra water te geven. Twee keer per dag ipv 1 keer. En dan matig natuurlijk. Ik zit eraan te denken om ze nog een keer te verspenen. Het is nog te vroeg om ze buiten te zetten. Dat komt waarschijnlijk pas begin juni. Hebben jullie tips? Groet
 7. Even zonder gekkigheid, dit zijn ze nu. Was wel even bang maar het is goed gekomen. Je had toch gelijk Patrijs.
 8. Die komkommer heb ik in de voorkweek staan. Ik ga ze morgen wel in de supermarkt halen. Misschien helpt dat. Goed idee.
 9. Ok, ik heb zonnebrand gesmeerd. Ze hangen nu wel slap, maar ze glinsteren wel. Moet ik nog wachten?
 10. Zou kunnen dat dat niet genoeg is gebeurd. Juist toen het erg warm was heb ik ze naar de tuin gebracht. Misschien was de overgang iets te groot. Ze hebben daarvoor in een kleine kas gestaan bij matige temperaturen. Zal afwachten of het nog iets gaat worden. Komende week word het niet zo warm. Ben benieuwd. Bedankt voor je reactie.
 11. Hallo, Ik heb een aantal kolen (spitskool, rode kool, bloemkool) voorgekweekt en vorige week buiten in de moestuin geplant. Na een paar dagen ( het was erg warm) kwamen er witte plekken op het blad van de plantjes nu beginnen de bovenligende bladeren er ook last van te krijgen. De grond bestaat voornamelijk uit zware kleigrond en compost. Heb twee weken voor het uitplanten culterra uitgestrooid. Weet iemand wat dit is, wat eraan te doen, misschien moeten ze aan de grond wennen of zijn ze verlorenen? Misschien is het meeldauw? Er hangt een fijnmazig insectengaas boven. 0.8 x 0.8. Bij voorbaat dank, JT
 12. Nou, ben benieuwd. Probeer de temperatuur nog wat naar beneden te brengen (nu op 15gr) . Licht staat nu op 12cm.
 13. Bedankt Tom. Ik ga ze dieper in potjes doen van 7/9 cm en zal ze nu buiten het terrarium zetten. De temperatuur zal dan rond de 15 graden liggen en probeer het lager te krijgen(kachel stond te loeien op de zolder) en schuin onder een dakraam staan. Ondertussen zal ik kijken hoe ik dat met het licht ga doen. In de tuin een koude kas plaatsen wilde ik sowieso doen en ga ik morgen aan beginnen. Als de plantjes later gaan volgroeien gaan ze naar de moestuin.
 14. Goeie tip. Niet eens aan gedacht. Ik zat gelijk te denken aan een extra armatuur. Ik kweek spitskool, rode kool en bloemkool. Groet.
 15. Moestuinvrienden, Ten eerste een voorspoedig 2020. Dan het probleem. Ik heb sinds kort een terrarium (60x30) goedkoop aangeschaft. Daarin heb ik de tl buis vervangen met een 15W sylvana T8 G13 6500K buis. Verder heb ik een warmtemat gekocht die onder de terrarium ligt maar eigenlijk altijd uitstaat omdat anders de temperatuur tegen de 30 graden aanloopt. Nu overdag is de temp 19/21 graden. 's Nachts iets kouder. Het licht staat tussen 23:00 en 06:00 uit. Aan de foto kunnen jullie zien dat de zaailingen behoorlijke sprieten vormen. Op 25/12 is er gezaaid. Ik wil natuurlijk gezonde plantjes kweken en ik zit me nu af te vragen of het licht wel genoeg is. Heb al het een en ander gelezen op dit forum en heb begrepen dat 60*30=1800/15 is 1Watt per 120cm2, wat dan te weinig is. Ik denk dat ik de kanten ook nog met alumiumfolie ga afplakken. Hebben jullie nog tips? Bij voorbaat dank.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...