Jump to content

anna&pierre

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by anna&pierre

 1. Nee, het zijn niet de ouderwetse potten. Deze hebben een rubber ring en maar één sluitklem. Voorlopig laat ik 'm maar dicht, kan denk ik geen kwaad. Inmiddels staat er weer een kist vers geplukte Reine Claude klaar. In de supermarkt vanmiddag alcohol 35% gevonden, speciaal voor fruit, dus ik ga er likeur van maken. Ik ben benieuwd! ( over 3 maanden.. )
 2. Net 8 potten jam van de pruimen gemaakt en de rest van de pruimen geweckt. ( Reine Claude) Tot nu toe 3 weckpotten, maar de boom hangt nog zó vol...pffff.... Vraagje: ik gebruik de weckpotten van Le Parfait. Moet ik de klem losmaken als ze afgekoeld zijn?
 3. Vandaag vooral onkruid verwijderd..en een moestuinbak in elkaar gezet met de bedoeling al mijn kruiden - die overal en nergens staan- een beetje meer bij elkaar te hebben.
 4. Merci beaucoup! Die druiven staan er hoor! Nog niet genoeg om er vaten wijn van te maken, maar dat komt vanzelf!
 5. Nieuw op dit forum, dus het is wel zo netjes om me even voor te stellen: Mijn naam is Anna en ik woon met man Pierre en Berner Sennen hond Amélie in Midden-Frankrijk. We hebben hier een boerderijtje met een aardig stuk grond waar we al de nodige fruitbomen gezet hebben en vanaf dit jaar ook een moestuin. Aangezien het terrein sterk glooiend en rotsachtig is ga ik dit jaar met moestuinbakken aan de slag...er is anders geen doorkomen aan! Vandaag zijn de eerste planten in de bakken gezet: tomaten, rode biet, rucola, koolrabi en ik heb een aparte bak gemaakt met kruiden. Laat de zomer maar komen!
×
×
 • Create New...