Jump to content

Luke123

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  BENNEKOM

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Update: Heb de aarde ruim een maand geleden opgestuurd. Tot op heden geen uitslag mogen ontvangen. Wel een vergoeding aangeboden gekregen. Hier deed ik het niet voor... Ik wilde graag weten wat er mis is met de grond. Vreemd dat ze mij wel een gratis antwoordnummer opsturen om een pakket met grond naar ze sturen en er vervolgens precies niks mee doen. Achja... Wie weet krijg ik ooit nog een uitslag. Ik zal die met jullie delen.
 2. Vanaf 5gr zet ik ze buiten. Hier wordt het volgende week een paar dagen rond het vriespunt... Ik moet nog even wachten.
 3. @Anna123 Mooi dat je dit even deelt! @thomassr Ik rond 14 maart dacht ik
 4. Yup! Jij hebt hetzelfde als ik bij de tomaat. Wat raar... Idd Fosfor zou het kunnen zijn of de kou. Ik heb de Ph gemeten en de EC en die waren prima. Morgen ga ik een sample opsturen naar Pokon. Ik had gister voor de grap een plantje uit de zaai en stek grond getrokken en ze hadden nauwelijks wortelen. Echt 2/3 centimeter... Na een aantal weken... Zaden ontkiemen ook niet... Welke batchnr heb jij? ik heb deze:
 5. Bewijs! DInsdag ochtend had ik direct een paar tomaatjes overgepot. Héél voorzichtig de oude aarde van de wortels geklopt (Ze handen amper wortels) en overgepot in potgrond. Zie foto's! Ongelooflijk. De gene die ik heb overgepot krijgen direct nieuw groen blad. Ik had verwacht dat ze een klap zouden krijgen en een paar dagen still zouden staan maar nee! Hoppa, resultaat Erg blij want nu valt blijkbaar toch het één en ander te redden. @Rorror de erwten die ik verpoot heb laten nog geen 'effect' zien van de giftige grond.
 6. Hierbij nog wat extra foto's die ik zojuist naar Pokon heb gestuurd. Ze vroegen om meer info: Eerste foto is een spruitkool die als enige naar boven kwam. Al 2 weken niet gegroeid. Verder zijn mijn courgette die ik normaal eigenlijk direct in potgrond zaai niet opgekomen. Althans maar 3 van de ~12. Zaadje opgegraven en zelfde. Barst open en kapt ermee... Ook de afrikaantjes hebben hetzelfde probleem. Echter was dit een week later met andere grond. (Eerste ronde met de pokon nieuwe zak en tweede met een zak van Zaadhandelvanderwal met perliet. Weer doet de Pokon het niet.
 7. Ah! Logisch, Ik heb nog een paar erwten planten over. Ik zal er 1 morgen overpotten met wat ´slechte´ aarde. Heb nog zat in de halve regenpijpen.
 8. Precies een dag nadat de ´lockdown´ begon kocht ik die zak. Weet nog goed dat ik niet zo´n interesse had in het bonnetje haha. Gaat mij ook niet echt om die 6/7euro. Meer dat ik een maand 'verloren' ben aan oogst. Ik leef zo zelfvoorzienend mogelijk. Soort hobby Vanaf nu meng ik gewoon potgrond met wat zand. Zie dat je uit Alphen aan den Rijn komt. Heb zelf een aantal jaar in Ter Aar gewoond
 9. @rorror Ik heb de zak net uit de kliko gehaald en als ze een sample willen voor een test dan krijgen ze zo'n zwart bakje met een zielige tomatenplant Hoe bedoel je precies? Alle tomaten planten zijn tegelijk begonnen. Ik ben benieuwd hoe volwassen planten op die zaai en stekgrond reageren. Dit een vraag? Antwoord: Dat ze allen op dezelfde dag ontkiemd zijn
 10. @rorror Heb in rood alles beantwoord Even voor mijn beeldvorming. Wat ik verwacht: - Zaai en stekgrond --> minder voeding in aanwezig, minder kans op verbranding. Na opkomst 2de paar blaadjes, verpoten naar potgrond. Ja! Dit klopt en er zitten wat wortel stimulerende goedjes in meestal. Een fijne omgeving om te beginnen als zaadje. Jouw resultaat: - Zwarte puntjes aan de wortel = ik neem aan verbranding? Nee, kan geen verbranding zijn. Ik heb er een EC meter in gehangen en het was hetzelfde als de oude zak. - Z&S Oude zak, kwam alles goed op zonder verbranding. Ja! Echt dikke prima! - Z&S Nieuwe zak, alles wat gezaaid wordt verbrand. Naja, of de bodem is te zuur (Ph meter is kapot) Of zware metalen in de grond of toch chemicaliën perrongelijk. - Rode bekers: Potgrond? De rode bekers ben ik begonnen met de oude zak zaai en stekgrond. Wat dus goed ging. Wat ik altijd doe is steeds elke week 1 cm potgrond erbij voor extra voeding en voor meer wortels. - Zwarte zaai tray, stekgrond. Juist! Ik had niet genoeg rode bekers dus had de andere 12 in die zwarte potjes gedaan en wilde die na 2/3 weken over potten. Maar zoals je ziet groeien ze van geen meter. Verwachting, Potgrond grotere planten dan zaai en stek grond. Hoe ik het nu zie klopt dat. Of mis ik iets in het verhaal? Ze kregen bij de start dus gewoon zaai en stek grond maar na verloop van tijd steeds een beetje potgrond erbij. Heb je die nieuwe zak zaai en stek grond al eens geprobeerd op een grotere tomaten plant? Als die ook dood gaat, is het iets anders gok ik dan overbemesting. Hoe bedoel je precies? Alle tomaten planten zijn tegelijk begonnen. Zelfde zaai en stek grond maar dan uit 2 verschillende 'batches' (zakken). Zak van vorig jaar en een zak van dit jaar. Ik gok dat er iets in de grond zit dat giftig is. Of een gevaarlijke schimmel... Misschien is de PH wel erg zuur. -- Ik koop nooit zaai en stekgrond, dus meer weet ik er niet over. Ik zaai altijd in potgrond, met de bovenste anderhalve centimeter potgrond met een deel zand. zodat de zaailingen makkelijker opkomen. Zo doe ik het ook vaak. Vooral bij de komkommer/courgette/pompoen e.d. Dit jaar wel voor het eerst een 40L pokon potgrond 6maanden voeding gekocht. Maar vergeleken met andere potgrond wat ik normaal heb, zat er bij pokon een hoop zaagsel en andere dingen in. En die potgrond voelde al niet lekker aan mijn handen, wel opgebruikt, maar vermengt met andere potgrond. Kwalitatief had ik iets meer verwacht van een groot merk als pokon, ik koop nu weer bij het lokale tuincentrum hun eigenmerk. Die had ik 3 jaar geleden ook... Nooit meer gekocht erna. Kwam ook er slecht uit de test van de consumentenbond. Ben benieuwd wat het antwoord van pokon wordt. Dank voor je antwoord!
 11. (Bewijs! Zie aantal posts verderop) Beste iedereen, ik wil aan iedereen even mijn ervaring delen over Pokon Zaai en Stekgrond van dit jaar. Ik heb al contact gezocht met de klantenservice van Pokon. Ik zal het updaten zodra ik meer weet. Wat heb ik te melden? (Onder de foto het verhaal in een nutshell) 10 Maart heb ik 24 tomatenzaden laten ontkiemen tussen nat keukenpapier. 14 Maart ontkiemd. Ik had nog een zak zaai en stek grond over van vorig jaar en had daarmee 15x broccoli, 38x sla en 12 van de voor gekiemde tomatenzaden geplant. Intussen staat alles te wapperen in de wind Prachtig! Maar nu... Ik had ook een tweede zak gekocht (nieuw), namelijk de Zaai en Stek grond van Pokon (Bio). Cijfers: 20 Keer spruitkool, 10 keer balkon tomaat, en een aantal halve regenpijpen met kruiden. (Werkt overigens super! Je kan zodra het planten zijn alles zo uit de pijp de tuin in laten glijden Tip) En natuurlijk de overige 12 Tomaten. En wat andere planten maar geen idee meer precies wat... Alles op dezelfde dag gezaaid. De eerste 'ronde' (In het groen), nogmaals, gingen dus goed met de 'oude' zak grond. De tweede... NIETS, niets is gelukt! Super zonde van mijn geld en vooral de vroege start die ik gemist heb met dit mooie weer . Niets komt omhoog... Heb stiekem een keer gekeken bij de spruitkool en de zaden ontkiemen wel maar krijgen direct een zwart puntje op de pen wortel en sterven... En de al voor ontkiemde (12) tomatenzaden die staan heel zielig met veel groeiachterstand boven de grond Zie in de voorste tray. Toch absurd? 28 Maart had ik al het gevoel dat het niet zo goed ging met de spruitkool en had ik ze voor de zekerheid opnieuw gezaaid in de Pokon grond... (Gaf de muizen de schuld.)Ook wat meer broccoli en nog wat tomaatjes. Allemaal dood. Hieronder een foto van de tomatenplanten. Zelfde dag gezaaid en enig verschil is het soort 'potje' (Party cups 😛 ) en de zaai grond. Heftig hè? Oftewel alles uit de nieuwe zak Pokon Bio zaai en stekgrond is NIET gelukt. Dood of stervend. Dank voor het lezen, Fijne dag iedereen! Luke
 12. Hier wordt het -5/-6/-3/-3/-2 volgende week... Beetje koud. Let op
 13. @Roeier: Oke dank voor je mooie antwoord!
 14. Haha nee, Ruth Stout methode ga ik een beetje toepassen. De stro/hooi geeft de bodem dan een prachtige structuur en voorziet van voeding. Zoek maar op
 15. Dank voor je antwoord Ik durf geen stro te gebruiken door al die enge verhalen ivm groeiremmers voor graan. Of ben ik paranoïde?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...