Jump to content

Luke123

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  BENNEKOM

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jahooor! https://nos.nl/artikel/2333850-zeldzame-vorst-zo-ver-in-mei-3-graden-en-komende-nacht-wordt-het-nog-kouder.html
 2. @onnajOh hier wordt het 3 graden 'warmer'. Minimum is nu 2gr.
 3. Nou alles staat nog Ook de aardappelen!
 4. @Patrijs Oke... Haha dat gaat hier niet lukken. Heb flinke planten al. Denk 40 vierkante meter vol ook nog 😛 Dank voor de tip
 5. Heb de helft binnen gezet en de andere helft in de kas gelaten. We gaan het zien En de aardappelen... @Patrijs Uh, hoe dek jij die normaal af dan? Vliesdoek? Ik heb zat maar vrees dat het weg waait.
 6. Beste iedereen! Half mei nadert en ik krijg hier vanavond en misschien de komende 2 dagen een graadje vorst... Wat doen jullie in zo'n situatie? Ik heb een stuk of 40 planten in de kas staan. Courgette, tomaat enzovoorts. Die houden niet van vorst. Maar als er -1 op de planning staat... Moet ik dan echt alles nog naar binnen halen? Lijkt mij dat de grond in de kas intussen wel een graadje of 15 is. Dit geleid warmte lijkt mij. Vroeger had ik zo'n kacheltje maar die is afgelopen winter overleden. A: Lekker belangrijk... Redden mijn planten wel! En de kans dat het echt -1 wordt is nihil B: Ik zet alles direct binnen! De planten gaan anders dood! Dank!
 7. Vanaf 5gr zet ik ze buiten. Hier wordt het volgende week een paar dagen rond het vriespunt... Ik moet nog even wachten.
 8. @Anna123 Mooi dat je dit even deelt! @thomassr Ik rond 14 maart dacht ik
 9. Yup! Jij hebt hetzelfde als ik bij de tomaat. Wat raar... Idd Fosfor zou het kunnen zijn of de kou. Ik heb de Ph gemeten en de EC en die waren prima. Morgen ga ik een sample opsturen naar Pokon. Ik had gister voor de grap een plantje uit de zaai en stek grond getrokken en ze hadden nauwelijks wortelen. Echt 2/3 centimeter... Na een aantal weken... Zaden ontkiemen ook niet... Welke batchnr heb jij? ik heb deze:
 10. Bewijs! DInsdag ochtend had ik direct een paar tomaatjes overgepot. Héél voorzichtig de oude aarde van de wortels geklopt (Ze handen amper wortels) en overgepot in potgrond. Zie foto's! Ongelooflijk. De gene die ik heb overgepot krijgen direct nieuw groen blad. Ik had verwacht dat ze een klap zouden krijgen en een paar dagen still zouden staan maar nee! Hoppa, resultaat Erg blij want nu valt blijkbaar toch het één en ander te redden. @Rorror de erwten die ik verpoot heb laten nog geen 'effect' zien van de giftige grond.
 11. Hierbij nog wat extra foto's die ik zojuist naar Pokon heb gestuurd. Ze vroegen om meer info: Eerste foto is een spruitkool die als enige naar boven kwam. Al 2 weken niet gegroeid. Verder zijn mijn courgette die ik normaal eigenlijk direct in potgrond zaai niet opgekomen. Althans maar 3 van de ~12. Zaadje opgegraven en zelfde. Barst open en kapt ermee... Ook de afrikaantjes hebben hetzelfde probleem. Echter was dit een week later met andere grond. (Eerste ronde met de pokon nieuwe zak en tweede met een zak van Zaadhandelvanderwal met perliet. Weer doet de Pokon het niet.
 12. Ah! Logisch, Ik heb nog een paar erwten planten over. Ik zal er 1 morgen overpotten met wat ´slechte´ aarde. Heb nog zat in de halve regenpijpen.
 13. Precies een dag nadat de ´lockdown´ begon kocht ik die zak. Weet nog goed dat ik niet zo´n interesse had in het bonnetje haha. Gaat mij ook niet echt om die 6/7euro. Meer dat ik een maand 'verloren' ben aan oogst. Ik leef zo zelfvoorzienend mogelijk. Soort hobby Vanaf nu meng ik gewoon potgrond met wat zand. Zie dat je uit Alphen aan den Rijn komt. Heb zelf een aantal jaar in Ter Aar gewoond
 14. @rorror Ik heb de zak net uit de kliko gehaald en als ze een sample willen voor een test dan krijgen ze zo'n zwart bakje met een zielige tomatenplant Hoe bedoel je precies? Alle tomaten planten zijn tegelijk begonnen. Ik ben benieuwd hoe volwassen planten op die zaai en stekgrond reageren. Dit een vraag? Antwoord: Dat ze allen op dezelfde dag ontkiemd zijn
 15. @rorror Heb in rood alles beantwoord Even voor mijn beeldvorming. Wat ik verwacht: - Zaai en stekgrond --> minder voeding in aanwezig, minder kans op verbranding. Na opkomst 2de paar blaadjes, verpoten naar potgrond. Ja! Dit klopt en er zitten wat wortel stimulerende goedjes in meestal. Een fijne omgeving om te beginnen als zaadje. Jouw resultaat: - Zwarte puntjes aan de wortel = ik neem aan verbranding? Nee, kan geen verbranding zijn. Ik heb er een EC meter in gehangen en het was hetzelfde als de oude zak. - Z&S Oude zak, kwam alles goed op zonder verbranding. Ja! Echt dikke prima! - Z&S Nieuwe zak, alles wat gezaaid wordt verbrand. Naja, of de bodem is te zuur (Ph meter is kapot) Of zware metalen in de grond of toch chemicaliën perrongelijk. - Rode bekers: Potgrond? De rode bekers ben ik begonnen met de oude zak zaai en stekgrond. Wat dus goed ging. Wat ik altijd doe is steeds elke week 1 cm potgrond erbij voor extra voeding en voor meer wortels. - Zwarte zaai tray, stekgrond. Juist! Ik had niet genoeg rode bekers dus had de andere 12 in die zwarte potjes gedaan en wilde die na 2/3 weken over potten. Maar zoals je ziet groeien ze van geen meter. Verwachting, Potgrond grotere planten dan zaai en stek grond. Hoe ik het nu zie klopt dat. Of mis ik iets in het verhaal? Ze kregen bij de start dus gewoon zaai en stek grond maar na verloop van tijd steeds een beetje potgrond erbij. Heb je die nieuwe zak zaai en stek grond al eens geprobeerd op een grotere tomaten plant? Als die ook dood gaat, is het iets anders gok ik dan overbemesting. Hoe bedoel je precies? Alle tomaten planten zijn tegelijk begonnen. Zelfde zaai en stek grond maar dan uit 2 verschillende 'batches' (zakken). Zak van vorig jaar en een zak van dit jaar. Ik gok dat er iets in de grond zit dat giftig is. Of een gevaarlijke schimmel... Misschien is de PH wel erg zuur. -- Ik koop nooit zaai en stekgrond, dus meer weet ik er niet over. Ik zaai altijd in potgrond, met de bovenste anderhalve centimeter potgrond met een deel zand. zodat de zaailingen makkelijker opkomen. Zo doe ik het ook vaak. Vooral bij de komkommer/courgette/pompoen e.d. Dit jaar wel voor het eerst een 40L pokon potgrond 6maanden voeding gekocht. Maar vergeleken met andere potgrond wat ik normaal heb, zat er bij pokon een hoop zaagsel en andere dingen in. En die potgrond voelde al niet lekker aan mijn handen, wel opgebruikt, maar vermengt met andere potgrond. Kwalitatief had ik iets meer verwacht van een groot merk als pokon, ik koop nu weer bij het lokale tuincentrum hun eigenmerk. Die had ik 3 jaar geleden ook... Nooit meer gekocht erna. Kwam ook er slecht uit de test van de consumentenbond. Ben benieuwd wat het antwoord van pokon wordt. Dank voor je antwoord!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...