Jump to content

Rabarbersap

Members
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Maastricht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zo, vandaag is de knoop min of meer doorgehakt. De onderstam wordt een GiSela5 zonder twijfel. De kersenras kon ik helaas moeilijk kiezen, omdat ik eerst een echte zure kers wilde proeven, maar dit wordt lastig in november. Ik ga daarom voor veilig de middenweg kiezen: zoetzuur ofwel Prunus Avium x Ceracus. Ik heb gekozen voor de Dubbele Meikers op GiSela5 onderstam. Ik heb uiteindelijk ook eens een kijkje genomen naar dwergwalnootbomen en ik ben positief verrast. Ik zal ook nog een klein walnootboompje kopen in kuip. Dank voor de tip.
 2. @marcelru enorm bedankt voor de leerzame uitleg. Het wordt sowieso zoet/zuur of zuur vanwege smaak én het feit dat ik maar één kersenboom wil. Zure kersen vind ik sowieso lekker, maar het zou erg nuttig zijn als ik ergens diverse kersen zou kunnen proeven voordat ik een ras kies. Om de voortgang een beetje te verhelderen: Het wordt een Gisela5 onderstam sowieso. Al is mij nog steeds onduidelijk wat de maximum hoogte doorgaans is. 3 meter? 4 meter?
 3. Met dank aan @marcelru voor de korte uitleg, ben ik zelf op onderzoek gegaan naar kersenboomstammen en ik denk dat de GiSeLa5 onderstam erg geschikt is. Groeit rustig, niet té hoog en geeft snel vrucht! Fantastisch. ... Nu nog een kersenras kiezen. Ik twijfel tussen zure en zoete kersen. Ik vind ze beide erg lekker. Iemand kennis over het verschil in groeikracht, onderhoud en potentie van zure VS zoete kersen?
 4. In de categorie kersenbomen ben ik weer een tikje wijzer. Schijnbaar zijn de zure kersen zelfbestuivend, worden niet groot én geven snel vrucht. Iemand kennis van de 3 varianten op deze pagina? https://www.fruitbomen.net/kersenboom/?link=kersenboom&p=0 Rheinische Schattenmorelle Morel P2 Kellerris Nr 16 Ik ben vooral bezorgd hoe deze het doen in de volle zon. Is dat niet te veel voor de meeste stuinfruitbomen?
 5. Ik ben helaas erg onbekend met dit soort termen. M9, M10 zegt mij helaas niets. Dit zijn rassen dan neem ik aan? En wat betekent het als men zegt "huppelepup op M9 stam"? Takken van een bepaalde ras die geënt zijn op een andere stam van een andere ras? Qua smaak is dit variant echt niet verkeerd. Hoe zit het echter met groeilengte? Dit is een goed punt. Ik ga namelijk niet 2 bomen plaatsen. Ik zal dit in de OP plaatsen. Dit zet me aan het denken.. Geeft dit niet extra vrijheid in mijn keuze gezien ik grote bomen hierdoor klein kan houden? (in lengte als breedte) Ik ben echt dol op Nashiperen, maar ik vraag me af hoe het zit met grootte van de bomen. Ik heb overigens contact opgenomen met fruitbomen.net en ik werd aangeraden om een patio kersenboom te nemen. Wat ik erover lees is echter dat die erg klein kunnen blijven. (1,4 m)
 6. Vorige week met een heel eng apparaat (tuinfrees 5,5 pk) de grote voortuin (hoektuin) behandeld en geëgaliseerd. Er is redelijk veel ruimte en ik wil minstens 1 fruitboom planten. Vereisten: Laagstam (max 2,5m hoog) Liefst niet "erg breed" Doet het goed in volle zon Zelfbestuivend (geadviseerd door @henkg) Liefst ook niet te veel jaren tussen planten en de eerste (kleine) oogst Mijn voorkeur gaat uit naar appel-, kersen- of pruimenboom. Ik vraag me welke van deze 3 het beste bij mijn vereisten passen, en welke subvariant daarin.. Wat mij ook interessant leek is een notenboom, maar volgens mij bestaan daar geen laagstam varianten van?
 7. Kan ik het verpakken en verkopen als slakkencaviaar?
 8. Gister een vetplant overgepot en ik vond deze eitjes onderaan de pot. Er zaten nog meer verspreid in de pot. Voor de rest doetie het goed. Enig idee wat dit is?
 9. Ha, goeie. Ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat dit waarschijnlijk kunstmatig is. Het zakje voelt aan als een fijnverkruimeld vaatwastablet. En ja het ruikt er ook een beetje naar. Ik heb toch maar een flesje bio voeding besteld. Voel ik toch iets minder weerstand bij. Super nuttige info trouwens @rorror dankje.
 10. Ik heb een zakje voeding voor cactussen hier liggen. Het is een fijnkorrelig goedje dat je hoort op te lossen in water. Zie meer: https://www.cactusplaza.com/shop/cactus-succulent-fertiliser De originele instructies geven aan dat je een theelepel moet oplossen in 10 liter water. Dat lijkt mij heel erg "dun", maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de lage voedingsbehoefte van vetplanten. Is het een gek idee om dit te gebruiken voor mijn andere planten in plaats van een kant en klare flacon vloeibare voeding te kopen? Ik kan de concentratie dan verhogen naar 1 theelepel per liter. Het enige wat ik me kan voorstellen is dat hier geen grote fauna aan bacterieën in zit namelijk.
 11. Fijn dat hij tegen de kou kan. @appelvrouw dat is wat ik ga doen waarschijnlijk inderdaad, want de tuin wordt flink verbouwd in februari.
 12. Dit jong pruimenboompje is van pit gegroeid tot 1,2 meter dit jaar. Sinds herfst is hij bijna al zijn bladeren verloren, maar ik hoop dat dit gewoon door het seizoen komt. Kan ik hem het beste naar binnen brengen voor de winter? Edit: Het gaat trouwens om een gele pluimsoort.
 13. 10 olijfzaden gekocht en binnen in een bakje met folie gezaaid ergens in Mei. Het bakje heeft ook even buiten gestaan. Er is slechts één zaad ontkiemd, die ik tevens verpot heb (2 liter). Nu begin ik te twijfelen of dit één van de olijfpitten was of gewoon onkruid :') Het ziet er namelijk uit als gras.
 14. @Flup Zo dat duurde even, maar hier issie. Dit is de rijpste die ik vandaag heb kunnen vinden.
×
×
 • Create New...