Jump to content

Rabarbersap

Members
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Maastricht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan ik het verpakken en verkopen als slakkencaviaar?
 2. Gister een vetplant overgepot en ik vond deze eitjes onderaan de pot. Er zaten nog meer verspreid in de pot. Voor de rest doetie het goed. Enig idee wat dit is?
 3. Ha, goeie. Ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat dit waarschijnlijk kunstmatig is. Het zakje voelt aan als een fijnverkruimeld vaatwastablet. En ja het ruikt er ook een beetje naar. Ik heb toch maar een flesje bio voeding besteld. Voel ik toch iets minder weerstand bij. Super nuttige info trouwens @rorror dankje.
 4. Ik heb een zakje voeding voor cactussen hier liggen. Het is een fijnkorrelig goedje dat je hoort op te lossen in water. Zie meer: https://www.cactusplaza.com/shop/cactus-succulent-fertiliser De originele instructies geven aan dat je een theelepel moet oplossen in 10 liter water. Dat lijkt mij heel erg "dun", maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de lage voedingsbehoefte van vetplanten. Is het een gek idee om dit te gebruiken voor mijn andere planten in plaats van een kant en klare flacon vloeibare voeding te kopen? Ik kan de concentratie dan verhogen naar 1 theelepel per liter. Het enige wat ik me kan voorstellen is dat hier geen grote fauna aan bacterieën in zit namelijk.
 5. Fijn dat hij tegen de kou kan. @appelvrouw dat is wat ik ga doen waarschijnlijk inderdaad, want de tuin wordt flink verbouwd in februari.
 6. Dit jong pruimenboompje is van pit gegroeid tot 1,2 meter dit jaar. Sinds herfst is hij bijna al zijn bladeren verloren, maar ik hoop dat dit gewoon door het seizoen komt. Kan ik hem het beste naar binnen brengen voor de winter? Edit: Het gaat trouwens om een gele pluimsoort.
 7. 10 olijfzaden gekocht en binnen in een bakje met folie gezaaid ergens in Mei. Het bakje heeft ook even buiten gestaan. Er is slechts één zaad ontkiemd, die ik tevens verpot heb (2 liter). Nu begin ik te twijfelen of dit één van de olijfpitten was of gewoon onkruid :') Het ziet er namelijk uit als gras.
 8. @Flup Zo dat duurde even, maar hier issie. Dit is de rijpste die ik vandaag heb kunnen vinden.
 9. Ik heb twee jonge takken van een hoge vijgenboom gesnoeid, om er stekken van te maken. De takken hebben in een glas water gezeten (verschoond per week) en zo'n 3-4 weken later is dit het resultaat. Er steken vreemde dingen uit die eraf brokkelen als je eraan peutert. Dit zijn vast geen wortels of wel?
 10. Ik ben vooral op dit forum om te leren.. Links, spinazie, 2 maanden geleden gezaaid en inmiddels al 3-4 keer geoogst. Rechts, spinazie, 2-3 weken geleden gezaaid, 0 keer geoogst. Links: was perfect groen, maar verkleurt meer naar geel nu Rechts: mooi donkergroen Waar zou de oorzaak van de verkleuring liggen? Heeft dat meer te maken met de plant zelf (regeneratie), felle zon van afgelopen weken of het verbruiken van aanwezige voeding in bodem? edit: niet zo heel duidelijk te zien op foto helaas.. Links oogt echt geliger
 11. Rechts kokos (amazon) midden potgrond (intratuin) (+ lupinus goed gespeld 😊) links compost (intratuin) 12 zaden per bak uit dezelfde zak (sluis garden). Het ziet er uit als: des te minder organisch de basis, des te meer er kiemt, lijkt het. Vond dit wel interessant om te delen. Iemand dit eerder geprobeerd?
 12. @tielse flipje super dankje! De jouwe ziet er heel gezond uit. Wat bedoel je trouwens "met 2 ogen"? Wat zijn ogen? De plekken waar bladstengels uit groeien? Zo ja, moet het echt zo kort zijn dat er maar 2 ogen op een stek mogen zitten? Of begrijp ik het verkeerd 🤪
 13. @Flup Dank! Ik stond al bijna klaar om juist de dikke te planten. Geen flauw idee welke vijg het is trouwens.. Jaren geleden door een vriend geplant in onze tuin toen het nog een 20 cm stekje was. De boom is eigenlijk heel slecht geplaatst (20 cm van een muur), pal voor een woonkamer raam en tevens ook intimiderend groot. Mocht iemand in de buurt van Maastricht een mooie tak willen, stuur maar een berichtje.
×
×
 • Create New...