Jump to content

Rabarbersap

Members
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Rabarbersap

 1. Ha, goeie. Ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat dit waarschijnlijk kunstmatig is. Het zakje voelt aan als een fijnverkruimeld vaatwastablet. En ja het ruikt er ook een beetje naar. Ik heb toch maar een flesje bio voeding besteld. Voel ik toch iets minder weerstand bij. Super nuttige info trouwens @rorror dankje.
 2. Ik heb een zakje voeding voor cactussen hier liggen. Het is een fijnkorrelig goedje dat je hoort op te lossen in water. Zie meer: https://www.cactusplaza.com/shop/cactus-succulent-fertiliser De originele instructies geven aan dat je een theelepel moet oplossen in 10 liter water. Dat lijkt mij heel erg "dun", maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de lage voedingsbehoefte van vetplanten. Is het een gek idee om dit te gebruiken voor mijn andere planten in plaats van een kant en klare flacon vloeibare voeding te kopen? Ik kan de concentratie dan verhogen naar 1 theelepel per liter. Het enige wat ik me kan voorstellen is dat hier geen grote fauna aan bacterieën in zit namelijk.
 3. Fijn dat hij tegen de kou kan. @appelvrouw dat is wat ik ga doen waarschijnlijk inderdaad, want de tuin wordt flink verbouwd in februari.
 4. Dit jong pruimenboompje is van pit gegroeid tot 1,2 meter dit jaar. Sinds herfst is hij bijna al zijn bladeren verloren, maar ik hoop dat dit gewoon door het seizoen komt. Kan ik hem het beste naar binnen brengen voor de winter? Edit: Het gaat trouwens om een gele pluimsoort.
 5. 10 olijfzaden gekocht en binnen in een bakje met folie gezaaid ergens in Mei. Het bakje heeft ook even buiten gestaan. Er is slechts één zaad ontkiemd, die ik tevens verpot heb (2 liter). Nu begin ik te twijfelen of dit één van de olijfpitten was of gewoon onkruid :') Het ziet er namelijk uit als gras.
 6. @Flup Zo dat duurde even, maar hier issie. Dit is de rijpste die ik vandaag heb kunnen vinden.
 7. Ik heb twee jonge takken van een hoge vijgenboom gesnoeid, om er stekken van te maken. De takken hebben in een glas water gezeten (verschoond per week) en zo'n 3-4 weken later is dit het resultaat. Er steken vreemde dingen uit die eraf brokkelen als je eraan peutert. Dit zijn vast geen wortels of wel?
 8. Ik ben vooral op dit forum om te leren.. Links, spinazie, 2 maanden geleden gezaaid en inmiddels al 3-4 keer geoogst. Rechts, spinazie, 2-3 weken geleden gezaaid, 0 keer geoogst. Links: was perfect groen, maar verkleurt meer naar geel nu Rechts: mooi donkergroen Waar zou de oorzaak van de verkleuring liggen? Heeft dat meer te maken met de plant zelf (regeneratie), felle zon van afgelopen weken of het verbruiken van aanwezige voeding in bodem? edit: niet zo heel duidelijk te zien op foto helaas.. Links oogt echt geliger
 9. Rechts kokos (amazon) midden potgrond (intratuin) (+ lupinus goed gespeld 😊) links compost (intratuin) 12 zaden per bak uit dezelfde zak (sluis garden). Het ziet er uit als: des te minder organisch de basis, des te meer er kiemt, lijkt het. Vond dit wel interessant om te delen. Iemand dit eerder geprobeerd?
 10. @tielse flipje super dankje! De jouwe ziet er heel gezond uit. Wat bedoel je trouwens "met 2 ogen"? Wat zijn ogen? De plekken waar bladstengels uit groeien? Zo ja, moet het echt zo kort zijn dat er maar 2 ogen op een stek mogen zitten? Of begrijp ik het verkeerd 🤪
 11. @Flup Dank! Ik stond al bijna klaar om juist de dikke te planten. Geen flauw idee welke vijg het is trouwens.. Jaren geleden door een vriend geplant in onze tuin toen het nog een 20 cm stekje was. De boom is eigenlijk heel slecht geplaatst (20 cm van een muur), pal voor een woonkamer raam en tevens ook intimiderend groot. Mocht iemand in de buurt van Maastricht een mooie tak willen, stuur maar een berichtje.
 12. Ik heb onze 4 meter hoge vijgenboom vandaag voor het eerst gesnoeid en ik heb hier wat mooie takken liggen. Kunnen deze gewoon de grond / pot in voor nieuwe groei? Is hier een verschil in voor de oude of nieuwe takken? De oude zijn stukken dikker dan de nieuwe. Tevens is de ene tak een "hoofdtak" en de andere een zijtak. Ik zoek wijsheid
 13. Ik heb hier een kamerplant die niet geweldig onderhouden is. Hij heeft diep in een hoek van een kamer gestaan, waardoor hij scheef is gaan groeien. Tevens een week in de regen gestaan, wortelrot opgelopen en daarbij iets van 10 bladeren in de top verloren. Inmiddels overgepot en hij doet het weer prima. Propageren De enige zijtak die nog intact is, wil ik knippen en in water leggen. Ik heb begrepen dat ik vlak onder een "oksel" moet knippen en de onderste twee bladeren moet verwijderen en vervolgens in water leggen, is dat correct? Bonsai Kan ik de stam tot ongeveer 15-20 cm van grond afknippen en er een soort bonsai van maken, of overleeft hij dat niet? Edit: oops foto vergeten
 14. Wat vinden jullie van het idee om een subforum op te zetten leden thuis experimenten kunnen posten met foto's en resultaten? Bijvoorbeeld: 6 tomatenplanten voeding A gegeven voor 2 maanden en 6 planten voeding B. Zie resultaat: [foto] Of 10 pepers gestekt met growlight en 10 zonder. Zie resultaat: ... Gaat om simpele experimenten met enigzins iets van correcte uitvoering, maar geen zwaar wetenschappelijke taferelen. Lijkt me leuk zodat we allemaal iets bijleren. Ik zag laatst deze post, dat vond ik wel heel interessant om te zien: Waarschuwing pokon zaai stekgrond mijn ervaring van dit jaar
 15. Ik ben op een missie om mijn eigen zaaigrond te maken met de volgende ingrediënten 33% Potgrond (gezeefd) 33% Compost 33% Perliet Nu twijfel ik heel erg of ik de compost moet vervangen met kokosvezel. Ik lees veel dat: Zaai- en stekgrond weinig voeding moet bevatten Compost de kans op schimmelinfecties verhoogt Dan zou ik gaan voor: 33% Potgrond (gezeefd) 33% 33% Kokosvezel 33% Perliet Advies gevraagd
 16. Ik wil zand gebruiken voor mijn eigen potgrondmix voor betere drainage. Ik wil hiervoor brekerzand gebruiken van de Karwei. Ik ben echter gewaarschuwd dat sommige zandsoorten gewonnen worden aan de kustlijn waardoor het vol met zout zit. Zou ik hier zorgen om moeten maken bij een simpele zak brekerzand van welk tuincentrum dan ook?
 17. Ik heb uiteindelijk orchideëen grond gekocht, wat voornamelijk bestaat uit schors. Ik blijf toch nieuwsgierig of sierschors ook zou werken en zo niet, waarom.
 18. Voor mijn Ficus Elastica (rubberboom) heb ik dringend een nieuwe grond mix nodig. Schors voor betere luchtdoorvoer is mij aangeraden. Kun je "sierschors" gebruiken hiervoor? De enige schors die ik in tuincentra vind is sierschors en er wordt nergens vermeld of je dit ook onder de grond kan gebruiken in plaats van óp.
 19. Iemand een tip waar je hoge kwaliteit kokosvezel / coco coir / coco peat krijgt? Ik heb drie simpele vereisten. Onbemest Van BIO landbouw Niet gewassen met zouthoudend water Ik vind helaas nergens iets dat aan alle 3 punten voldoet. Iemand tips voor een webshop?
 20. Aha. Ik dacht dat je onderschrift een sarcastische verwijzing is naar onze hoogste berg, die de hemel nog lang niet reikt.
 21. Nice! Wel benieuwd wat je deed in Marokko. Ik zal je uitnodiging zeker bewaren. Hoogste duin = Vaals trouwens?
 22. @Patrijs Marokkaanse muntthee is meer dan munt toch? Gedroogde groene thee + gedroogde munt dacht ik?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...