Jump to content

Sally164

Members
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sally164

 1. Zo... inmiddels al pagina 15 van dit topic. Ik zit met een vraag over 1 van mijn bakjes. Mss heb ik niet de juiste tape omdat de zwam er juist NIET naar toe groeit..., en er groeit ook iets anders heel stiekempjes iets anders aan schimmelsporen (steeltjes) - zie foto's. Wat kan ik doen? Zijn deze schimmels erg? (die groene 'broodschimmel' heb ik al eens gehad, dat is dit niet) (sorry, foto's worden niet zo scherp weergegeven als dat ik met de telefoon gemaakt had.... hopelijk zichtbaar!)
 2. Op de vloer... 😮 Het was wel voor een ovenschotel en in blokjes bedoeld maar eh.. vloer.... We hebben idd "repen" gemaakt en daarna heb ik met een scherp aardappelschilmesje de schil eraf gehaald (dat was al kramp genoeg in de handen, LOL )
 3. Nog niet aangesneden - het is de muskaatpompoen geworden voor in de herfst-ovenschotel. Man, man... wat was die stevig om doorheen te komen 😵 Dat heb ik iemand anders maar laten doen, de schil eraf halen was al erg genoeg
 4. De mijne lijkt wel een "ronde" Pink Jumbo Banana pumkin... 😀 Het blijft me maar bezig houden, LOL Misschien morgen eten, maar heb nog een klein pompoentje liggen. Is voor ovenschotel, dus even kijken wat ik doe Mss dat ik aan de smaak kan zeggen wat het zou kunnen zijn?
 5. Zou het nog een (wat kleinere) Giant cucurbita maxima kunnen zijn?
 6. Nee, de aanzet van de steel is compleet anders, en de schil ook. Het is een gladde schil, die glanst ipv wat ruwe en matte van de hokkaido Ze noemde een compleet andere naam en ik dacht dat het iets met een C, of G was. Ik heb echt al zoveel plaatjes op internet gezien - hahaha. Ik dacht eerst de Galeux pompoen, maar die heeft tocht echt veel "schurftige bobbels" en dat heeft de mijne niet.
 7. Ik had dit jaar 3x baby pompoen in grote potten, maar helaas heel weinig vruchten, en wat er dan wel aan kwam rotte snel weg. Dus geen oogst. Ik heb het idee dat ik niet genoeg bijen hier heb (1 hoog op balkon op de zonkant), en dat de bevruchting dus erg achter blijft. Wel zelf aan de slag geweest met kwastje dan wel bevruchten door bloemen tegen elkaar te halen. Nu ben ik dol op pompoen eten, dus ik had bij een biologische moestuinboer in de buurt een flinke pompoen gehaald. Alleen ben ik de naam kwijt. Is er iemand die mee wil kijken en denken? 😉😀 Hij is lichtrose-oranje met een flinke brede steel. Weegt ruim 2,8 kg. 😉
×
×
 • Create New...