Jump to content

Loezaa

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Loezaa

 1. Wat een leuke opties allemaal, dank jullie wel!
 2. Dat is een snelle reactie, dank die gaat op mijn lijstje! Er stonden voornamelijk planten zoals pitrus, die langzaam de hele tuin aan het overnemen waren..
 3. Hallo! Ik ben de afgelopen tijd druk bezig geweest om alle onkruid en andere ongein van mijn nieuwe moestuin af te halen. Ook de slootkant stond vol en dat wordt nu dus steeds leger. Ik wil wel graag de slootkant begroeid hebben met een een aantal (nuttige) planten/struiken (bijv. Russische smeerwortel, fruitstruiken(?)) Het betreft veengrond en het moet dus wel tegen vochtige grond kunnen, zo bij de slootkant. Ik ben heel benieuwd of jullie tips voor mij hebben!
 4. Bedankt voor je reactie! Ik ben inmiddels wat verder in mijn zoektocht en ik denk dat ik te maken heb met pitrus of biezenknopper. Over de grond maak ik me weinig zorgen. Het is veen (en op de foto’s ziet het er natter uit dan het is zie ik nu ) en er is hier de laatste jaren ook een moestuin door iemand anders gehouden, hij had altijd hele goede opbrengsten. We gaan het zien na de winter, maar wel erg bedankt voor het meedenken!
 5. Hallo, Ik heb een mooi stukje grond gevonden bij iemand anders op het land om te starten met een moestuin. Ik ben nu hard bezig om zoveel mogelijk onkruid en andere planten weg te halen en kom veel van dezelfde soort plant tegen die ik op de foto’s heb bijgevoegd. Het zijn hele stevige groene sprieten die in groepjes lijken te groeien en ze komen o-ve-ral in de tuin naar boven. Wat is dit en hoe kan ik hier het beste vanaf komen? Ze zijn soms erg diep geworteld en niet altijd even makkelijk uit de grond te trekken..
 6. Ik woon -gelukkig!- voor mij aan de goede kant van de hefbrug, ik schiet zo de n207 op Leuk om te zien dat hier ook mensen uit de omgeving op het forum aanwezig zijn!
 7. Hallo allemaal! Mijn naam is Loes, ik ben 27 jaar en woon net een paar maandjes in Boskoop. Ik heb hier een mooi stukje grond gevonden van ongeveer 10 bij 10 waar ik ga starten met mijn eigen moestuin op de vruchtbare veengronden. Toen ik klein was hielp ik mijn opa en mijn vader heel veel op de moestuin, waar ik nog altijd met veel plezier aan terug denk. Ik ben blij dat ik nu eindelijk zelf aan de gang kan, heerlijk ook om mijn hoofd leeg te maken. Ik ben momenteel veel research aan het doen, tijd genoeg om een mooi plannetje te maken met de wintermaanden die er nu aankomen. Zo ben ik ook op dit forum terecht gekomen. Het is fijn om te zien hoe gemoedelijk het hier is en hoe jullie elkaar helpen en tips geven. Aangezien ik pas net kom kijken zal ik nog veel gebruik gaan maken van dit mooie platform!
×
×
 • Create New...