Jump to content

Ellen1

Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zeeland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zoete aardappel combineert goed met pompoen. Deze recepten doen het bij ons altijd goed: https://www.elle.com/nl/eten/recepten/a25012153/curry-pompoen-zoete-aardappel-nigella-lawson/ https://m.facebook.com/komuskieke/posts/deze-soep-kunt-u-zaterdag-proevenpompoen-pindasoep-van-kom-us-kiekewat-zit-er-in/835199039843711/?locale=hi_IN&_rdr
 2. Nee, zeker niet verloren! Zo te zien zijn dit de AH moestuintjes pompoenen. Ik heb ze geoogst en in de vensterbank gezet. Daar kleuren ze nog wel wat bij. De onderste op de foto is wel ongeveer zo oranje als ze worden. De witte waas hoort er volgens mij gewoon bij. De ene heeft het meer dan de andere. ik heb er pas één gegeten. Vanbinnen mooi oranje en prima smaak!
 3. Bij mij begint er één, die in het hek omhoog is gegroeid en daardoor wat zon krijgt, aan één kant oranje te kleuren. De rest is nog donkergroen. Ik heb nu het meeste blad weggeknipt, zodat die ook kunnen kleuren. Ik verwacht niet dat ze egaal oranje gaan worden.
 4. Ik waardeer het initiatief zeker, maar lijkt me goed om even af te wachten hoeveel belangstelling er is. Zo dringend is het voor mij dan ook weer niet...
 5. Even terug naar je vraag: Ik heb ook een tijdje Bokashi gemaakt. Per dag keukenafval opsparen en in één keer toevoegen, laagje starter erop en aanstampen. Net zolang tot hij vol is. Dan 2 weken laten staan. Wel steeds vocht aftappen (om de dag). In de tussentijd vul je de andere emmer. Het nadeel vind ik het begraven van het eindproduct. Daarvoor moet je best een flink gat graven, waarmee je de bodem verstoort. Om die reden gaat bij mij nu alles in de compostvaten en “no dig” op de tuin.
 6. Konijnenkeutels gaan hier zo op de tuin! Regelmatig vragen mensen wat voor korrels ik bij de planten doe 😁.
 7. Zo zien ze er bij mij ook uit. Donkergroen en soms een flesvorm. Ik ga ervan uit dat ze gewoon eetbaar zijn.
 8. Ja hoor, zo horen ze eruit te zien 😁. De kleur is goed. Als ze een beetje zacht beginnen te worden zijn ze rijp!
 9. Toch eindelijk wat tomaten geoogst! Van links met de klok mee: Black Opal, Wes, Liguria, daarvoor een Lovely Lush, Rebel Yell, White Beauty, Blush, Tasty Tom, Sprite (doet wat hij beloofde en geeft heel veel lekkere snoeptomaatjes) en nog 1 Ildi.
 10. Graag deel ik even mijn frustratie met jullie omtrent reclamefolders: Ik ben iemand uit de categorie “verbeter de wereld begin bij jezelf” en heb om die reden al jaren een nee/nee sticker op de brievenbus. Ik dacht serieus dat er dan uiteindelijk minder papier verspild zou gaan worden aan folders. Helaas blijkt dat dus niet het geval. Mijn neefje heeft sinds kort een folderwijk met 300 adressen. Hiervan zijn er 120 met een sticker, je zou dus denken dat er 180 folderpakketten bezorgd moeten worden en hij er dan dus ook 180 geleverd krijgt. Maar nee hoor, hij krijgt er 300. Daar blijven er dus 120 van over. Die brengt zijn moeder (hoe gek kun je zijn) iedere week naar de stort, waar ze inclusief plastic omhulsel, bij het restafval gedumpt worden. Als ik hier mijn verbazing over uitspreek en zeg dat ze dan toch gewoon door moet geven dat ze er minder nodig hebben, geeft zij aan dat haar zoon dat niet wil, want dan wordt zijn salaris gekort. Uiteindelijk werd ze het zelf ook wel zat om steeds die restanten weg te brengen en heeft ze aan de distributeur doorgegeven dat ze er minder nodig hebben ( niet direct 120, maar wel een deel). Gevolg is dat zoon wel gekort werd op zijn salaris, maar er nog steeds 300 pakketten komen. Distributeur krijgt waarschijnlijk ook per stuk betaald. Hier wordt ik dus echt boos van. Kan ik nog beter die sticker van mijn brievenbus afhalen, dan gaan de folders tenminste nog bij het oud papier!
 11. Ellen1

  Komkommer 2021

  Hier begint nu ook eindelijk iets te gebeuren. Inmiddels 2 komkommers Marketmore (rechts) geoogst en er zijn er meer onderweg. Links AH moestuintjes komkommer. Vruchtbeginsel te zien, hopelijk groeit die door...
 12. Dit ziet er meer uit zoals bij mij de oerprei uit de grond kwam. Weet je zeker dat het knoflook is?
 13. Volgens mij is dat geen probleem hoor. Ik maak hem al maanden met alleen groene thee. Deze zou ik inderdaad weggooien. Misschien niet helemaal schoon gewerkt?
×
×
 • Create New...