Jump to content

Saalk86

Members
 • Content Count

  630
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Friesland

Recent Profile Visitors

487 profile views
 1. Goede vraag @Roland! Wat ik wel Ervaren heb: planten die niet voldoende zonlicht krijgen ontwikkelen slecht bloemen. Dat geeft dus nog geen duidelijk antwoord op jouw vraag, maar zodra de plant dus onvoldoende (slecht) zonlicht krijgt dan komen er dus weinig bloemen (plant stopt vermoed ik alle energie in de groei van de plant). Goede vriend van me had vorig jaar een tomatenplant van mij gekregen. In de woonkamer gezet maar had slechts paar uurtjes zonlicht. Plant was 2 meter lang (erg dun en langwerpig) en 3 tomaten! 😄
 2. Saalk86

  Komkommer 2021

  Ze zien er op het plaatje mooier uit dan hier, ze hebben lekker lang zonlicht? Dat is heel belangrijk.
 3. @Scififreak welke soort heeft neusrot? En ze staan in een bato bak? Ik kan niet oordelen over jouw situatie maar voor mij is de oorzaak 90% zeker bij zo snel (vroeg) neusrot: water gift. Vaak wordt er gewezen naar calcium, maar meestal is er geen gebrek aan voeding zelf maar de plant kan het niet opnemen door de (enorme) warmte en het feit dat de plant in een bak staat (die snel uitdroogt met dit weer). Oplossing: vaker water geven. San Marzano in pot / kas is bijv een garantie voor neusrot in NL. Ik weet dat sommigen er anders over denken, maar meestal is er namelijk nu (zo kort in het seizoen), nog voldoende voeding in de aarde waardoor dat meestal het probleem niet kan zijn.
 4. Ah! Dat wist ik niet maar inderdaad heel herkenbaar dat ze zacht worden! Was me niet direct opgevallen maar ik leg nu ineens de link.
 5. Ik was totaal geen fan van de ananas aardbei (pineberry). Toch wat lastig te zien wanneer die rijp was vond ik. Tot dat mensen m bij mij plukten en zeiden: wow! Heeeerlijk zoet! Een ander bijkomend voordeel: hij valt op tussen de anderen 😉. Dus je weet altijd welke het is. En wanneer is ie dan rijp? Dat leerde ik het tweede jaar opeens: wanneer de puntjes rood worden (en de aardbei iets roze). Ik pik ze dit jaar er zo uit! Rechts boven in zijn de ananas aardbeien. En voor de rest vind ik de joekels van Ostara altijd fijn.
 6. Thanks @redzebra dit komt idd van de groeispurt vermoed ik.
 7. Klopt!!! Ik zag ze buiten staan, respect hoor!! Ik kom net terug van wandelingetje uit de kas, met name mijn Vater Rein planten hebben enorme kromme bladeren en de Mongoolse Dwerg in potten worden ook een beetje karig (bladeren worden lichter gekleurd, de gezonde groene kleur onttrekt wat). Ben er nog steeds niet helemaal achter wat die kromme bladeren nou echt exact betekenen, naar mijn ervaring meestal kou. Maar zo koud is het hier niet vandaag… 14/15 graden (nu nog 14). Iemand nog suggesties?
 8. Haha niet lullig bedoeld hoor maar wat een zielige plantjes joh 😅. Leuke foto’s hoor! Ik heb hier verder nog niet rigoureus gesnoeid met bladeren.
 9. Heb ik dit jaar ook, ‘dwarfs’. Niet dieven inderdaad.
 10. Worden ze wel bestuift? Elke dag even bewegen / tegen aan tikken.
 11. Ik heb tot dusver nog niks buiten durven plaatsen. Plantjes binnen in de kas zijn ook nog niet super groot maar wel divers qua grote. Het voordeel van deze enorm slechte start is dat je echt weer de tomaten extra goed gaat verzorgen (althans ik).
 12. Staan ze goed in de zon @Tuinboon? Het houdt hier niet op met scheuten. De stekjes die ik buiten had geplaatst vorige week hebben het heel zwaar. Wat een verschrikkelijk weer, overige planten wacht ik maar mee... Ik denk het weekend (zomer weer) er dan eindelijk maar in.
 13. Hebben jullie eerder zo’n slecht voorjaar mbt tomaten meegemaakt? Ik ben zelf slechts paar jaar bezig dus te weinig ervaring
 14. Heeel herkenbaar! Ik dacht ook slakken (lees dat dit jaar enorm veel mensen last van slakken hebben), maar ik betrapte gister 2 pissebedden op de aangevreten aardbei!! dus ik ga voor de pissebedden als schuldige! HANG THEM!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...