Jump to content

Saalk86

Members
 • Content Count

  592
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Friesland

Recent Profile Visitors

424 profile views
 1. Hopelijk nog op tijd (maar Moet lukken denk ik).
 2. Ik overweeg de bakken in de kas te zetten en dan mei ofzo naar buiten, mensen die dit ook gedaan hebben?
 3. Hoi @Tjeerd, waarom de San Marzano als ik vragen mag? Ja, in Italië doet ie het goed, maar hier komt ie er niet meer in. Neusrot, neusrot en neusrot. @jwedding hoe was die dwarf? Ik overweeg wat dwarf zaden aan te schaffen voor in pot.
 4. Vandaag zaden ontvangen! Zijn er al mensen begonnen?
 5. Saalk86

  Aquaponics

  @Sonja je had mij Een PM gestuurd, ik heb je zojuist 1 gestuurd. Sorry voor de late reactie, je bent welkom om te kijken hoor.
 6. Thanks, heb even gezocht en inderdaad, ze worden verkocht. Vorig jaar kon ik echt niks vinden, voor de liefhebber: https://winkel.detuinenvanweldadigheid.nl/products/kopie-van-kopie-van-bataat-5 De Tainung 65 beviel mij 2 jaar geleden uitermate goed. Ik heb daarom zojuist 2 knollen besteld, 1 x witte vd eco en nog 2 Beauregard. Vorig jaar ging het niet helemaal goed dus ik heb nu meer uit voorzorg 2 extra gekocht. Hopelijk kan ik ze morgen afhalen, dan het weekend in een vochtig bakje met aarde zoals @Frans heeft beschreven!
 7. Heeft iemand toevallig een geteelde zoete aardappel voor mij? Om nu weer voor 30 euro (10 plantjes) aan stekjes te kopen in mei gaat mij te ver! Twee jaar geleden in grote bakken geteeld en dat beviel uitstekend! Echt een aanrader!
 8. Ook ik ben vandaag gestart, 3 soorten. - Pastukh beviel vorig jaar erg goed - Calypso toch weer proberen, oranje variant - Veronika geen slechte oogst Allemaal paprika’s. Iemand belangstelling voor een van onderstaande soorten? Heb ze over. Zaden zijn vorig jaar gekocht.
 9. Iemand nog goed adres voor paprika soorten?
 10. Mag ik vragen wat jullie absolute TT's zijn? Tomaten Toppers. Welke soort vind je echt super leuk? Voorgaande 2 jaar had ik echt enorm behoorlijk wat heirloom soorten. Zeker 20/30 soorten. Voor komend seizoen ga ik minder nieuwe halen; diegene die ik afgelopen 2 jaar heb gehad, daar ga ik een aantal van opnieuw planten aangezien ik nog zaden over heb. Tegen het voorjaar aan heb ik eventueel voor de liefhebber nog wel wat heirloom zaden die ik eventueel kosteloos wil opsturen. Ik heb nog nooit echt een hele zware grote tomaat geteeld. Nouja, wel tomaten van meer dan een halve kilo (wat ik eigenlijk al extreem vind), maar voor de dei-hard tomato kweker, is dit niks. Ik hou ook niet zo van het extreme, maar wil dit jaar wel eens een tomaat van een kilo 'halen'. Iemand ervaring met de Cosmonaut Volkov Red? Ik ben nog altijd op zoek naar leuke Aziatische rassen, als iemand nog tips heeft? Ben zéér terughoudend over deze rassen, met name door alle rotzooi die op AliExpress etc. wordt verkocht. Ik heb vorig jaar ook een paar keer besteld bij Nikitovka besteld. Hoe zeer ik ook van dit soort websites hou, heb ik toch het idee dat deze partij niet zelf teelt en verkoopt, maar een doorverkoper is. Ook omdat mijn zaad vorig jaar toch wel eens tegenviel. Voor mij vooraleerst alleen zaden van Tomatofest.com .
 11. Tweede kerstdag, ik ben bezig met het nieuwe seizoen. Vandaar dat ik alvast een nieuw topic maak! Het nieuwe jaar, nieuw seizoen.
 12. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Even stil van mijn kant geweest, ontwikkelingen op persoonlijk vlak. Brengt mij ook bij het volgende; komend seizoen. Komende periode lekker nieuwe soorten uitzoeken, januari bestellen en dan begin januari voorzichtig los met de eerste zaadjes. Vroeg, te vroeg, ik weet het. 😉
 13. Wanneer planten jullie? Ik heb nog een wereld knoflook liggen van afgelopen seizoen 😄 Denk dat ik maar even een paar in pot doe.
 14. Dit jaar voor het eerst pompoenen gehad! Gingen als een raket van start maar na het uitzetten in de volle grond opeens volledige stilstand. heb wel iets van 15 planten gehad, maar weinig oogst. Max 1 per plant. Wel wat vreemde soorten dus wellicht is dat het.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...