Jump to content

Saalk86

Members
 • Content Count

  578
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Friesland

Recent Profile Visitors

287 profile views
 1. Wanneer planten jullie? Ik heb nog een wereld knoflook liggen van afgelopen seizoen 😄 Denk dat ik maar even een paar in pot doe.
 2. Dit jaar voor het eerst pompoenen gehad! Gingen als een raket van start maar na het uitzetten in de volle grond opeens volledige stilstand. heb wel iets van 15 planten gehad, maar weinig oogst. Max 1 per plant. Wel wat vreemde soorten dus wellicht is dat het.
 3. Toevallig gister ook de kas grotendeels geruimd. Winter (nouja, eerst de herfst nog maar even) komt eraan en gister een van de laatste mooie dagen qua weer. Dus lekker buiten bezig. Ben zelf tevreden over de plant en oogst, een gedeeld tweede plek (ahum) is niet heel slecht! Ook namens mij alvast gefeliciteerd voor de winnaar! Hoop eerlijk gezegd niet dat Siemen nog word ingehaald wat dat zou we wat sneu zijn 😄
 4. Idd! Alle planten deden het erg goed hier!
 5. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Thanks voor de tip!! Nog suggesties / tips dan voor het zwaardere geschut? Het plaatje bovenaan lijkt een beetje flut misschien ja, maar zijn echt hele mooie varianten van.
 6. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Nee die heb ik inderdaad dus al wel! En die zijn al beter dan bamboo stokken! Ik bedoel zulken: https://www.plantsupportsupplier.com/products/plant-support/plant-support-cage/tomato-cage.html
 7. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Haha @Gianni1234 Ik dacht dat ik enigste was die t niet voor elkaar krijgt in potten.... Ze beginnen goed en dan in juni ergens komt de klad erin.... Snap er niks van. Al 3 jaar op rij. Misschien te maken met voeding maar je zou zeggen dat ze uit de compost waar ze in staan genoeg voeding zouden moeten halen?! En dan zie ik overal prachtige kiekjes van grote tomatenplanten mét tomaten in potten (die soms nog kleiner zijn qua potformaat dan die van mij 🤨)...?! Heb wel een alternatief dat ik volgend jaar tóch de kans ga geven: Dwarf tomatoes. Schijnen kleiner te blijven dus ik vermoed beter voor potten. En ook jouw verhaal met bamboo stokken is herkenbaar. Ook ik heb hier een aantal planten die omgeknakt zijn, volgend jaar ga ik denk ik van die soort spiraalcilinders plaatsen waar ze echt in en omheen kunnen groeien. Dus niet 1 stok / pijl / pilaar maar zo’n soort cilinder ronde vorm.
 8. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Ik heb hier buiten ook al Phyto. Maar maak me er geen zorgen om, de tomaten rijpen toch niet meer af. roeier, wellicht Manyel een kans geven. Was er vorig jaar tevreden over en ook dit jaar buiten doet ie t als een van de besten met joekels van tomaten. Enigste die buiten al snel vruchten had, afrijpen duurt voor mijn gevoel wel iets langer maar ze hangen er ook al heel snel aan.
 9. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Ik ben wel benieuwd naar jullie eind oordeel van dit seizoen mensen! Tevreden? Nog tips voor komend seizoen? Het gehele moestuin seizoen was hier dit jaar ‘vreemd’. Nu ga ik ook nog niet zo lang mee, maar dit is wel een van m’n meest aparte seizoenen qua opbrengst / groei. De tomatenplanten waren verreweg niet zo mooi en goed als vorig jaar, echter is de opbrengst wél hoger. Het ging erg goed van start maar kakte volledig in ergens juli door het dampe bewolkte weer. Tevens enorme hoeveelheid Botrytis zo vroeg al. Daardoor wel weer dingen geleerd (kas deur open houden). Na deze periode kregen we de enorme hitte maar door de enorme stilstand in de planten (met name aanzet nieuwe vruchten, de bloemetjes) kwam het allemaal wat achterop. Merk ook dat hierdoor de eindsprint relatief kort is. Waar ik normaal nog wel tot halverwege oktober in de kas kan oogsten merk ik dat ik nu echt al de laatste tomaten kan oogsten en dat er niks meer hangt. En ik stap denk ik toch af van de buitenteelt omdat het voor mij relatief eenvoudig is om een stuk plastic oid erover heen te doen waardoor je weken eerder kunt oogsten. Qua soorten kom ik nog even op terug 😉
 10. Saalk86

  Komkommer 2020

  @appelvrouw Hoe is jouw Armeense komkommer gegaan? komkommerseizoen was hier ronduit slecht. Denk nog geen 20 tal kunnen oogsten van 8 planten ofzo. Armeense komkommer tot nu toe 1 die eigenlijk niks was, en er hangt nog een soort van 1. Buiten begin ik niet meer aan, niet te doen in NL. In de kas stonden ze bij de tomaten, misschien geen goede combi. Zal me daar eens in verdiepen. hoe ging t bij jullie?
 11. Ben benieuwd of er nog goede inzendingen komen! Peperplant in kas doet t hier nog goed, maar denk wel laatste oogst nu.
 12. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Welke soort(en) heb je buiten @RobO?
 13. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Heb vandaag de eerste slechte planten die buiten stonden geruimd. Zaten nog heel paar onrijpe tomaten aan, maar ze zagen er zó slecht uit. In de kas gaat t nog steeds goed!
 14. Oké oké... Gewoon in ál die maanden en 29 pagina’s gewoon nog geen één opmerking erover. Moet ik ‘m dan maken? Dames, en heren, ben ik nou écht de enigste die soms moet lachen om al die lengtes? Nou, vooruit, ik maak ‘m: Volgens mij zouden heel wat heren tevreden zijn met hun ingestuurde lengtes! Moet kunnen toch? 😅😄
 15. Aardbeien hier... ik kan er echt geen touw aan vast knopen! Helft mislukt, sommige staan in bloei nu, anderen juist weer niet. 😅

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...