Jump to content

Saalk86

Members
 • Content Count

  407
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Friesland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. In de bak Purple Haze, dan een rij in de volle grond Therador en daarnaast de Wohna van roeier! Totaal niet verwacht maar alles ziet er super goed uit?!
 2. Doet m’n ondernemershart wel zeer om dit te zien! Hopelijk valt de schade mee, maar erg jammer voor hun. Ik woon absoluut niet in de buurt anders had ik een paar tray’s gekocht!
 3. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Afharden! Wat is de perfecte manier om de tomatenplanten af te harden? Hebben jullie tips? Ik wil eigenlijk misschien komend weekend wat planten in de kas neerzetten al.
 4. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Thanks Liekie, ik heb je bericht geliked 😎😂 Maar zo deed ik het inderdaad precies zo. Ik heb die spiralen ook inderdaad, bevallen erg goed!
 5. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Heb je hier een foto van toevallig? Ik ben wel benieuwd wat je hiermee bedoeld. Heb vorig jaar mijn tomatenplanten in kas laten begeleiden langs touw maar vond dat niet altijd optimaal.
 6. Eindelijk de eerste stek! Duurde even, maar de eerste spriet is boven! Ben benieuwd hoeveel planten ik er mee kan planten straks. Hoop stiekem wel op stuk of 15
 7. hieronder de foto’s, soort aardbei staat erbij. Ik heb opzettelijk het dode blad nog niet verwijderd vanwege de nog te komen koude nachten deze week. Hieronder foto van de nieuwe lichting, die het zienderogen beter doen:
 8. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Ik zou je eventueel 5 zaden kunnen opsturen? Klinkt wat karig, maar heb er niet heel veel 😄
 9. Saalk86

  Tomaten Topic 2020

  Kibits! relatief vroeg, mooi struikformaat (ong 120 cm hoog geloof ik) en goed tegen kou.
 10. Thnx HenkG! Dat had ik mee gekregen van iemand op Instagram, maar misschien bedoelde die wat anders. Hieronder foto van de stand van zaken hiero! En van de veel latere gezaaide zaden is inmiddels ook 1 opgekomen.
 11. Ik heb begrepen dat je nu niet meer kunt toppen, dat had voor maart gemoeten geloof ik. Correct me if im wrong.
 12. Wanneer beginnen jullie met zaaien dit jaar?
 13. Ik gebruik sinds vorig jaar, en dit jaar, de volgende: Groei: https://www.all4plants.com/verlichting-en-elektra/secret-jardin-tneon-tcl-bloei-lamp-55w-2100k/C197_P4982 Bloei: https://www.all4plants.com/verlichting-en-elektra/secret-jardin-tneon-tcl-groei-lamp-55w-6500k/C197_P4983 Komt veel warmte van af ook! Die LED-strips ben ik helemaal van af gestapt, beviel niet goed. Lampen zelf kosten niet veel, maar de armatuur wel, van Secret Jardin dan. Misschien dat er een goedkopere oplossing voor de armatuur is, dat weet ik niet.
 14. Bij mij was de opkomst 2 vd 3 maar in een ruimte die varieerde van 15-20 graden en weinig tot geen zon / licht. Dus dat er 1 niet opgekomen is, is waarschijnlijk mijn fout. De andere 2 zijn later gezaaid en nog niet opgekomen, nu onder de lamp. Maar kan ook nog wel even duren met deze pepers. Roeier heeft vorig jaar stuk of 10 zakjes heirloom tomaten voor me meegenomen bij Vreeken en was allemaal super goed. Het is toch ook zo dat pepers gewoon (veel) moeilijker / lastiger te ontkiemen zijn dan bijv. tomatenzaden of sla?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...