Jump to content

freggel

Members
 • Posts

  560
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by freggel

 1. Buiten de reguliere groenten ga ik voor het eerst serieus aan de slag met kolen en suikermais. Kool is eerst niet goed gelukt, en dat wil ik nu goed gaan uitproberen. Suikermais is voor het eerst.
 2. Ik zou er wat water uithalen. Ik heb zelf van die plastic regentonnen. Nou heeft het de vorige winter goed gevroren waardoor al het water in de tonnen bevroren was. Dat was gaan uitzetten en het ijs wilde natuurlijk een kant op. Omdat de afvoer van de goot een stukje in de ton hing, zijn 2 van de 3 goten afgebroken. Dit jaar haal ik er dus water uit. Goed trouwens dat je dit topic aanmaakt. Ik was namelijk alweer vergeten om wat water uit de tonnen te halen, en dan zul je net zien...
 3. De doos is weer onderweg. Margareth, heel veel plezier met de doos!
 4. Ik kan hem eventueel van daaruit wel overnemen. Margareth woont toch in de buurt van Maastricht? Ik moet daar donderdagochtend zijn voor een afspraak (Brusselse Poort) en kan de doos dan weer doorgeven eventueel.
 5. freggel

  Metamorfose

  Ik heb er zeer zeker zin in! Ben druk met de planning voor het komende jaar. Ik wil ook meer kool zelf gaan optrekken en moet even een goede planning maken met wat ik wanneer moet voorzaaien. En waar ik het allemaal kwijt ga komen... Er zijn zo veel verschillende soorten tomaten dat ik het heel moeilijk vind om keuzes te maken. Ik ben dus ook heel benieuwd of ik mezelf een limiet kan opleggen. Ik heb gemerkt dat erwtjes nog veel lekkerder zijn dan de peultjes, dus het komende jaar wil ik voor de erwtjes gaan.
 6. freggel

  Foto-update

  Nee, ik geloof nu ook dat het niet de groene hokkaido was. Wat het wel is geweest blijft (voorlopig) onbekend...
 7. Ik zou het geen probleem vinden als jullie weer met z'n drieën afspreken en ik de doos later overneem zoals de vorige keer. Ik zit de komende dagen met een aantal afspraken, vandaar. Dus als Margareth zaterdagmiddag wel kan, gewoon afspreken! Ik geloof dat Jos het dichtste bij mij in de buurt woont. Ik pik de doos daar dan wel op, of Jos brengt hem weer langs mocht hij in de buurt zijn. Dit kan eventueel zaterdagavond of zondag. Dan zal ik ervoor zorgen dat de doos begin volgende week weer verder verstuurd wordt.
 8. Ik heb zaterdag een kinderfeestje, maar kan s'avonds eventueel wel de doos hier in de buurt ophalen / overnemen.
 9. freggel

  Metamorfose

  Nou, het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste update geplaatst heb. Inmiddels heb ik de tuin aangepakt. De houten vlonders in de moestuin begonnen te rotten en ik was er niet meer tevreden over. Daarom heb ik ze weggehaald, net als de houten hekjes die om de tuin heen stonden. Deze stonden er voornamelijk voor de hond, maar die luistert inmiddels zo goed dat ze de moestuin niet in gaat. Bovendien ontnamen ze ons het zicht. Op de plaats van de hekjes staat nu heide zodat we ook in de herfst en winter wat kleur in de tuin hebben. De moestuin is nu opgedeeld in 6 grote vakken zodat het gemakkelijker is om wisselteelt toe te passen. Ik had gehoopt dat ik de paadjes, van steen, af zou hebben voor de winter, maar omdat ik flink ziek geweest ben, ben ik maar tot de helft gekomen. Van het afgelopen seizoen heb ik weer geleerd. Minder tomatensoorten (ben benieuwd of dat ervan gaat komen...), minder droogbonen, de peulen laten staan en erwten oogsten, meer koolsoorten proberen etc. Ook zijn we een composthoop begonnen in een hoekje van de tuin en hebben we besloten om van de lente 3 kippen te nemen die af en toe ook in de moestuin gaan lopen. Later komen daar eventueel meer kippen bij en een paar geitjes. Wellicht een varkentje. Maar eerst maar eens beginnen met de kipjes! Foto's volgen t.z.t. Mocht iemand in Zuid-Limburg een adres weten waar we van het voorjaar jonge kippen kunnen krijgen, dan hoor ik het heel graag!
 10. Jup! Ik ben al flink bezig geweest met het oogsten van leuke zaden voor in de carrousel. Ik doe dus ook weer graag mee! Regio Zuid-Limburg.
 11. Leuke ideeën! Ik heb helaas alleen niet van die mooie pompoenen om uit te snijden. De eerste foto is erg gaaf! Ik denk dat ik volgend jaar toch maar van die Halloweenpompoenen ga zaaien, al is het vanwege het hoge decoratiegehalte!
 12. Wie weet er leuke dingen die je met uitgeholde pompoenen kunt doen? Ik ben niet zo creatief en kwam niet verder dan een bloempotje.
 13. Goed laten drogen, de zaden verwijderen en de peper voorzichtig in een vijzel.
 14. freggel

  Foto-update

  Dat is een peperplant, Aji Benito. Die wordt ongeveer een meter hoog en doet het verbazingwekkend goed in potten.
 15. freggel

  Foto-update

  Ja hoor! Ze groeien vrij vlot en nemen heel erg veel ruimte in. De onderstaande foto's zijn van juni (4 planten, die tegen het hek aan). In augustus waren ze zo groot geworden dat ze helemaal over het 2 meter hoge houten hek heen groeiden, de tuin van de buren in. Inmiddels heb ik de planten weggehaald vanwege de ruimte.
 16. freggel

  Foto-update

  Dat zijn olijfkomkommers. Smaakt als een combinatie van spercieboontjes en komkommers.
 17. freggel

  Foto-update

  De pompoenen: Tomaten: En nog wat andere planten:
 18. Op zich zou ik de doos graag weer een keertje willen ontvangen, alleen heb ik nog geen zaden om er zelf in te doen. Ben nog druk bezig met het oogsten daarvan. Bovendien ben ik een tijd niet op het forum geweest en zou het niet eerlijk zijn om dan wel de doos weer te ontvangen als er anderen zijn die hem ook willen hebben. Maar mocht zich niemand aandienen tot na je vakantie, dan wil ik hem wel in oktober. Ik zal dan ook zaden hebben die in de doos erbij kunnen.
 19. Dank voor de tips! Ik zal ze zeker gaan afdekken als het weer gaat vriezen. Die bloempotten zijn handig!
 20. Ik heb er gewoon niet bij nagedacht. Sinds het slechte weer van de afgelopen tijd ben ik niet meer zo met de tuin bezig geweest (alhoewel dat hoognodig wel weer moet!), en ik heb er simpelweg niet aan gedacht de aardappels af te dekken toen er nachtvorst voorspelt was. Ik ben in ieder geval blij dat het geen ziekte ofzo is en het niet veel kwaad kan voor de knollen. Het is een goede les geweest!
 21. Pffff!!!! Ik kan jullie niet vertellen hoe opgelucht ik ben zeg! Ik heb helemaal niet gedacht aan die nacht een paar dagen geleden dat het zo flink gevroren heeft! Heel erg bedankt voor de reacties (en de geruststelling!!!).
 22. Wat een leuk idee, Vlinderx! Hier in de buurt zitten een hele hoop vleermuizen met al die groeves en ze vliegen vanaf april/mei erg veel rond hier. Ik kijk er graag naar. Het lijkt me onwijs leuk om zo'n kastje te hebben. Ik vraag me alleen af of die beestjes zullen kiezen voor een houten kastje als de groeves hier het ideaalst zijn voor deze beestjes.
 23. Laat ik er nou nog nooit opgekomen zijn om de potjes eens goed schoon te maken... Lijkt me geen overbodige luxe omdat veel potjes van het tuincentrum afkomstig zijn... Bakjes waarvan ik weet dat er gezonde planten in gezeten hebben ga ik inderdaad ook niet schoonmaken. Ik denk dat ik dan zo'n beetje het hele tuinseizoen bezig ben...
 24. Mijn planten waren vorig jaar ook erg iel. Ze zijn wel de volle grond ingegaan, maar ze hebben het overleefd en hebben een goede opbrengst gegeven. Dit jaar verpot ik ze meer dan vorig jaar en inderdaad steeds zo diep mogelijk. Ik merk nu dat dat helpt en de stelen dikker zijn. Ik zou je planten, zoals hierboven al wordt aangegeven, diep verpotten en stevig aanbinden. Je hoeft de planten niet weg te gooien ofzo.
×
×
 • Create New...