Jump to content

Eleonoortje

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Eleonoortje

  1. @Moestuin-meisje Misschien staat het wel ergens anders, maar hoe reageerden je tuinburen toen je een laag houtsnippers op je tuin legde? Ik zou dit heel graag willen doen namelijk, maar omdat dit mijn eerste jaar is dat ik überhaupt een moestuin heb, en het dus ook niet mijn eigen tuin is maar een volkstuin op een complex, ben ik een beetje bang voor de reacties.
  2. Bedankt allemaal! Gister even op de tuin geweest, en meteen wat foto's gemaakt. Ik zag daar dat ik de rijen aardbeien die mijn voorganger heeft achtergelaten helemaal was vergeten, net als de knoflook die ik daarnaast had gezet. En ik had nog niet genoemd dat ik met kleigrond te maken heb, maar dat is wel te ziet op de foto. Het is, ehm, nogal nat momenteel. Op de foto's mijn tuin, die loopt tot het compostvat links achterin. In knalroze overall mijn oudste dochter. Daarna een weergave van de aardbeien met knoflook. Onder de pruim komen al wat bollen op, en tot slot een poging tot foto van de fruitstruiken.
  3. Goedemorgen allemaal, ik ben (Eleo)Noortje, 28 jaar, en ik woon met mijn gezin boven Groningen. Dat gezin bestaat momenteel uit mij en mijn man, en onze twee dochters (4 en 2), een baby in aantocht, en onze kat. We wonen in een appartement, en de afgelopen jaren heb ik zo goed en kwaad als het ging een dakterrastuin in potten en bakken opgezet. Daarin probeer ik logischerwijs niet de meest ingewikkelde dingen, maar veel dingen lukken boven verwachting toch wel. Een groot deel van onze 'tuin' bestaat uit moestuinbakken, waar ik met het systeem van Makkelijke Moestuin in werk. Maar sinds dit jaar ben ik de (trotse?) huurder van een stukje grond op het moestuincomplex hier in de buurt, en heb ik 150 m2 onder mijn hoede. Daar heb ik ontzettend veel zin in, maar hoe dichterbij het voorjaar komt, hoe onzekerder ik word. Buiten mijn 'getuinier' in potten en bakken heb ik geen (ik herhaal: géén) ervaring, en nu moet ik ineens zo'n stuk grond onderhouden. En ervoor plannen. En beslissingen maken. Uiteindelijk komt dat vast wel goed, maar ik weet nu gewoon even niet goed waar te beginnen. Die moestuin is niet helemaal onbeschreven; ik heb gekozen voor de moestuin waar een pruimenboom in staat, en al in het najaar heb ik daar een aantal bessen- en frambozenstruiken in gezet. Onder de boom heb ik voorjaarsbollen gezet, en van mijn tuinburen heb ik al wat planten gekregen, die ook een plekje hebben gekregen. Foto's volgen misschien nog. Maar nu? Een goed begin leek me om lid te worden van dit forum, zodat ik kan meelezen en vragen kan stellen! In mijn ervaring ben ik op fora vooral een meelezer, en niet zo'n actieve reageerder of vragensteller.
×
×
  • Create New...