Jump to content

Mauritis

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Breda
 • Hobbies
  Duiken, houtbewerking, buitenleven, lezen
 • OCCUPATION
  Levensgenieter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mauritis

  Uien

  Ik zie dat een aantal van mijn witte winter uien een bloemknop aanmaken. Moet ik die afknippen voor grotere uienbollen?
 2. Ik heb twee dingen in overvloed hier en dat is weidegras en coniferen. Als ik de coniferen versnipper dan krijg ik een vrij aardige mulch. (Zie foto) Met mijn versnipperaar kan ik conifeerstammen van zoโ€™n 10-15cm dik aan. ๐Ÿคช Ik voeg dat 1 op 1 met grasmaaisel aan als compost voor volgend jaar. Ik vraag me af of het vijverslib een toegevoegde waarde heeft.
 3. Deze maand ga ik aan de slag met mijn vijver van 40 bij 15 meter. Nu is het een 30 jaar oude gat in de grond met minimaal 1 meter dik slib op de bodem. Ik ga het uitgraven en opnieuw opbouwen met zeil en 2 moerasfilters. Ik zou denken dat het slib mooi materiaal is om op de moestuin te gooien. Maar is dat echt zo? Het zal wel gaan stinken in het begin. ๐Ÿ˜ท Daarnaast heb ik nog een grote wildernis met coniferen die ik ga versnipperen. Is het een idee om het slib te mengen met de coniferen mulch en zo een ideale bodem te creรซren voor een moestuin?
 4. Ik heb zoโ€™n makkelijke moestuin bak. 30cm mix (vermiculiet, turf en compost) op stoeptegels. Het overtollige regenwater kan dus makkelijk weg maar de grond zelf droogt niet snel uit. Tussendoor 2x kalium toegevoegd en 1 x koeienmest korrels.
 5. @fre3ke Ik ben erg benieuwd naar de Wildfire variant na het lezen van de volgende omschrijving die ik vond op internet: Een pittig hete knoflook! Het inferno begint met een lichte tinteling, bouwt zich op en komt met donderend geweld de berg af. Waarom zou je proberen weg te rennen voor deze unieke ervaring? Laat het gewoon over je tong spoelen en door je hoofd tollen, zichzelf te zijner tijd en in zijn eigen tempo weer uitdovend. Leef gevaarlijk, wees dapper, beleef de smaaktonen (schreeuw als het moet) ik weet zeker dat je het met een brede glimlach zal afsluiten! ๐Ÿคฃ
 6. Bij mij heeft de Wildfire gewonnen. De purple blazer deed het ook wel aardig maar de Morado zijn overwegend kleine teleurstellingen. ๐Ÿ˜„
 7. Ik heb vandaag mijn knoflook plantjes wat extra kalium gegeven. Hopelijk stimuleert dat de groei van de knol wat extra. ๐Ÿค”
 8. Ik heb veel beginnersgeluk geloof ik. Ergens eind oktober gepland en ze gaan als een dolle. Ik heb er nog geen uitgegraven dus weet nog niet of er al een bol aanhangt.
 9. Vandaag het stro weggehaald en tot mijn verbazing zijn mijn knoflook sprietjes flink gegroeid afgelopen week in de vorst. ๐Ÿ˜ƒ Misschien heeft broeivorming in het stro de temperatuur flink verhoogd. Ik had een laag van bijna 20cm over de sprietjes gestrooid.
 10. Waarom kom ik nu pas kijken op dit forum? ๐Ÿ™„ Ik ben verzot op knoflook en doe nu voor eerst een poging tot eigen kweek. Eind oktober Morado, purple blazer en wild fire geplant. Mijn verwachting was ergens in het voorjaar groen te zien. En ik balen dat werkelijk alles al is opgekomen, haha. Om mijn plantjes tegen de aankomende vorst te beschermen heb ik een halve baal stro over het kweekbed uitgestrooid. Nu zijn de blaadjes bedekt. Maar dat is dus niet nodig?
 11. @rorror Bedankt voor het snelle reageren en de geruststelling. De droom is om een mooie grote statige boom te krijgen die door de neerhangende takken ook in de winter nog voor privacy zorgt. Ik ga de neerhangende takjes snoeien maar zal de in geel gemarkeerde takken laten uitgroeien. Dan kan de boom deze lente al zijn/haar energie besteden aan gezonde wortels en wat hoogte. Ik zal de boom in de toekomst zeker regelmatig gaan knotten want de takken wil ik weer gaan gebruiken voor schuttingen en dergelijke. ๐Ÿค“
 12. Klompen aan en nog net foto kunnen nemen voordat het donker werd. ๐Ÿ˜„
 13. Hallo Allen, wij hebben zojuist een gele treurwilg gekregen die we willen laten uitgroeien tot een hoogte van minstens 15 meter. Dit omdat we het zicht op onze buren willen blokkeren. De boom staat aan de rand van de vijver en heeft alle ruimte om groot te worden. Volgens de informatie die ik heb kunnen vinden groeit zoโ€™n treurwilg ook lekker snel. Dus ideaal voor ons. Echter is deze wilg geknot geleverd. ๐Ÿค” Een stam omtrek van 20cm en een knot hoogte van +/- 3 meter. Nu ben ik allesbehalve een treurwilg specialist maar ik vraag me nu af of zoโ€™n geknotte wilg nog de hoogte ingaat en kan uitgroeien tot zoiets als bijgevoegd voorbeeld plaatje?
×
×
 • Create New...