Jump to content

Moezerij

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Moezerij

 1. Moezerij

  Juli 2021

  Dankjewel Patrijs!
 2. Moezerij

  Juli 2021

  Vanavond een rondje door de tuin gedaan, het verbaast me hoe goed alles erbij ligt ondanks het vreemde weer en de arme bodem. De olijfkomkommer is enorm gegroeid, die klimt rustig 3 meter hoog het huisje in en is dan nog niet klaar met groeien. Vandaag ook de eerste vruchten kunnen oogsten. In de kas ziet alles er heel goed uit, ik houd mijn hart vast voor phytophthora maar tot nu toe valt het echt heel erg mee. Ook al flink wat tomaatjes kunnen oogsten, met name de Sweet Million F1 doet zijn naam eer aan. Wat een onwijs productieve plant!
 3. Kan ik het dan nu wellicht alleen beter kort maaien en dan uitspitten met de riek? Ik moet het echt wel opschonen namelijk. Geen idee of de maaier hier doorheen komt overigens 😬
 4. Wij hebben paarden tegenover op het complex dus dat zou ik eens na kunnen vragen. Helaas ben ik altijd wat huiverig voor onkruidverdelgers die je steeds vaker terugziet in paardenmest. Komt de gewone benzinemaaier hier wel doorheen? Dat is de enige die wij hebben hier gezien er geen elektriciteit is. Zou ik niet beter de wortels ook uit kunnen spitten? Het stukje waar ik karton en compost gelegd had, is inderdaad het meest vrij.
 5. Beste leden, Even wat achtergrond verhaal: Vol goede moed nam ik een halve tuin (60 m2) an op een volkstuin complex. Ik tuinier al jaren met plezier. Deze tuin heeft hele vruchtbare kleigrond, maar is erg verwaarloosd geweest jarenlang, maar ik houd normaal wel van een uitdaging. Daarnaast heb ik thuis een nieuwe moestuin aangelegd van 30m2 met een kas met tomaten en paprika, en verder nog wat sier- en moestuinplanten. Echter door een aantal quarantaines, gedoe en tegenslagen heb ik minder tijd op de volkstuin doorgebracht dan ik zou willen. Thuis heb ik er meer tijd aan kunnen besteden, en dat is te zien. Helaas is de grond hier thuis armer dus groeit alles minder goed, en voor grotere dingen zoals pompoenen, courgettes etc zou ik graag een externe moestuin aanhouden. Echter groeit het onkruid me compleet boven het hoofd en ik weet niet meer waar te beginnen. Ik heb op de tuin zevenblad, haagwinde, brandnetels, heermoes en Heel. Veel. Kweekgras. De tuin is gefreesd toen ik hem kreeg en dat is een drama geweest voor het kweekgras. Of eigenlijk voor mij, het kweekgras wordt er wel vrolijk van. Nu heeft de tuin laatst met de overstromingen onder water gestaan, dus alles wat er evt nog stond is onbruikbaar. Het onkruid is het enige wat het nog wel doet... Heeft er iemand goede tips hoe ik dit aan kan gaan pakken? Voor de extra inspiratie, wat schokkende foto's van de tuin zoals hij nu is (met 1.5m kweekgras inmiddels) en een bonusfoto van mijn tuin thuis (zodat ik niet alleen maar rampzalige dingen laat zien). Ik heb gedeeltes afgedekt met karton en dat gaat beter gelukkig. Zou ik dat op meer plekken kunnen doen? Eerst afmaaien bijvoorbeeld en dan karton erop? Als ik dan een aanhanger vol compost ga halen, Ik heb volgende week vakantie en dan willen mijn man en ik aan de slag, dus jullie suggesties zijn van harte welkom.
 6. Moezerij

  Nieuw lid

  'Moezerij', alsjeblieft ☺️
 7. Moezerij

  Nieuw lid

  Nee, je kunt je forumnaam helaas niet zelf aanpassen. Was het eerste wat ik probeerde haha!
 8. Moezerij

  Nieuw lid

  Dat ging helaas mis bij de registratie, mijn telefoon heeft blijkbaar mijn emailadres in dat vak vooraf ingevuld en ik ben niet zorgvuldig genoeg geweest in het nakijken. Ik heb al gemaild naar het beheer en hoop dat zij dit snel kunnen aanpassen, want ik wil natuurlijk liever niet dat dit hier zo staat πŸ™ƒ
 9. Moezerij

  Nieuw lid

  Goedemorgen allemaal! Na jarenlang meelezen, toch maar eens besloten mij aan te melden om ook mee te kunnen babbelen. Ik ben nu zo'n 6 jaar besmet met het moestuinvirus, ik had tot voor kort een volkstuin van 100 m2 maar ben vorig jaar verhuisd en heb nu ook thuis een wat grotere tuin tot mijn beschikking. Die hebben wij helemaal leeggemaakt en ik ben opnieuw begonnen met hem inrichten. Ik moet die tuin wel delen met mijn man en kinderen, maar heb een eigen afgezet stuk van zo'n 40 m2 waar ik een glazen kas geplaatst heb nu en de rest van de tuin ben ik zelf aan het ontwerpen nu. De bedoeling is om hier kleinfruit, wat laagstam boompjes en vaste kruiden en groenten te plaatsen, afgewisseld met veel bloemen en vaste planten. Hiernaast heb ik ook nog een volkstuin van 60m2 waar ik meer voor de seizoensgroenten ga, plus nog wat kleinfruit, die ik ook dit jaar opnieuw mag inrichten. Ik hoef mij dus niet te vervelen. Ik kweek het liefst volgens de no dig methode, en met wat permacultuur principes. Ik ben ook bezig met de opleiding tot ecologisch tuinontwerper en mijn eigen tuin is mijn eerste project. Als bijlage een foto van mijn nieuwe kas, en van mijn oude moestuin. Ik kan niet wachten tot het in mijn nieuwe tuinen net zo'n groene oase wordt. Momenteel druk bezig met binnen voorzaaien zoals elk jaar, met smart wachtende op eindelijk beter weer zodat we meer naar buiten kunnen!
×
×
 • Create New...