Jump to content

Moezerij

 • entries
  2
 • comments
  2
 • views
  1,207

Strijd tegen het kweekgras


Moezerij

380 views

Vol goede moed begin ik weer aan mijn moestuin seizoen.

Buiten onze 40m2 aan huis, en mijn 60m2 op de volkstuin hebben we er nu ook een volledige tuin van 120m2 bij waar we eigenlijk een boomgaard van willen maken. Er staan al een aantal boompjes, en ik heb nog meer boompjes om te planten. Eerst een stuk vrij maken, boompjes inplanten en dan gras zaaien zodat we een leuk boomgaardje met gras eronder krijgen.

 

 

Op de kleine moestuin heeft het kweekgras in 2021 de strijd gewonnen, maar dit jaar ga ik de strijd weer volle frisse moed aan. Afgelopen zaterdag was het zonnig en ondanks dat er een flinke wind stond, was het goed toeven op de tuin. Ik had mij als doel gesteld de aardbeienbak helemaal op te schonen, dus alle planten eruit, kweekgras er zo diep mogelijk uitgegraven, en planten opnieuw erin. De uitlopers heb ik in de kas opgepot, en die gaan weer een mooi nieuw plekje krijgen straks. Ik vind dat altijd zo'n verfrissend gezicht als dat dan klaar is.. al kost het je even wat 'elbow grease' zoals de Engelsen zo mooi zeggen.

 

Verder heb ik de kas aan huis onder handen genomen, hier stonden nog wat verpieterde tomatenplanten in die nu toch wel echt geruimd moesten worden. Aan het eind van het seizoen had ik er even genoeg van, en daarom heb ik ze heel schaamtevol laten staan tot in februari... maar het moest nu toch maar echt gebeuren. 

Alle dode planten eruit, nieuwe laag compost en champost erop, de ramen afgeborsteld.. en het ziet er meteen een stuk netter uit. 

Nu gaat manlief nog een fatsoenlijke tafel in de kas maken zodat ik daar ook echt kan verspenen en zaaien, en we zijn weer een stukje verder.

20220205_111216.jpg

20220205_122608.jpg

Edited by Moezerij

 • Like 4

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...