Jump to content

Malawi

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Malawi Afrika!
 1. Ja moet er een keer voor gaan zitten, de kaas en de perzik! Heb nu een hele drukke baan, maar vanaf September wil ik wat voor mezelf beginnen dus dan ga ik dat maar doen!
 2. Leuk! Wil zelf ook even kijken of het lukt, heb vrienden met koeien, heb het als eens geprobeert met citroensap, was prima, alleen erg vet! Dochter vond het heerlijk, heb het toen alleen vers gegeten, niet laten staan dus en laten verharden/ oud worden (of hoe dit ook heet in de kaaswereld) Kun je mij iets aanraden, Jorieke? Ik werk full-time dus heb geen tijd om dag- en nacht in de keuken te staan en van minuut tot minuut te kijken! Heb je ideeen? Kan ik hier iets zelf doen? Of is het nog al moeilijk en langdurig process?
 3. Tja kaas is eigenlijk al niet toegestaan, en dat wil ik liever dan een plantje Dus dat heeft voorrang! hihihih, maakt hier iemand trouwens zelf kaas?
 4. Europa en Afrika zal wel een verschil zijn denk ik!
 5. Malawi

  Pinda's

  Ohhh wat leuk Eva, dat heb ik dus nog nooit gezien. Pinda's in het donker! Dat is dus nieuw voor mij! Dat van dat water zuipen wist ik niet, maar vreemd vind ik het ook niet, aangezien ze het heel goed lijken te doen als er een bak water uit de hemel valt! Foto's!
 6. Post is geen probleem, maar een stek is niet toegestaan ivm ongedierte etc! Dus helaas niet mogelijk. Mijn moeder komt over een aantal weken, die gaat wel wat dingen voor me meenemen, onder andere boerenkool, heb het wel eens geprobeerd en is toen mislukt, wil het graag nog eens proberen. Iemand een idee of ik het voor elkaar krijg en hoe?
 7. Ik heb het idee dat het een gewone pit is geweest, moet haast wel! Dan is het dat dus! Tja bedankt dan ben ik er dus uit! Zal eens kijken voor een geente variant, maar dat soort "luxe" producten is hier moeilijk verkrijgbaar!
 8. Bedankt, ik ga daar even kijken!
 9. Iemand nog een idee wat hier mee te doen? Behalve de zoet-zure optie zoals op het forum beschreven? Heb er een hele hoop, en gewoon invriezen kan, maar doe liever iets anders met mijn vriesvak! (vlees bewaren bijvoorbeeld)
 10. @ EVA; IDD, als je dat voor mijn reis tegen me had gezegd had ik je voor gek verklaard, maar nu is het toch thuis! Ooohh en over die Perzik, tja helaas weet het dus ook echt niet, maar goed, we doen het altijd in een fruitsalade, met mix fruit, dus dan proef je niet zo dat ze zo zuur zijn, mijn kleine vind ze wel lekker, maar voor iemand die van die lekkere sappige perzik gewend is is het niets hoor!
 11. Ik zal er ook een foto van ons huis bij zetten (huurhuis/ appartement hoor ) Ik ben hier naartoe gegaan om als verpleegkundige te werken, een leuke man ontmoet en blijven hangen. In 2008 is daar ook nog een mooie dochter bijgekomen!
 12. Hahahahah das waar veel mensen denken bij Afrika aan een dorre boel, met weinig beschutting, dat is deels waar, maar afrika is heel groot, dus de natuurprogrammas geven niet altijd een goed beeld, je ziet meestal de serengetti etc! Tja dan begrijp ik het wel, mijn familie had dat ook toen ze hier voor het eerst kwamen! Uhhh mijn perzik doet het idd niet zo; de boom is opzich wel okay, maar de vruchtjes zijn vaak zuur en groen en worden niet mooi rijp, maar gaan dan meteen rotten! Heel jammer (misschien het soort?) Ik zal een foto toevoegen, maar zitten nu geen vruchten aan; Aug tot Nov is perzik seizoen! Bij ons duurde het zo'n 3 jaar, en dan krijg je wel kleine vruchtjes gaat dus vrij snel! Ik zal eens kijken of ik daarvan nog een leuk fototje kan toevoegen! Hier staat een papaya (niet die van de vruchtjes die hierboven staat) In de rechterhoek! Ik zal nog eens een betere toevoegen komende dagen!
 13. Malawi

  Pinda's

  Potgrond?!?! Wat is dat? hahahahah Hebben ze hier helaas niet! Heb wel al een bergje grond gezien ergens bijn ons om de hoek, die we hopelijk kunne gebruiken dat er iets fijner uit ziet, maar helaas geen potgrond beschikbaar hier! (ben wel begonnen met composteren dus misschien volgend jaar)
 14. Ja mooi he! Deze boom stond er voordat ik er kwam wonen hoor, zo'n 15 jaar denken we, ook de Mango stond er al. De papaya hebben wij wel "gezaaid" (gewoon pitten overal neergegooid ) Hahahah ja mijn pa heeft er ook een zaadje meegenomen; hihih hetzelfde verhaal als dat van jou helaas!
 15. Oohhh we hebben ook nog perzik, maar die is niet zo! Hihih oerwoud! ahahahaha ik woon naast een van de drukste wegen in Blantyre, Malawi, als je dat een oerwoud vind dan weet ik niet wat je van het echte oerwoud vind! hihihihih

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...