Jump to content

Cris

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

 1. Bedankt voor jullie reacties, ik ga voor de optie in volle grond. Heb al de eerste 9 bomen besteld en in december/ianuarie ga ik de onder stammen bestellen. Er zijn veel buren met fruitbomen waarvan ik ent materiaal kan nemen.
 2. dat heb ik al 12 verschillende blauwe bessen, 9 verschillende honing bessen, 5 verschillende vijgen soorten en nog een hoop frambozen en aardbeien in de volle grond (de laatste twee zijn een stuk makkelijker te verplanten). alleen met de echte fruitbomen heb ik niet zo'n ervaring hoe dat zit met verplanting.
 3. 90L vind ik te groot, ik zal minimaal 15 boomen planten. Ik denk dat ik ze toch in de volle grond ga zetten, dan kan ik inderdaad oefenen met snoeien en enten, en wanneer we gaan verhuizen zal ik de beste of allemaal eruit halen. Voor het enten ga ik een paar onder stammen bestellen, deze zal ik eerst in potten zetten tot de ent geslaagd is, dan kan ik ze in de herfst ook in de volle grond zetten.
 4. Daarom wilde ik de zakken gaan ingraven, om de wortels niet te heet laten worden in de zon en verdamping tegen te gaan. Maar de wortels probleem had ik niet voorzien, ik was meer bang dat ik te veel zou beschadigen bij het over zetten. En inderdaad, bij de kweker gaat het ook in de volle grond en de bomen worden verkocht met kale wortel of in een kleine pot. Maar kan dat ook met een boom dat al twee a drie jaar in de grond heeft gezeten? Onze buren hebben perenbomen van 30 jaar oud gekocht, ze werden in potten geleverd, zou dit ook zo zijn gegaan? Opgroeien in volle grond en dan in potten?
 5. dat was mijn eerste idee ook, maar ik dacht dat ik de bomen te veel zou beschadigen. uitgraven is geen probleem, de zakken moet ik ook uithalen.
 6. Hi Allemaal, Ik zou graag een paar fruitbomen willen aanschaffen: appels, kersen en pruimen. aangezien we op dit moment in een huurhuis wonen wil ik de bomen over een a twee jaar willen verhuizen/verplaatsen. Heb op internet gezocht, maar helaas kan ik niet veel informatie vinden hierover. Enige dat ik vind is een zo groot mogelijke pot en een zo klein mogelijke boom Niks concreets. Ik heb ondertussen vijgen bomen dat in kuipen van 30L het prima doen, maar een appel boom is anders, denk ik. Wat ik zelf bedacht heb is om plant zakken te gebruiken van 50L en deze in te graven, potgrond erin en daarin de bomen in te planten. Ik zou regelmatig water moeten geven, maar dat doe ik al bij de vijgen, en eventueel extra voeding in de vorm van kelp- en brandnetel gier. Het is de bedoeling dat over een paar jaar de bomen in de volle grond geplant zullen worden en ik wil graag half stam bomen. Het grond soort waar ze later geplant zullen worden zal Brabantse zand zijn (geen idee als dit aangeduid kan worden als normaal zand-grond of arme zand). Heeft iemand ervaring hiermee? "normale" fruitbomen in potten. Groetjes, Cris
×
×
 • Create New...