Jump to content

Suusbdl

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dankjewel voor je suggestie, voederbieten hebben we nooit gedaan. Eens denken wie ik daar blij mee kan maken. We hebben weleens gedacht over suikerbieten, en dan meteen een experiment erachteraan om te kijken of daar iets van te maken is
 2. Zo we zijn 6 jaar verder sinds het laatste bericht op de topic, en nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar de ervaringen. Ik wil komend seizoen de moestuin ook overslaan. Hoe jammer ook, we zijn aan het verbouwen en ik hoop dat ‘de rest’ van het tuinwerk eindelijk eens bij te kunnen houden. De afgelopen jaren heeft er steeds flink wat onkruid gestaan. Heb geëxperimenteerd met een dikke laag compost, nog steeds stapels onkruid. Groenbemesting; idem groeide het gewoon vrolijk doorheen tenzij ik aardig wat tijd in onkruid wieden stak. Dikke laag andere mulch bijvoorbeeld blad, ook daar kwam onkruid doorheen. Anti-worteldoek wil ik liever niet. Allemaal plastic dat op een gegeven moment vergaat, en ik heb ongeveer 65 m2 moestuin, dus dat is nogal veel. Het enige dat ik nog niet geprobeerd heb is een goeie laag karton. Dat wil ik wel proberen, maar voordat ik fietsenmakers in het dorp lastig ga vallen 😉 ben ik wel benieuwd of iemand er ervaring mee heeft! Of misschien nog andere suggesties? Alvast bedankt!
 3. Suusbdl

  Weer terug

  Het heeft even geduurd (een jaar of 6 schat ik) maar eindelijk weer terug op het moestuinforum. We wonen ondertussen ruim 11 jaar op onze huidige plek, een huisje aan de rand van een dorp met 2600 m2 grond. Een deel van onze tuin (een derde ongeveer) is bos, we hebben 7 fruitbomen (en nog plek voor 4 meer ;)) een kas van 12 m lang, 4 kippetjes, een moes-/bloementuin van ongeveer 65 m2 en heel veel gras Ik woon hier met mijn man en mijn zoon van 9 en dochter van 5 (dat verklaart de 6 jaar afwezigheid hier). We vinden het allemaal heerlijk om hier te wonen, maar gecombineerd met onze banen is de tuin wel een uitdaging. Ik ga de komende tijd vooral op zoek naar tips om de tuin behapbaar te maken.
×
×
 • Create New...