Jump to content

Noompi

Members
 • Content Count

  164
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Almere

Converted

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Noompi

  17 juni 2020

  Ja hier hetzelfde. Nu is het ook niet bepaald aardig om de bladluizen te verdrinken in een sopje en dat doe ik toch ook. Uiteindelijk willen we voor kippen gaan (hok komt over 3 weken!) dus dan komen de slakken in ieder geval in de cirkel van het leven terecht. Mits de kippen ze lusten. 🙂
 2. Noompi

  17 juni 2020

  In de provisorische moestuin de afgelopen dagen veel last gehad van slakken. Ik ben meer een ochtendpersoon maar toch een paar keer s'avonds de tuin ingegaan om de beestjes te verwijderen. Met succes! Het heeft mij twee komkommerplanten en twee pompoenen gekost maar het helpt! Inmiddels groeien de plantjes goed en ben ik aan het aftellen tot de schutting komt en er een iets definitiever beeld ontstaat van de moestuinindeling. (Nog 6 daagjes!) Hieronder nog een paar foto's van de eerste bloemen en vruchtbeginsels van de courgette en pompoen!
 3. Noompi

  Welkom allemaal!

  Haha, helaas nog niet. Er komt volgende week een schutting. Tot die tijd moet alles aan de rand nog leeg blijven. Misschien maar goed dat de zaden er nog niet zijn
 4. Noompi

  Nouja zeg Vreeken

  2 weken is netjes inderdaad. Ik wacht helaas al sinds 2 mei. Geen berichten gehad en 2 weken terug gemaild maar het standaard corona bericht ontvangen. Ik ga ondanks het prachtige aanbod dus niet nog eens bestellen. Ik vind het inmiddels wel goed geweest. Ik snap dat het met de drukte lastig is om alles op tijd te versturen maar op zijn minst een bericht over een geschatte levertijd zou wel op zijn plaats zijn. Toen ik bestelde stond de levertijd nog op 2-3 weken. Ach ja, eens wat andere zaden websites bezoeken is zeker geen straf!😊
 5. Noompi

  Mei-2020

  Afgelopen maand veel voorbereidingen gedaan voor de schutting. Inmiddels is er gelukkig ook ruimte voor een gedeelte van mijn moestuin. Ook staan er nog een paar dingen extra in de moestuin die zullen moeten wachten totdat de schutting staat. De rozenbogen bijvoorbeeld zullen uiteindelijk dienstdoen als klimrekken voor de kiwibessen. Op naar het groeiseizoen, op naar Juni!
 6. Noompi

  Welkom allemaal!

  Haha, natuurlijk! Nu nog even aan het wachten tot er een schutting is geplaatst maar daarna kan alles echt op zijn plek! De plantjes komen in ieder geval goed op! En altijd leuk dat er nog ruimte is voor meer! (Dat gebeurt mij niet vaak!)
 7. Noompi

  Welkom allemaal!

  Bedankt! Ik heb zin om weer aan de slag te gaan in de tuin en gezellig mee te lezen met alle berichten hier!
 8. Noompi

  Welkom allemaal!

  Was hier voor het laatst in 2015. Sinds dit jaar half maart eindelijk een huis gekocht en dus is het tijd om ook hier weer een moestuin op te starten. Het nieuwe huis had van zichzelf al een flinke tuin maar er kon ook nog 65m2 bijgekocht worden, dus maar meteen gedaan. Nu nog druk bezig om de tuin geschikt te maken met een tiental plannen dus het zal nog even duren voordat alles in de moestuin weer geplant kan worden. Maar het is een proces! Hieronder een paar foto's: Het begon met het weghalen van wat struiken en de heg maar eigenlijk redelijk snel was er toch de wens om een schutting te plaatsen. Dus ook aan de slag gegaan met het volledige stuk nieuw aangekochte grond: Een flinke klus waarbij de hakselaar een heel belangrijk onderdeel bleek om alles goed te verwerken! Inmiddels is er ruimte gemaakt voor het doortrekken van het terras (waar het zand is gestort) en het toekomstige stuk moestuin is opgehoogd met aarde. De bomen moeten nog verzaagd worden maar het begin is er. De plantjes zijn al voorgezaaid dus binnenkort kan het echte moestuinieren weer beginnen! Heb er zin in!!
 9. Komt vast binnenkort Itoero! Aangezien ik toch een zakje heb ga ik er alvast 2 zaaien. Geen idee of ik er genoeg tijd voor heb met de verhuizing maar we gaan het allemaal wel zien!
 10. Zaden zijn binnen! Ras is 'Delikatess Blauwe'. Succes allemaal!! (edit: Even een betere foto erop gezet. Helaas heeft mijn camera vandaag een uitstapje... )
 11. Ik heb er weer enorm veel zin in!! Nu is het ongeduldig wachten op de zaden!
 12. Jaaaa!!! Het topic waar ik op gewacht heb! Ik wil heel graag weer meedoen en ik zal veel foto's plaatsen hoor. Komt helemaal goed! Ivm verhuizen zal ik even kijken of ik in een potje kan kweken de eerste maanden. We gaan het zien! Ik heb nu 2 jaar wener witte in mijn tuin gehad. Eerste jaar kwamen de rupsen, 2e jaar larven in de knol zelf. Hopelijk is het derde jaar scheepsrecht ^^ Succes met de wedstrijd iedereen!
 13. Super tip!! NU moet ik het ook een keer proberen!! XD
 14. Die tomberry lijkt mij wel leuk! Is hij lastig te groeien?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...