Jump to content

Ries.

Members
 • Content Count

  147
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Hoeven/Brabant
 1. De prei is bij mij bijna allemaal aan het doorschieten ,of toch zeker beginnend. De doorgeschoten prei kan ik afschrijven , (of niet?) maar de beginnende, zeg maar waar het steeltje nog maar beginnend half in de prei zit , als ik dat beginnende steeltje er uit haal, is dan de rest van de prei nog te gebruiken. Groet Ries.
 2. Ries.

  Olifanten knoflook

  Waarom zetten jullie die onder een net ...is nieuw voor mij.
 3. Ries.

  Olifanten knoflook

  Nou, zijn toch mooie. Groet Ries.
 4. Ries.

  Olifanten knoflook

  Appelvrouw, Gewoon planten gaat prima. Groet Ries.
 5. Ries.

  Olifanten knoflook

  Als je ziet dat die tenen al aan het schieten zijn is het op het randje eigenlijk iets te laat. Ik heb er zo ook bij. De tenen zien er goed uit, dus als je deze gelijk gaat consumeren is er toch niet veel aan de hand. Deze ga ik op de Jorieke mannier over een weekje 14 dagen planten Kijk maar wat er van terecht komt, Ik ga ze planten zoals ik prei plant ik maak altijd holen van zo’n 20 cm diep daar laat ik dan de preiplant inzakken, ga ik met deze tenen ook doen. Het eventuele groeiproces laat ik jullie zeker zien. Groet Ries.
 6. Ries.

  Olifanten knoflook

  Mooi Jorieke. Groet Ries.
 7. Ries.

  Olifanten knoflook

  Jorieke, zet wat foto's als je wilt dan zien we wat. Groet Ries.
 8. Ries.

  Olifanten knoflook

  Jorieke bedankt voor de gehele uitleg. Groet Ries.
 9. Ries.

  Olifanten knoflook

  Jorieke je hebt me enthousiast gemaakt, dit ga ik zeker doen… bedankt voor de uitleg. Nu nog even vertellen wat voor pootgoed je gebruikt hebt, zoals speets vraagt, en wat zagen ze er 25 april mooi uit. ik blijf je dankbaar, hier heb je tenminste wat aan. Groet Ries.
 10. Ries.

  Olifanten knoflook

  Jorieke, is het moeilijk om te vertellen hoe je die mooie preien krijgt, Zet je tenen, hoe diep, kom op meid brand los. Groet Ries.
 11. Ries.

  Olifanten knoflook

  "Mij bevalt deze soort 'Knoflook" nog steeds goed in bepaalde gerechten, het is maar net hetgeen je ervan verwacht en mee doet in de keuken." Persica, in welke gerechten bedoel je zoal ,wees wat duidelijker aub en hoe gebruik jij het. Groet Ries.
 12. Ries.

  Olifanten knoflook

  Dat ben ik ook van plan, en rauw is hij ook nog bitter …Nee hij valt me echt een beetje tegen. Maar in soepen en sauzen smaakt hij wel, en als het vlees gebakken is en je doet hem dan op het allerlaatste moment bij vlees/bakvocht zonder nog mee te bakken, gaat het ook wel. Dus helemaal afschrijven zeker niet. Als er nou mensen zijn die zeggen Ries, doe het zo en zo dan hou ik me natuurlijk aanbevolen. Waarom heb ik dan zoveel broedbolletjes gezet (350), er vragen toch veel mensen …Waaronder ook mijn vrienden uit Portugal om deze knoflook. En als ik dan veel solootjes zou hebben kan ik de mensen helpen met zaaigoed. Dit jaar ga ik natuurlijk de OK planten want om te kweken is het leuk. Maar ga toch maar meer de normale zetten. En die oerpreien vind ik ook leuk, de vier gaan allemaal terug de grond in …De vijfde is wat kleiner en ga ik proeven hoe die smaakt. Vorig jaar had ik ook de broedbolletjes 17 juli geplant, en dat is goed bevallen daar zijn deze (zie fotos) uitgekomen. Groet Ries.
 13. Ries.

  Olifanten knoflook

  Ik had zo’n 350 broedbolletjes, heb ze samen met mijn vrouw afgepelt tot het lookje en afgelopen week geplant. Zo had ik het vorig jaar ook gedaan maar toen had ik er maar een 50 gezet om te proberen, en dat is goed gelukt dus heb ik alle broedbolletjes maar geplant die ik had. Maar nou moet ik wel vertellen dat de OF niet zo lekker is als de gewone knoflook. Hoe vinden jullie hem. Groet Ries.
 14. Ries.

  Olifanten knoflook

  Ik heb ze er allemaal uit gehaald. Maar de solobolletjes van de broedbolletjes zijn zo’n beetje het zelfde, een diameter van 2,5 dik 3 cm. Overigens heb ik heb geweldig veel en grote solo bollen, en toch had ik allemaal tenen gezet. De oerprei heb ik er uit gehaald nou zoiets heb ik nog niet gezien, wel mooi met al die lookjes er aan . Deze vier ga ik allemaal terug zetten in oktober. Groet Ries.
 15. Ries.

  Olifanten knoflook

  Speeds, De solo bolletjes die aan de drooglijn hangen komen van de broedbolletjes, en hebben een doorsnede van 2,5 tot 3 cm ik heb wat broedbolletjes die er nog in staan als ik ze er uit haal laat ik wel zien wat er van geworden is. Groet Ries.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...