Jump to content

henk124875

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  nijmegen
 1. bedankt. Heb ze nu overdag weer buiten gezet, vanwege zonlicht is daar wel maar 8 a 10 graden, hierbinnen nu 14 graden, maar staan ze niet echt in de zon en als er al zon zou schijnen hierbinnen (serre staat aan garage vast en die garage staat aan de zuidkant) is het door dubbelglas, weet niet hoe essentieel zonlicht in deze fase is.. komende nachten zet ik ze weer binnen, maar vanaf zaterdag is het snachts rond de 10 graden volgens buienradar dus dan laat ik ze gewoon weer dag en nacht buiten.. is het idee tenminste. Pas als het echt koud word zet ik ze gewoon binnen en zie ik wel wat ervan komt. Wat betreft luchtvochtigheid, heb geen meter, maar als ik de verwarming niet aan heb is die denk ik vrij hoog, als de verwarming aan gaat word het hier wel droog heb ik het idee.
 2. Ik heb mijn peperplanten die ik in potten heb staan nu net naar binnen gehaald omdat snachts de temperaturen wel akelig richting de nul gaan. hangen nog vol met pepers die ik eraf haal op het moment dat ik ze ook eet. in principe wil ik de planten ook laten overwinteren. Maar 2 vragen: Ze staan nu bij mij in de serre waar ik ook de hele dag achter de pc zit. 1. maakt het uit dat ik hier savonds met regelmaat de lamp aan heb?, verstoord dat niet het dag nacht ritme ofzo? 2. de temperatuur varieert van 8 tot 18.5 graden (8 is waar ik hem standaard op heb staan en 18.5 is wanneer ik de verwarming besluit op te schroeven.) is dit nog een probleem of kan dat allemaal wel goed komen?
 3. ok bedankt voor de reacties, we zien wel wat er gebeurt. (waarschijnlijk niks dus)
 4. ik heb zojuist de knotwilgen hier in de tuin de takken vanaf geknipt eigenlijk zonder bij na te denken dat het nog vriest, daar werd ik zojuist op gewezen.. gaan die wilgen nou kapot of kan ik die op de een of andere manier beschermen, of komt het uberhaupt wel goed?
 5. ik heb geen verstand van wat voor een beesten het zijn of wat voor type hout het is. maar ik maak me ook niet druk over dat ze mn groente aan gaan tasten maar meer over de boompjes hier in de tuin en eventueel ander hout.
 6. m'n broer is een boom om aan het halen omdat die voor een groot deel aangevreten is door een of andere insecten.. allemaal gaatjes in het hout enzo.. nou ben ik de dunnere takken die in mn goedkope hakselaar passen al een paar dagen aan het versnipperen en liggen op een hoop op de plek waar in de zomer normaal gesproken mn moestuin is.. maar is dat wel verstandig? kan het zijn dat die beesten daar tussen zitten en dan bij mij in de tuin van alles aan gaan zitten vreten, of moet dat gewoon kunnen?
 7. Ik heb in de herfst een hakselaar gekocht en nou dacht ik houtsnippers over de grond te gooien tussen de groenten, maar ik heb in de herfst een boompje die hier in de tuin stond (weet niet wat het was) versnipperd, maar nou twijfel ik of het verstandig is om die tussen mn groenten te gooien omdat die boom in de zomer altijd zwart was van de luizen, overwinteren die luizen in die boom (die ook vol met lichen (volgens mij heet dat zo) zat)? en is het waarschijnlijk verstandig om die snippers bij mn planten uit de buurt te houden? mulchen of op de composthoop ermee (die niet al te ver van de groente af staat) of gewoon in de groene bak?
 8. Ik ben er 100% zeker van dat deze soort pompoen oranje hoort te worden met een harde schil, je ziet duidelijk het verschil tussen die rijpe en deze, de rijpe heeft een oranje harde schil en deze heeft een schil als een courgette. de rijpe heeft een knal oranje binnenkant, die andere is bleek van binnen. de rijpe heeft slijmerige draden tussen de zaden waar je eigenlijk gewoon in een keer alle zaden eruit laat vallen als je een stuk eruit snijd en bij deze blijft dat gewoon allemaal zitten, niks slijmerigs aan, gewoon onrijpe zaden. Maar ik ga em denk ik gewoon inderdaad oogsten, want ik zie er niet veel meer aan veranderen in positieve zin.
 9. Ik heb hier een pompoenplant in de tuin, daar zat al redelijk snel een grote pompoen aan, ik dacht toen die is klaartoen heb ik em eraf gehaald en ook gewoon opgegeten, was lekker, gestoomd, en later zijn er nog 2 aan gekomen waarvan ik er een net als die eerste grote gewoon donkergroen geoogst heb, een pompoen hangt nog aan de plant die andere 2 zijn allang opgegeten. Maar in de tussentijd had ik een pompoen van mn broer gekregen die van hetzelfde zaad afkomstig is, op het zakje waren de pompoenen ook oranje van buiten en van binnen ook zwaar oranje, terwijl mijn pompoenen alleen nog maar van lichtgroen naar donkergroen zijn gegaan. die schil van mijn pompoenen kon ik ook gewoon opeten terwijl die bij de rijpe pompoen hard als steen was. Maar de pompoen die ik er nog aan heb liggen gaat nou de vraag over, want de plant zelf is al een heel eind aan het vergaan en die pompoen ligt er echt al tijden donkergroen bij, maar ik heb eerder het idee dat ie nou meer geels begint te vertonen als dat ie nog oranje gaat worden.. kan ik em maar beter opeten?
 10. Hier heb ik een japanse wijnbes staan uit wildgroei (dat spul groeit hier overal in de tuin en tussen de stoep, dat terwijl ik hier nooit een vogel aan de besjes zie eten) en die wil ik graag verplaatsen. Is deze tijd van het jaar goed zat of kan ik dat beter op een ander moment doen.. kan ik de tentakels intact laten volledig? de takken waar dit jaar vruchten aan zaten zijn al weg. Dit is een foto van hoe ie er nu uit ziet, heb em opgebonden aan touwtjes tussen 2 bomen.
 11. Dat sowieso. Ik weet niet zeker of de kruimige plant ook bloemen had, maar ga ervanuit dat het alleen de jelly planten waren.. jelly was de soort van de zak biologische aardappelen die ik toendertijd bij de aldi had gekocht waar ik de uitschieters uitgesneden had.. Heeft het nou overigens nog zin om aardappelen te poten of moet ik wachten tot volgend jaar.. want anders zet ik de hele tuin nog ff vol.
 12. Dus er komt gewoon random iets uit, dus misschien zit ik wel met kruimig opgescheept ipv vastkokend.
 13. Ik heb van die kleine groene (die half zwart zijn geworden) vruchten eraan hangen. Kan ik dat zaad (hele kleine zaadjes) net als bij een tomaat eruit halen drogen en dan later poten en krijg ik dan gewoon een aardappel plant net alsof ik een uitgroeisel uit een aardappel snijd en poot (wat ik nou heb gedaan) En krijg ik dan ook vastkokende aardappelen ervoor terug (deze plant kwam uit een jelly aardappel)? Of hoe werkt dat?
 14. bedankt voor de reactie.. de pepers die ervanaf zijn (net als die aan de plant) zijn nog volledig groen en worden ook al slap dus rijpen schiet inderdaad niet op denk ik. maar temperatuur voor degene nog aan de plant is verder wel goed voor het rijpen?
 15. Ik had een peperplant in de tuin staan die volhangt met een aantal groene (onrijpe) pepers nou heb ik em maar een beetje uitgegraven en in een pot binnen in de serre gezet, waar het overdag op zn minst 15 graden is (verwarming) en snachts, net zo koel als het word (zet verwarming op 5 graden) 2 pepers zijn eraf gevallen toen ik em uitgraafde, die heb ik nu in mn bananenkast gelegd, ik weet niet of die ook rijpen met ethyleengas of net hoe dat heet? Moet dat goedkomen met die dingen zo of wat kan ik beter doen? Edit: ah.. pepers vallen onder groente, ik dacht zijn vruchten dus zet het onder fruit neer.
×
×
 • Create New...