Jump to content

Katja1604

Members
 • Posts

  406
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Almere
 1. Ik ga ze buiten zetten om een beetje af te harden en zal ze komend weekend in de grond zetten. Bedankt voor alle reactie's.
 2. Ik heb enige weken geleden doperwten voorgezaaid met de bedoeling om ze snel naar buiten te zetten. Dat wilde ik eigenlijk vorige week al doen, maar toen vroor het opeens bijna de hele week. Ik heb ze dus nog binnen laten staan en nu heb ik dus een bak vol erwten van zo'n 10 centimeter hoog. Kan ik ze nu al buiten zetten? ik ben een beetje bang dat ze het niet overleven, maar ik kan ze ook niet meer al te lang in hun (kleine) potjes laten staan. Wat is wijsheid? Wie kan mij hier advies geven? Hoor het graag van jullie. Ohja, het is Kelvedon wonder.
 3. Ik heb vorig jaar eentje gekocht, met de bijenmix. Op de bus stond 20+seeds, bij de ingredientenlijst stonden 13 verschillende zaden en inde praktijk heb ik 5 verschillende bloemen gezien. En idd een boel grind.... Op zich leuk, maar 5 ipv de beloofde 20 soorten bloemen zorgden wel voor een beetje teleurstelling.
 4. Zou wel heel leuk zijn. Ik heb vorig jaar een heleboel moestuintjes van mijn schoonzus gekregen, maar dat was al eind april, dus ik heb ze allemaal bewaard en we gaan deze maand ermee beginnen. Als de AH dit jaar weer moestuintjes uitdeelt, hoop ik dus eigenlijk op andere soorten kruiden en groenten.
 5. No geen jaar oud en voor 60 euro??? Wauw, superdeal, zeg! Ik ben jaloers!
 6. Oeh, da's wel een hele mooie, Jessica! Mag ik vragen hoe duur die was?
 7. Waarom zie ik altijd alleen de winnaar en nooit de prijsvraagg? Ohja, gefeliciteerd!
 8. Een mede tuinder vertelde me dat het pissebedden zijn en dat ik ze beter kan rooien, voordat ik nog meer schade heb, Ik heb ze eruit gehaald en aan elke plant zaten wel 2 tot 3 aangevreten aardappels. De andere soorten laat ik nog even staan.
 9. Ik probeer een foto erbij te zetten, maar het lkt niet, ff met me telefoon proberen. Edit: lukt ook niet, gaatjes zijn vrij rond, doorsnee van 1 a2 cm en 3 a 4 cm diep.
 10. Mijn geduld was lang genoeg getest, dus ik heb vandaag bij mijn vroege aardappels een maaltje bij elkaar geraapt. Bij 2 aardappels zag ik een gat erin zitten(in 1 van die gaten zit een veestje dat lijkt op een pissebed). Nu is mijn vraag: weet iemand wie er gaten in mijn aardappels boort? En nog veel belangrijker: kan ik de aardappels laten staan(moeten nog 3 weken) of kan ik ze beter rooien zodat er niet no meer opgevreten word? En als ik ze moet rooien: hoe zit dat dan met de andere, latere soorten, die er naast staan? Ik hoop dat iemand mij kan antwoorden, want dit is de eerste keer dat ik echt een boel aardappels, en verschillende soorten, heb staan. De gaatjes zijn 1 a 2 cm. groot.
 11. Ik heb dit jaar, omdat her vorig jaar niks werd, vrij royaal gezaaid, in zo'n kweekbak met schuijfjes. Ik heb de bak gevuld met potgrond, de zaden erop gestrooid, schuifjes dicht en grond vochtig gehouden, maar niet nat. Van de 50 zaden zijn er 48 opgekomen en die heb ik toen ze 4 blaadjes hadden in grotere potjes gezet. Ik heb ook de great lakes.
 12. Ga ik straks toch even voorzichtig graven. Hoezo op 15 juni, Els?
 13. Dus zolang ze er nof goed uitzien, laten staan? Super, doe ik dat! Bedankt voor de reacties!
 14. Goeiemiddag tuinders! Ik heb een tijd geleden een aantal pootaardappeltjes gehad. Nu heb ik geen idee welk ras het is en kan ik het ook niet navragen. De eerste bloemetjes zitten er al op, maar bloeien nog niet. Hoe weet ik nou wanneer ik ze kan rooien als ik niet weet of het vroeg, middel of late aardappels zijn? Ik heb een paar in de volle grond en een paar in een mand, heb heel voorzichtig in de mand gevoeld, maar nog niks ontdekt(misschien te voorzichtig?).
×
×
 • Create New...