Jump to content

jochenb

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • LOCATION
    lauwe
  1. hey, alvast superleuk dat jullie reageren. Ik heb ook al mr google gebruikt, en vind hier en daar wel wat hits terug. Denk dat de momenteel meest interessante hier op onderstaande link staat. Het is een beetje zoeken, maar zit met een collega die dit laat doen in frankrijk. Zou ze eerst laten "uitbakken" en dan vermalen, zit je iets stabieler om de olie iets langer te bewaren en krijgen ook een typische smaak mee. Alhoewel de koud geperste beter zouden zijn wel voor de gezondheid. Maar persoonlijk kies ik liever de bakmethode. Hier de bijgevoegde link alvast: https://www.laermolen.be/walnotenpersing.html
  2. Hallo, Zijn er hier mensen die walnoten laten bakken en vermalen en persen voor notenolie? Hier adresjes voor in nederland/belgie die dit artisanaal doen?
  3. Lijkt een goeie opmerking, ik ga ze eens buiten proberen laten kiemen, ze staan in de veranda, teveel water lijkt me niet vorig jaar zelfde gehad. Meststoffen weet ik ook niet, maar ga de test doen buiten, 1'tje in zaai en stek grond en 1tje in dcm grond en buiten laten kiemen. In de veranda geraken we op zonnige dagen toch aan 20 graden denk ik, inclusief zon. Mijn peper en paprika's doen het uitstekend in de zon in de veranda. Dus we gaan deze avond eens uittesten. Alvast bedankt, andere reacties mogen nog zeker volgen, het gaat over de 3 plantjes verticaal rechts te beginnen van in de rechter onderhoek
  4. Hallo allemaal. Hieronder toch een probleempje met de kolen, vorig jaar ook tegengekomen. En dit jaar ook opnieuw. Op de foto zie je onderaan rechts dat de 3 plantjes gewoon wegkwijnen nadat ze gekiemt zijn. Ze zijn gezaait in moestuingrond van dcm omdat kolen wel wat voeding kunnen gebruiken. Vorig jaar geprobeert in zaai en stekgrond en zelfde probleem. Iemand een idee wat ik misdoe? Ofwel hoe doen jullie het? MVg Jochen
  5. heb daar ook wat ervaring mee Een van de grootste problemen is dat de komkommer niet tegen de kou kan, hij stopt met groeien en gaat dood. Te warm is ook niet goed bvb onder glas kan het dan weer te warm worden. Ik zou ze herzaaien, een paar maar (stuk of 2-4) en nu deze temperaturen zou het al veel beter moeten gaan. Komkommers zijn gevoeliger dan tomaten vind ikzelf.
  6. super reactie!! thx. ja het is en blijft een kunst die blauwe. ik ga dat morgen eens mee starten om te kijken wat het geeft. De volgende versies worden in gripzakjes gekweekt. nieuw probeersel. Dan hou ik andere potten over voor volgende kweekjes op te zetten. Was daarvoor bedoeld. Maar had teveel potten en wou proberen of ze wel effectief kunnen pinnen op koffiedik. Want na vele wilde verhalen op het net zat ik dat ze veel beter pinnen op stro dan op koffiedik. Maar we proberen het nog eens verder.
  7. haha ja feit, ik spreek soms nogal raadselachtig de Pleurotus ostreatus, heb al gelezen dat oesterzwammen in koffiedik niet willen pinnen of dat er bijna niks ontwikkelt. Iemand ervaring?
  8. Hallo. Ik heb een volgend probleempje, het pinnen van de oesterzwam blauw en geel lukken niet zo goed. Nochtans alles is super volgroeit, het groeit hier letterlijk als kool. Vaste 22°C en donkere bak. Maar overzetten naar een iets meer licht in de hall mislukt, doet eigenlijk niks. Ik kweek op koffiedik, dus bevochtigen is ook al hopeloos, dit gaat er als niks in. Water blijft er letterlijk opstaan. Iemand die me wat ideeen kan geven? Mvg Jochen bovenaanzicht, te zot gegroeit mycelium Doorkijk door de pot
  9. ja tuurlijk interesse, ik kweek tot nu toe het mycelium van de gele en blauwe oesterzwam eigenlijk zeer eenvoudig eenmaal je het weet, enkel pinnen lukt nog niet, maar daar ging ik net een nieuw draadje voor maken. Dus ik heb de Gele en Blauwe oesterzwam. Zeker interesse in koningsoesterzwam hoor en anderen eventueel roze ofzo.
  10. even louter los van alles hier te lezen heb ik al een lychee van toch 5-tal jaar oud. Dus die altijd goed verzorgt en opgezocht waar deze normaal leven. Kortom is dit een struik/boom die heel wat water absorbeert en die eigenlijk het teveel langs beken en rivieren opzuigt. Word vaak zo gebruikt. Dus zo heb ik hem laten opgroeien. Dit wil dus zeggen: Ik geef hem periodes met heel veel water, sommige periodes staat hij gewoon droog. als het zelfde temperatuur blijft wel. Winters staat hij in onverwarmde veranda met enkel glas, enkele graden vorst is niet uitgesloten. dan krijgt hij geen water gedurende november misschien nog een beetje, december januari en febr niks. vanaf maart geef ik hem gewoon water met onderschaaltje op temperaturen in de veranda overdag 15-20 graden en snachts enorm afkoelen wel. Plant kan wel nog wat verdragen. Ik krijg altijd bruine bladeren onderaan. beetje typisch winters, hij wil bladeren verliezen. deze krijgt hij weer bij in de zomer zoiezo (lente ook al). Zo min mogelijk echt op de verwarming zetten, kunnen ze moeilijker tegen. warmte aan de wortels vinden ze niet zo fijn. Wel warmte die vanbovenaf straalt. Dit jaar gaat de mijne voor het eerste maal in de volle grond (rond 15 mei). Wat deze planten super vinden is veel licht!! echt veel licht. Maar in de zomer als ze buiten staan mogen ze schaduw hebben. zelfs daar is het dan meestal klaarder dan binnen in huis.
  11. ja heb me al door geheel het forum ingelezen heel interessant, maar eigenlijk zie ik maar zelden succesverhalen passeren hier, wel over de oesterzwam zoals ikzelf nu kweek, maar als je effectief vanuit sporen begint overzetten naar agar word weinig besproken Welke ingredienten gebruiken ze voor bvb het opzetten op agar? - in een pot kan je 1 eetl honing bij steriel water en daar de sporen bij dit geheel als het een volkje vormt? doe je dit op agar of op stro? - je kan ook sporenprint en dit rechstreeks op agar doen dacht ik (gebruik je dan 5 gr bij 500ml water voor bvb petri schalen) dan deze hardere agar overzetten stro? hier zie je dan meestal heel goede mycelium groei Maar heb ook iets gelezen van eetl gist met eetl honing en 500ml water dit geheel steriel maken en als het koud is daar sporen bij. Dien je dit laatste dan ook gewoon bij het stro te doen? Dus ik zoek eigenlijk succesverhalen van een start die ik zou willen realiseren. Tenzij ik via iemand aan wat broed zou kunnen geraken. Maar ben wel van belgie dus zou het alternatief doen
  12. Beste forumleden, Nu ik eindelijk mijn verhaal van de oesterzwammen wat onder de knie krijg, zou ik graag eens verder gaan proberen om de gewone witte champignon te kweken. Maar heb geen zin om een kweekset aan te kopen aangezien ik continue zou willen doorproduceren in het klein voor eigen gebruik zoals ik dat nu doe met de oesterzwammen op koffiedik. Zal dan eens een uitgebreide beschrijving neerpennen over m'n zeer eenvoudig systeem. Maar nu is mijn vraag, wie heeft er al een mycelium kweek opgezet van de gewone witte champignon of kastanjechampignon en hoe? Met een sporenprint? In stro? In graankorrels? Ik ben curieus naar de komende reacties. Mvg Jochen
  13. Hallo, Ideaal op moestuinforum om even te vragen wanneer de kastanjes ongeveer te rapen vallen. Het zal bijna de moment zijn vermoedelijk? Superlekker
  14. heb zelf ook zonder flits gewerkt bij de foto eronder is zeker kers zie de vruchtjes die eraan komen. Maar vallen steeds af, zien er wat geel rood achtig uit in het begin. Enja ben wat speurwerk aan het verrichten op het forum, dankje voor de links. gisela 5 lijkt wel heel interessant, maar zou graag hebben dat we er vlotjes onder kunnen wandelen, bvb dat de kruin start op 2 meter hoogte ofzo, dat je er eventueel kan onderzitten
  15. bitterzout, is dit in de supermarkt verkrijgbaar? Het lijkt me inderdaad misschien magnesium related. We hebben inderdaad een probleem van zure gronden waardoor opname van voedingsstoffen bemoeilijkt. Nogmaals kalken bij de watergifte en eens magnesium op de bladeren aanbrengen wie weet geeft dit een wonderlijk effect

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...