

Kikie
Members-
Aantal items
45 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
Inhoudstype
Forums
Moestuin Seizoen
Wiki
Kalender
Alles dat geplaatst werd door Kikie
-
aarbeiverkoper Belgisch Limburg
Kikie reageerde op diesel4666's topic in Ruilen en verkopen: vraag en aanbod
Het is ook nog wat vroeg om nu al plantjes te vinden denk ik. In het Genker plantencentrum hebben ze toch een ruim aanbod in het voorjaar. Bij kwekerij Bastin, in Nederland net over de grens, vind je ook verschillende soorten die je vaak ergens anders niet vindt. Ik woon zelf in Belgisch Limburg en Bastin is niet zo ver. Als je op 1 mei naar Bokrijk gaat, plantendag radio 1, vind je vaak ook verschillende rassen aardbeien. -
Ik denk ook dat je het probleem met frezen alleen gaat verspreiden. Het probleem ter plekke aanpakken, met de riek uitsteken zo goed als je kan en goed bijhouden is nog het meest effectief heb ik zelf ervaren. Wat ik ook hebt gemerkt: in de voortuin heb ik zelf kweekgras, en dat zit vaak op plekken waar mieren zitten: net alsof die dat naar boven duwen. Heeft iemand dit ook al ooit gemerkt?
-
Giftige Vingerhoedskruid (Digitalis purpurea) verwijderen?
Kikie reageerde op arca's topic in Tuinvragen
Ik heb hem in mijn voortuin staan, prachtige plant! Ik hoop dat die zich daar weelderig uitzaait In de achtertuin wil ik hem niet, ik heb kippen die ik regelmatig los laat lopen en één van die kippen is een echt vreetzakske: die vreet alles, daarom liever geen vingerhoedskruid in de achtertuin. -
@ Bit: de frau mieze schindler stond juist eerder te droog hadden we de indruk. De nog onrrijpe vruchten zag je al dat ze rot zouden gaan worden, maar toch laten aanhangen om zeker te zijn: allemaal kunnen afknippen en weggooien. Ik was wel laat met stro eronder te leggen. Zou dat de oorzaak zijn geweest? We vonden ze eerst ook erg lekker en ze krijgen veel vruchten en uitlopopers, dus als het nog te verhelpen zou zijn wil ik dat zeker proberen.
-
Na wat meer geproefd te hebben, een update: - annablanca: gaat eruit, geeft veel uitlopers, vruchten zijn erg kwetsbaar: de ene dag zijn ze nog niet goed en de volgende dag hebben ze al bruine plekjes - frau mieze schindler: in de moestuinbak doen ze het heel goed, in de volle grond zijn de vruchten beschimmelt. Ook moeilijk om te beoordelen wanneer je ze moet plukken: de ene dag nog niet lekker wegens nog niet rijp en dan zijn ze niet meer lekker wegens tè rijp. In volle grond gaan ze eruit, in moestuinbak twijfel ik nog... - pink marathon: gaat eruit, niet lekker, kleine vruchten, veel uitlopers Blijven zeker: - lambada* en elianny*: beiden zéér lekker, grote vruchten - darsalect* - gorella* - vima zanta - mara des bois Van deze * ga ik uitlopers nemen en vervangen door de planten die tegen vallen qua smaak.
-
Ik kan dit jaar ook meedoen met dit topic Hier hebben we volgende rassen al geproefd dit jaar: - Elianny: zeer lekkere, zoete, grote vruchten - Lambada: ook erg lekker, zoete, grote vruchten. - Pink marathon: indertijd gekocht voor de roze bloemetjes, maar niet zo lekker in vergelijking met de andere rassen. Die gaat uit en wordt vervangen door een andere. - Gorella en darselect: zoete, lekkere smaak - annablanca: speciale smaak, maar wel lekker. Wel leuk om erbij te hebben. Geeft enorm veel uitlopers. - Ostara: kleinere vruchten, maar wel lekker en zoet - mara des bois: kleinere vruchten, maar wel lekker en ook zoet. - Gariguette: lekker, maar kleine vruchten in vergelijking met elianny en lambada. - frau mieze schindler: lekker, maar moeten helemaal rijp zijn. Er hangen erg veel vruchten aan, dus er staat ons nog veel proeverij te wachten. Deze geven wel erg makkelijk uitlopers vind ik. Het is moeilijk om te zeggen welke het lekkerst zijn. Elianny, Lambada en gorella zijn tot nu toe de top 3 van lekkerste vruchten en ze geven ook grote vruchten. Het fijne hier is ook dat als je per ongeluk de vrucht ietsje te vroeg plukt, ze toch al erg zoet zijn.
-
Bedankt voor het downloaden Salamandertje! Ik heb enkele afleveringen van de Chelsea flower show gemist, omdat mijn decoder bleef meldingen geven dat er een conflict was omwille van tijds-overlapping. Nu kan ik ze toch nog zien
-
Bedankt hoor! Dat zijn ze inderdaad. Ook fijn dat je een foto van het etiket hebt gemaakt, dan kan ik hier in de nabije Horta winkels eerst eens gaan navragen.
-
Dat zou héél fijn zijn Trikke
-
Welke Horta winkel precies? Dan ga ik daar eens kijken. Ik ben enkel nog maar bij Horta Hamont-Achel geweest, daar heb ik ze niet gezien.
-
Metselkuipen vind je overal wel, maar die potten met handvat die hij gebruikt vind ik nergens... enkel groothandel ofwel veel verzendkosten Weet iemand waar je deze in Belgisch Limburg kan kopen? Hier in de buurt is een plantenkwekerij, die begonnen is met buxus en zo langzaam heeft uigebreid. Hij heeft er genoeg staan, maar wou me geen verkopen
-
Ik heb vorig jaar voor het eerst dahlia's gezaaid: Bishop's children. Voorgezaaid in potjes en toen ze groot genoeg waren uitgeplant. Ze hebben allemaal uitbundig gebloeid vorig jaar. En het zijn al grote knollen dit jaar. Dus hier is het prima meegevallen.
-
Er bestaat ook speciale lokstof voor lieveheersbeestjes maar daar heb ik geen ervaring mee. De nestkasten voor de solitaire bijen doen het hier ook goed. Ik heb ook ooit een kastje voor vlinders gehad: geen succes, hier zaten enkel spinnen in. Goed dat je geen bestrijdingsmiddelen meer gebruikt. Een tip: je kan ze beter naar het containerpark brengen ipv ze in de kast te bewaren
-
Op mijn onlangs geplante rozen zitten ook veel bladluizen. De lieveheersbeestje komen vanzelf hoor. En wat ik doe als de bladluis echt erg wordt: gewoon met de tuinslang en koude waterstraal de bladluis eraf spoelen. Heb ik gisteren gedaan, vandaag is het al veel minder. Nog niet helemaal weg, maar de lieveheersbeestje eten ook wel wat op. Ik heb zelf ook nestkastje hangen voor solitaire bijen en lieveheersbeestjes. Maar nog nooit een lieveheersbeestje in gezien. Die schuilen liever tussen de bladeren en takjes in de winter heb ik de indruk. Nog een voordeel als je pas alles snoeit in het voorjaar: nuttige insecten, zoals lieveheersbeestjes hebben veel schuilplaats tussen de takjes en gevallen bladeren!
-
Ik heb mijn Blue crop plantjes vorig jaar gekocht bij blueberryfields in Koersel: http://www.blueberryfields.be/
-
Ik heb er ook met roze bloemetjes: Pink marathon, erg lekker hoor.
-
Mijn gele framboos heeft ook al bloemetjes, het is zomerframboos Golden Everest. En de zwarte framboos begint ook al (Black Jewel). De zomerframboos Valentina nog niet, maar die heb ik pas in december aangekocht en is echt nog maar één stengeltje. (had ik gekocht met blote wortel bij de proeftuin) Ik weet zelfs niet of die dit jaar al vruchten zal dragen.
-
Die sugar baby lijkt me wel interessant, ik zie dat hij verkocht wordt als struik. Hoe groot kan zo een perzikstruik worden?
-
Ok bedankt, ik ga zeker je tips in mijn achterhoofd houden voor volgend jaar!
-
Ik had dit jaar voor het eerst een anananskers geplant, buiten in een moestuinbak. Het plantje heb ik gekocht bij de Loods, niet zelf gezaaid. Het plantje groeide en groeide en bleef maar groeien. En dan begonnen takken af te vallen. Er hangen heel wat groene lampionnetjes aan, nog geen enkel is rijp en bloemen zijn er ook nog voldoende. Maar volgens mij wordt het niks meer dit jaar, want het mooie weer loopt ook op zijn einden... ik denk niet dat ik me de moeite nog ga doen om zo een plantje te zetten.
-
Die hele dunne mest, is waarschijnlijk blinde darm mest. Dat hebben de kippen één keer per dag en is normaal.
-
Die strepen dat is het zonlicht, dat door de houten schutting schijnt. Oké, bedankt voor de tip van mulchen; Ik was ook niet van plan om nu nog te gaan oogsten, ik wist dat je het eerste jaar niet mag oogsten en dat je ook niet meer mag oogsten na de langste dag van het jaar owv het hoge gehalte aan oxaalzuur. Ik wou alleen weten of mijn rabarberplant ziek is of tekorten heeft, of dat het normaal is dat die stengels nu afbreken. Dan zal ik een mulchlaag rond de plant aanbrengen. Bedankt voor de tip!!
-
Dat van niet oogsten het eerste jaar had ik ook gelezen, maar ik heb dit jaar ook nog niets geoost. Ik maakte me alleen wat zorgen dat die stengels zo afbreken, ik vroeg me af of dit normaal is of eerder een tekort aan voeding, licht of water.
-
Hier zijn enkele foto's, juist genomen. De stengels die eraf getrokken waren, heb ik wel weggenomen. Tja, toen was het nog niet in me opgekomen dat ik hier op het forum om advies kon vragen De plant is enorm gegroeid op de tijd dat hij staat, het blad wordt heel mooi maar dan breekt de stengel af. En dat dat is al van in het begin eigenlijk. En vreemd genoeg doet die plant bij mijn ouders ook, dus andere tuin en andere grond. We zitten hier in Belgisch Limburg, op droge zandgrond. Waar de rabarber staat, is in het voorjaar een camion zwarte grond bijgestort. En het leek wel goede grond te zijn. Ik denk niet dat ik hem te diep geplant heb, want je kan de neusjes nog goed zien. Ik heb ook regelmatig water bijgegeven. Als ik deze plant zou willen verplanten, wanneer kan ik dit dan best doen?
-
Wat een vreselijke ontdekking moet dat zijn geweest We hebben afgelopen zondag drie krielkippen gekocht bij een hobbykweker. Hij zei dat als een kipje vecht met een ander en er bloed te zien is, dan kan het dat de rest ook begint te pikken... tot de dood toe. En hij zei dat de rode ook altijd sneller gepikt worden, hoe dit komt wist hij niet te vertellen. Hij zei alleen dat dit op die 30 jaar kippen kweken opvallend was en dat andere kwekers dit ook opmerkten. Als hij zag dat een kipje bloedde, dan zette hij het een aantal dagen apart zodat het kon genezen en de situatie niet zou escaleren...Dus misschien heeft de rest dit toch gedaan?
Over moestuin forum
Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.