Jump to content

nod

Members
 • Posts

  230
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  St-Michiels Brugge Belgie
 1. Heb vorig jaar koningsoesterzwam overgezet op karton daarna op beukensnippers. Groeit ook vele witte stipjes maar geen echte doorbraak.Vorige week goed nat gezet ben benieuwd als ik thuiskom.
 2. inderdaad cleone ik had gisteren blijkbaar een verkeerde afbeelding gekregen op google. Met kattensnor was het dit keer wel raak.Bedankt voor de hulp.
 3. Bladeren komen niet overeen ik denk het niet.
 4. deze plant -struik kwam zomaar boven en ik vind hem wel mooi maar de vorm van de bladeren doen me aan iets geestes verruimend denken.
 5. wat zijn die gele stukjes in die drap,mais?
 6. Ik heb ook enkele bakjes staan met gekloonde oesterzwam broed dat ik wil overzetten op koffie dik.Mag de koffiefilter in het gruis blijven of moet dat verwijderd worden?
 7. nod

  Oesterzwampakket

  Na die eerste vlucht heb ik de gaten toe gekleefd en op een andere plaats 2 nieuwe gaten gemaakt.Het viel me wel op dat na enkele dagen het pakket in een plas vocht stond en hij stond binnen dus het moet uit het pakket gekomen zijn.
 8. nod

  Oesterzwampakket

  Het kwam van Pleurico de kweker dus.Die zorgt dat het via die weg verzonden wordt.Als je bestelt zie je meteen wanneer dat het pakket toekomt op het afhaalpunt Dat is ik weet het niet precies meer 3/4 dagen maximum.Dus oud was het niet denk ik,misschien zitten de onstabiele temperaturen er voor iets tussen.In ieder geval de eerste vlucht had ik meer dan een kilo dus vergeleken met de prijs van de supermarkt had ik mijn geld goed terug.Maar ik had bij een tweede vlucht willen beginnen klonen helaas dus.
 9. nod

  Oesterzwampakket

  Ik heb vanavond het pakket volledig open gesneden en hetgeen dat zichtbaar besmet was heb ik in het compostvat geworpen.Hetgeen nog restte in de schaduw in de tuin gelegd wie weet.Die truck van Ferdi met waterstofperoxide zal ik zeker toepassen.De glovebox is in ontwerp de box is er, de handschoenen na lang zoeken ook,nu moet ik alleen nog iets vinden om de verbinding te maken handschoen -box.Ik begrijp alleen niet goed hoe een volledig volgroeid pakket geen weerstand kan bieden tegen groene schimmel.Een tweede punt is dat de groene schimmel op de zwarte binnenkant van het plastic verspreid zat.Ik denk dat het eerst volledig over het plastic heen is gegroeid en dan pas in het pakket.Nu wordt op verschillende filmpjes op you tube beweert dat oesterzwammen in het licht moeten staan, geen zonlicht en luchtig.Als dat waar is dan kan ik toch bij ontvangst van het pakket het plastic verwijderen? Dan zie ik tenminste wat er gebeurt en kan ik ingrijpen met waterstofperoxide indien nodig.
 10. nod

  Oesterzwampakket

  Het pakket komt hier niet ver vandaan,maar wel van de producent naar Bioplanet vandaar naar Colruyt en daar haal ik het op dus het wordt wel meerdere keren verhandeld.Ik hoop nu dat het goede mycelium dat ik eraf gehaald heb zodra ik de besmetting vastgesteld heb door groeit in de andere bak met stro..
 11. nod

  Oesterzwampakket

  Het waren gewone oesterzwammen op een 15°-16° en de overige kweken allemaal groen in het begin gaat het goed tot ik er iets bijvoeg beukensnippers-graan of stro dat is het moment waarop het mislukt.Maar als het kweekpakket ook zo rap aangetast is dan begin ik me toch vragen te stellen over die verschillende vluchten.Ik begin stilaan te geloven dat het allemaal fabels zijn.
 12. Ik heb onlangs nog eens een pakket gekocht.Na de eerste vlucht heb ik beide gaten dicht gekleefd en ergens anders twee nieuwe gemaakt.Omdat het resultaat uitbleef heb ik voorzichtig het plastiek een beetje verder open gesneden en toen bleek dat er groene schimmel aan het groeien was.Ik heb toen het plastiek verder open gesneden en toe zag ik dat de een vierde aangetast was.Ik heb toen grote brokken uit het midden in ander stro uitgestrooid en afgesloten weggezet.Ik had verwacht dat de groene schimmel verder zou woekeren of dat ik van de goeie kant nog iets zou mogen verwachten maar er gebeurt niets meer,integendeel ik heb de indruk dat de groene schimmel aan het uitdrogen is.Iemand enig idee wat er fout gegaan is en wat ik nog zou kunnen doen met het aangetast pakket.
 13. resultaat tot nu toe: groeit zelfs door het papier zelfde potje zonder papiertje het eigenlijke stukje steel ligt tussen de twee laagjes karton
×
×
 • Create New...