Jump to content

Winters

Members
 • Posts

  284
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  achterhoek
 1. Ik ben al een tijd niet aanwezig geweest en nu lees ik dit. Wat verschrikkelijk! Veel sterkte gewenst aan alle vrienden en familie!
 2. Gisteren is het 3 weken geleden dat ik jouw zaden heb gezaaid Frans. Helaas nog niets te zien. Maar ik denk dat ik nog even geduld moet hebben
 3. Wow! Frans, jouw zaden zijn precies een week geleden gezaaid. Ik ben heel benieuwd
 4. Wow, die heeft goed zijn best gedaan! Haha Speets, die had waarschijnlijk niet zoveel verstand van vleesetende planten. Als je het hebt over vleesetende planten dan denkt men al gauw aan de Venus Vliegenval denk ik.
 5. Bericht verstuurd Frans. Dank je wel!
 6. Dan zou ik heel graag van je aanbod gebruik maken Frans. Lijkt me hartstikke leuk!
 7. Wel gaaf Henk! Ik zou best wel eens willen proberen die te zaaien. Mijn vliegenvalletjes en drosera's doen het ook goed. Dit is mijn vliegenval in de vensterbank. Zie ik daar een stekje? En die beginnende bloem, gaat dat het leven van mijn plantje kosten? De plant buiten, die is duidelijk in winterrust. Die is bijna helemaal zwart.
 8. 1 vliegenvalletje heb ik binnen staan, voor het raam, en 1 staat buiten. De vliegenval buiten wordt zwart. Winterslaap toch? De vliegenval binnen groeit als een gek. Er komt zelfs een bloem zie ik. Exact een jaar geleden gezaaid. Waar ik nu over twijfel is of ik de bloem zal laten zitten (ik wil eigenlijk nog wel zaadjes hebben, want mijn zus wil ook graag zo'n plantje) en de plant na de bloei in winterslaap zal laten gaan. Maar kan dit ook het leven van mijn plantje kosten aangezien er niet veel insecten meer zijn? Want dan haal ik hem er uit.
 9. Oké het vliegenvalletje gaat naar een koele plek, en de Drosera's haal ik naar binnen. Ik heb boven wel een koele kamer waar ik mijn citrus ga laten overwinteren, kan ik daar ook mijn vliegenvalletjes neerzetten?
 10. Volgens mij wel Ken. Ik moet zeggen dat ik de Drosera's niet voer, en ze groeien als kool. Ze hebben 2 x in een jaar tijd gebloeid. (laatste keer bloemen er uit geknipt). Hij vangt zelf ook veel insectjes. Vooral van die kleine vliegjes. Met mijn zelfgezaaide Venus Vliegenvangers gaat het echt heel goed. Ik heb ze laatst een tijdje buiten laten staan, en de happertjes zijn echt heel mooi donkerrood geworden. Als test heb ik er 1 naar binnen gehaald en voor het grote raam in de woonkamer gezet waar overdag de zon op schijnt. De ander staat gewoon buiten. Ik ben benieuwd wat het verschil is straks.
 11. Brrr... Geen idee, Zaaizee.
 12. Geen idee Ken, ik knipte het dode blad altijd een beetje weg met een gewone schaar. Zaaier, ik ben benieuwd naar je planten. Het zijn mooie bloemen. Ik had paarse en witte bloemen (ik had destijds een zadenmix gekocht) Ik weet niet hoeveel je er hebt, maar ik had er echt veel. Ik weet dat een bloem veel energie van een plant vraagt, dus je zou ook kunnen kiezen om 1 of 2 bloemen te laten zitten. Die gekke Drosera's van mij zijn wéér bloemen aan het maken. Ik knip ze er uit hoor. Ik heb genoeg zaad. Oh en mijn vliegenvalletjes doen het ook goed. Die krijgen genoeg te eten. Ik heb ooit enkele jaren terug ook een vliegenvalletje gekocht bij de intratuin. Die had op den duur zelfs een langpoot gevangen! Ik hoop dat deze vliegenvalletjes dat op een dag ook voor elkaar krijgen. Ze beginnen in ieder geval al aardig groot te worden.
 13. Winters

  Vakantie

  Dat staat er mooi bij!
 14. Henk, ik moest vandaag nog even aan je denken. We hadden een wesp in huis en die heb ik geraakt met de vliegenmepper. Bij de vleugel gepakt en in de plant gegooid. Hij zit nu heerlijk te het smikkelen
 15. Dat wist ik niet Henk. O wat zullen mijn plantjes nu gaan groeien! Ik wist wel dat ze een 2e prikkel nodig hebben, maar dat je dat handmatig kan doen wist ik niet. Eigenlijk wel logisch nu ik er over nadenk..
×
×
 • Create New...