Jump to content

Yuras

Members
 • Posts

  1,026
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nijmegen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Een pot liter of 30 en ingraven. Later bij verplanten (na 2 jaar of zo) wortesdie uitsteken wegsnijden. In 2 jaar tijd gebeurt er weinigmet de wortels, makkeijk te verplanten.
 2. Ik bedoel wel iets zachtere materiaal, zoals druiven takken, hazelaar, zonnebloemen enz.
 3. Ik heb hakselaar met messen. Zou nu niet met messen aanschaffen, alleen met wals. Nadelen van messen zijn als eerst te vaak loopt vast door groen of niet uitgedroogde hout met groene bast. Elke 5min moet stoppen en messen schoonmaken. Dat is ongeacht het merk.
 4. @Jorieke123 Dat zijn de zaden van spaanse paprika uit Menorca, ras is onbekend. Zou we dat Reuse van veldvarkens noemen?
 5. Inderdaad in de kas of binnenhuis worden ze goed rijp, buiten geen kans. Volgende jaar wel kan eerste oogst verwachten...
 6. Er zijn meerdere bestuivers dan Prune de Prince, welke - weet niet, er zijn veel andere rassen naast. Een van, vermoedelijk, is Aprimira en/of Mirabelle de Nancy, ze bloeien op zelfde tijdslot. Pruimen zijn heel lekker, een van de favorieten.
 7. Ik heb paar stekken van, gebruik als onderstam voor perziken.
 8. Jawel ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜ช
 9. Net gezien je vraag. Ja, eerste jaar kan je geรซnte boompjes in potten houden, mits genoeg ruimte is voor de wortels en genoeg water. Ik doe het in minimaal 10L potten, werkt prima. 5L lijkt me te weinig voor het boompje.
 10. Heerlijk! Lijkt, hier heb ik in loterij jack pot gewonnen ๐Ÿ˜
 11. Mij eigen abrikoos begint te rijpen. 4de jaar met vruchten, ooit gezaaid steentje van onbekende spaanse abrikoos van markt...
 12. Ter duidelijkheid ... Zure kersen (zoete ook, maar in mindere maten) op eigen wortels maken veel wortelsopslag, vooral als die wortels eens beschadigd zijn (spitten, snoeien, muizen....). Geรซnte kersen en krieken maken minder tot geen worteluitlopers, afhankelijk van gebruikte onderstam. Enten van zoete kersen op krieken (zure kersen) kan wel, levert veel kleinere boompje, maar dan krijgt men probleem met verschil in groeikracht van beide en dikte van kers wordt veel groter dan dikte van onderstam, als gevolg boompje breekt af op de plek van ent. Er zijn maatregelen om dit te voorkomen, maar ik vind het niet moeite waard.
 13. Ze beide zijn erg lekker ๐Ÿ˜
 14. Udense Spaanse en Donisse gelbe doen het goed hier zonder net, vogels blijven meestal af van die rassen. Maar ze zijn lekkerrr ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ‘
×
×
 • Create New...