Jump to content

jensvdh

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jensvdh

 1. Hoi allemaal Ik wil me dit jaar aan aardbeien wagen. Mijn tuintje in de volkstuin is tot 2 meter diep afgegraven vanwege een probleem met een niet water doorlatende ondergrond dus kan in principe met een nieuw teeltplan beginnen. Ik had graag mijn kolen perceel opgeofferd om aardbeien te kunnen kweken. via internet en boeken heb ik al heel wat informatie gevonden maar een goed teeltplan met aardbeien is voor mij onvindbaar. Ik heb dus zelf iets in elkaar gestoken en heb graag jullie feedback hierop. Idee is dat ik de aardbeien 3 jaar laat staan terwijl ik al de rest wel jaarlijks routeer. De aardbeien gaan dus trager rond dan de andere groenten. Dit heeft als gevolg dat de aardbeien dus voor en na elke andere groente soort kan komen , wat volgens mij geen probleem hoeft te zijn aangezien aardbei uit de rozen familie komt en dus niet aan groenten verwant is. Verder vraag ik me nog af hoe die drie jaar er uit zien. Is dit eerste jaar met voorteelt en dan in augustus de aardbeien erin en het laatste jaar na oogst eventueel met nateelt? Hieronder een schema om (hopelijk ) te verduidelijken wat ik bedoel. Ik hoop dat deze foto goed doorkomt. roze = vrucht gewassen oranje = wortel gewassen Geel = aardappel bruin = peul gewassen groen = blad gewassen Rood = aardbei Zoals je kan zien zal de aardbei er voor zorgen dat sommige gewas groepen over meerdere percelen verdeeld zijn maar er zal altijd 6 jaar tussen zitten.
 2. Weet iemand wat volgende witte plekken op mijn courgette zijn. Deze komen enkel voor op bladeren die gegroeid zijn na het uitplanten. Ik dacht vanwege het bijmesten met blauwe korrel van aveve bij het uitplanten. Of is het dan toch wit ziekte. En wat moet ik er aan doen? Ik heb nog 2 plantjes op reserve dus ik kan deze eventueel opofferen maar komt het dan bij de andere ook als ik op dezelfde plaats uitplant.
 3. Ik heb het nu nog maar 1 maal gegeven. Ik was van plan 1 dop per 5 liter per week te geven. De cola flessen staan met de kant van de dop richting de wortels maar de randen waar ik vul staan redelijk dicht tegen elkaar.
 4. Ik heb de grond niet bemest maar geef bemesting via watergift. Ik doe dit met dit product http://www.avevewinkels.be/nl/tuin/slim-tuinieren/producten/naturen-vloeibaar-meststof-voor-tomaten-en-kruiden Ik geef niet te veel een dop op een gieter van ongeveer 5 liter water. Ik geef dit via de omgekeerde cola flessen. mvg Jens
 5. Erny, wat bedoel je net met schimmeltest. Hoe zou ik dan kunnen zien of het werkelijk een schimmel is?
 6. Het lijkt nu ook erger te worden op de andere planten. Als ik ze nu weg haal kan ik dan dit jaar nog nieuw plantgoed op dezelfde plaats zetten of zou dit nu ook al in de grond zitten? Ik heb namelijk maar een klein kasje wat vooral bedoeld is om tomaten te telen. (2.5 m 1.96 m). Vruchtwisseling waarbij de tomaten 1 maal om de vier jaar op dezelfde plaats komen is hierin ook niet haalbaar tenzij ik elk jaar 1 a 2 planten zet. Kan de oorzaak zijn dat ik water geef met omgekeerde cola en water flessen? Hier blijft namelijk steeds water instaan. Is teelt in potten een goed alternatief voor deze situatie? Veel vragen maar zo voel ik me ook, veel vragen en veel twijfel. Mvg Jens
 7. Ik heb deze morgen de zieke bladeren weg geknipt. Ik denk dat ik de 2 planten vandaag nog ga verwijderen. Maar ik vermoed dat het al te laat is. Ik zie nu plekken bij alle tomaten. 2 foto's met overzicht. Foto's van de overige planten. Ik merk ook een verkleuring op mijn paprika's en pepers. Wat is nu het beste plan van aanpak om nog een seizoen te hebben. Of is mijn seizoen verloren? Help!
 8. Hey weknow. Bedankt voor je reactie. Er zou iets van water op de bladeren kunnen gekomen zijn. Ik geef namelijk water met flessen in de grond maar vul deze met de gieter. Als het vanwege water is, moet ik ze dan ook verwijderen? Ze hebben ook een keer warm gestaan en hierdoor hebben de bladeren op de grond gelegen (hangende tak zeg maar). Kan het hier aan liggen? Ik heb vorig jaar een 3 tal tomaten planten gehad in een plastic folie kasje (zo een op buizen), en hier heb ik geen problemen mee gehad. Wat ook opvalt is dat ik dit enkel heb met de planten die ik het vroegst in de kas gezet heb. Het heeft sindsdien nog één maal rond het vriespunt gezeten, kan het daar aan liggen? Beetje rommelige uitleg hierboven, ik hoop dat alles duidelijk is? Met vriendelijke groeten Jens
 9. Allen Ik heb sinds dit jaar een serre en heb hier een aantal tomaten planten in staan. De meeste doen het goed maar 2 planten vertonen plekken. Ik weet dat hier redelijk veel informatie over te vinden is. Eigenlijk is dat mijn probleem. Het zou volgens mij van alles kunnen zijn. Hieronder 2 foto's van het probleem. Weten jullie waaraan dit kan liggen?
×
×
 • Create New...