Jump to content

runninggirl

Members
 • Posts

  115
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland
 1. Oh helemaal vergeten te sturen... nu in je PB! Ik zie dat de postbezorger onderweg is.
 2. Ben helaas even ziek geweest, hij gaat zometeen naar de post en dan stuur ik ook de t&t code door!
 3. Zojuist envelop C mogen ontvangen. Die doe ik donderdag sowieso weer op de post!
 4. Het volkstuintje vorige week onkruidvrij gemaakt en zojuist de eerste dingen gezaaid daar: ui, radijs, sla en basilicum. Deze week wil ik ook een aantal stukken gaas voor de bonen vastmaken aan paaltjes en in de tuin vastzetten. Dan zal ik ook even de eerste foto's maken. De courgette en pompoenzaden zijn uitgekomen en de tomaten en paprika's groeien binnen nog even rustig door. Deze foto is van 11 april.
 5. Het bakje heb ik er inmiddels voorzichtig afgehaald, en de tak bloedt niet meer.
 6. Jammer dat het zo loopt. Ik heb in de ronde van november de envelop van JDtje toen heel vlot ontvangen... nouja we wachten af en petje af voor het harde werk van de beheerders hier! Telefoonnummers uitwisselen vind ik best een goed plan, maar dan zou je denk ik ook nog eens alle nummers moeten controleren van tevoren.
 7. We hebben bij onze volkstuintjes kunnen ruilen, waardoor we vanuit de schaduwhoek zijn verhuisd naar een nieuwe plek. Gister druk bezig geweest om een braam te snoeien die door het hek heen al halverwege het tuintje groeide. Heel dankbaar werk was het om stukje bij beetje de tuin te zien verschijnen. Ook wat bramen uit moeten graven die al uit het tuintje aan het groeien waren en toen kwam ik nog een paar aardappels tegen die we 's avonds meteen hebben opgegeten. De eerste oogst is dus al binnen. Vandaag ga ik verder met wat onkruid wieden. Verder hebben we van een paar pallets nu twee moestuinbakken in de eigen achtertuin, die zijn samen 2 bij 2.5 meter en daar wil ik vooral kruiden en veel laagblijvende / kleine groenten in gaan planten. Buiten de bakken hebben we her en der in de tuin ook nog wat groeien zoals kruisbessen, blauwe bessen, knoflook en ook wat spinazie en amsoi die de winter goed hebben doorstaan. De stekjes van de tomaten en de paprika's heb ik vorige week verspeend en ze doen het goed vind ik, mooie compacte plantjes zijn het. De pompoen, augurk en courgette heb ik een paar dagen geleden voor gezaaid samen met wat bladkool en snijbiet. Het kriebelt al flink om straks alles naar buiten te kunnen doen maar nog even geduld dus.
 8. Na een tip van iemand heb ik er een bakje gesmolten kaarsvet tegenaan gehouden tot het hard was. Ik ben benieuwd, hopelijk blijft het nu goed zo. Het was een ongelukje van een iets te enthousiaste hond, dus in het vervolg beter opletten.
 9. Een tak van onze druif is geknakt en blijft nu maar 'bloeden'. De hele stam is overnacht nat geworden er van. Iemand een idee hoe dit goed op te lossen is?
 10. Ik vond het een mooie envelop, A. Leuk dat ik weer mee kon doen!
 11. Envelop gister ontvangen, maandag afspraak om naar de volgende in de lijst te brengen.
 12. Het staat open om mee te doen, maar het blijft spannend of het ook echt gaat lukken zoals ik in gedachten had... Ik heb namelijk niks meer vernomen, zal er eens weer een berichtje uitgooien die kant op. Wel heb ik ondertussen wat zaden gekocht via mijn vader daar, voornamelijk tomaten zijn het zonder Latijnse namen. En ook niet helemaal wat ik had besteld geloof ik maar dat mag de pret niet drukken. Ik zal er zo even aan gaan zitten kijken of ik uit kan vogelen welke soorten het precies zijn. En voor de liefhebbers hier heb ik dan ook wel genoeg om misschien te ruilen al.
×
×
 • Create New...