Jump to content

Olive

Members
 • Posts

  232
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland
 1. Ondanks de kou, dit weekend druk geweest op de tuin. Het begint al ergens op te lijken. De compostbak staat en de bakken zijn bijna klaar. Thuis staan de paprika’s en pepers er goed bij. En nu hopen dat volgende week die lente eindelijk doorzet!
 2. De afgelopen 3-4 jaar had ik een moestuintje van 50 m2. Voor zo’n klein tuintje hadden we toch aardig wat opbrengt. Ik wilde echter graag meer bloemen, en mijn lief wilde heel graag meer fruit. Vanaf 1 januari hebben we een tuin van 100 m2 op hetzelfde volkstuinencomplex. Een mooie plek, dichtbij het water. Er stond wel heel wat kweek, de vorige huurder heeft het aardig schoongemaakt, maar ik verwacht nog wel wat problemen wat dat betreft. Maar we hebben er zin in. Nieuw seizoen, nieuwe tuin, nieuwe plannen....
 3. Na 4 jaar een tuintje van 50 m2 te hebben gehad, krijgen wij nu het dubbele tot onze beschikking. Heel fijn! Ik ben nu druk bezig met plannen, en wil graag 2x een stuk van 4.50 x 1.60/1.90 met vaste eetbare planten en kruiden beplanten. Ik dacht bv aan daslook, eeuwig moes en nine star broccoli. Alleen zijn deze moeilijk te vinden (uitverkocht/niet leverbaar). Is er iemand die leuke, eetbare vaste groente voor mij in de aanbieding heeft? Zaden, stekjes, broedbolletjes etc. Ik noemde al een aantal die ik graag zou willen, maar andere leuke vaste groente zijn ook zeer welkom. Uiteraard tegen betaling of ter ruil.
 4. Olive

  Aardpeer als haag?

  Top! Dank voor jullie reacties. Ze zullen inderdaad wel wat zon weg nemen, maar aan de noordkant zit de tuin van de buurvrouw, en west de buurman, die van mijn haagje van ruim 2 meter niet blij worden denk ik. Ze worden dus hoog, maar niet heel breed?
 5. Ik ben hier al jaren lid, maar hebben ook al lang niet laten zien. Toen ik me registreerde stond ik op de wachtlijst voor een volkstuin. Bij gebrek aan beter tuinierde ik in bakken in de tuin en op het balkon. Toen ik eindelijk een tuin kreeg toegewezen, bleek ik zwanger te zijn. Dus dat leek me niet het beste moment op 200 m2 onkruid te lijf te gaan. Sinds drie jaar heb ik nu 50 m2 volkstuin. Op den duur wil ik graag een groter stuk, maar met kind en baan is dit voorlopig ook prima! Ik
 6. Ik ben druk bezig met de moestuinplanning voor volgend jaar. Ik vind aardpeer erg lekker en wil ze graag een plekje geven in de tuin. Ik heb maar een klein stukje grond en zat er aan te denken om ze als een soort haag te planten langs de oostkant van mijn moestuin. Kan dat? Hoeveel ruimte nemen ze in? Ik heb gehoord dat ze erg kunnen woekeren, maar dat kun je ook lezen als ‘meer oogst’
 7. Sla mij deze ronde maar even over. Ik kom door mijn zwangerschap toch amper aan zaaien toe en ben daardoor ook weinig actief hier momenteel. Volgende ronde doe ik graag weer mee.
 8. Ik ben ook voor. Jeetje wat een bedrag, kan me voorstellen dat je schrok toen je dat hoorde. We profiteren allemaal van de doos dus lijkt me niet fair als één iemand voor de hoge kosten op moet draaien omdat zij de doos naar Belgie moet sturen. Ik woon trouwens in Zwolle, ik weet niet of er meer mensen op de lijst staan die daar in de buurt wonen. Hoewel ik nog laaang niet aan de beurt ben natuurlijk.
 9. Ik heb m gisteren weer doorgestuurd naar Jorieke. Heb uit verschillende zakjes een kleine hoeveelheid gehaald om uit te proberen dit jaar, superleuk! En er natuurlijk ook weer het een en ander in gedaan. Helaas krijg ik de foto's niet op m'n computer.
 10. Ik zal straks wel even een aantal fotootjes maken.
 11. Hij is er hoor! Ik ben m nu aan t doorspitten en hij gaat morgen weer door naar Jorieke!
 12. Ja, vind ik inmiddels ook wel eigenlijk. Wil niet zeuren ofzo, maar snap niet zo goed waarom het zo lang duurt... Als iedereen er een maand over zou doen... Ze zal vast een hele goede reden hebben hoor, dat hoop ik toch tenminste, maar ze heeft mailcontact gehad met Jorieke, dus even een berichtje dat het wat langer duurt lijkt me toch niet te veel gevraagd?
 13. Niks.... en m'n pakketje van homegreen dat gisteren verstuurd is is wel gewoon netjes bezorgd...
×
×
 • Create New...