Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

De zaden-carrousel 2e ronde (Deelname? Zie 1e bericht)


Lisa

Recommended Posts

Vervolg op de eerste ronde: https://www.moestuinforum.nl/carrousel-envelop-t2311.html


Op sommige andere fora wordt er een carrousel envelop doorgestuurd met zaden erin.

Een zaden-courrousel is een orginele manier van zaadjes ruilen. Haal er uit wat je nodig hebt, stop er in wat je over hebt of wilt delen en stuur de doos vervolgens door naar een ander forumlid, die doet het zelfde en stuurt de doos weer door, etc., ect.

 

Edit: De volgordelijst van het zaden carrousel. (21-04-12)

- Helly

- Jim

- Hans

- Koert

- Jasmin

- BonnieF

- Joke81

- Margareth

- Geedee

- Jos

- Lisa

- Frank VWL

- Jooze

- Appelvrouw

- Freggel

- Rommert

- Wouttie75

- Thessa

- Bloemenkoningin

- Helena

- Eva

- Olive

- Guus D (hier is de doos nu)

- Marieke

Deze lijst wordt nu gehandhaafd in ronde 2

 

Ronde 2

Namen van deelnemers: (als er een (1) achter staat betekent dat diegene de envelop een keer heeft ontvangen)

Deze lijst is om aan te geven welke personen in ronde 2 de doos al hebben ontvangen.

 

- Jorieke (1)

- Lisa (1)

- Dennis (1)

- Helly (1)

- Jim (1)

- Hansm (0)

- Koert (1)

- Jasmin (1)

- Bonnie F (1)

- Joke81 (1)

- Margareth (1)

- Jorg (1)

- Frank VWL (0)

- Jos (1)

- Geedee (1)

- Jooze (1)

- Appelvrouw (0)

- Freggel (1)

- Rommert (1)

- Wouttie75 (1)

- Thessa (1)

- Bloemenkoningin (1)

- Helena (1)

- Eva (0)

- Olive (0)

- Guus (1)

- Marieke (0)

 

Enkele regels

- Deelname vanaf 6 maanden lid op het forum en regelmatige activiteit - collectief besluit bij uitzonderingen

- Alle zaden mogen erin, alleen vanzelfsprekend geen (zelf geoogste) zaden afkomstig van zieke planten en/of zaden die niet of nauwelijks kiemkrachtig zijn.

- De zaden die je erin doet apart verpakken en voorzien van naam en houdbaarheid/of oogstdatum als dat bekend is (of anders een schatting daarvan).

- Het aantal zaden wat je uit de envelop pakt moet redelijkerwijs in verhouding staan met wat je er in stopt. Niet teveel zaden pakken van één soort.

Edited by Guest

http://www.hobbyzaden.nl

Zaden te koop al vanaf 0,25 €.

Link to comment
Share on other sites

wellicht een idee ( de lijst met namen is wel wat lang ook ) , om ook de nieuwere lichting van forummers een kans op iets dergelijks te bieden ? Dus misschien een 2e carrousel ? Of een 2e waar ook de leden van de 1e aan mee mogen doen ? En daardoor zich de draai-functie wat versnelt ? Geen moeten overigens. Maar deze oorspronkelijke leunt wel erg op een groep insiders, waar een hele groep buiten blijft staan kijken denk ik. ( ? )

Link to comment
Share on other sites

er ligt een voorstel bij Jorieke , dat ik een 2e carrousel , organisatie, op me wil nemen, als die start, verneemt iedereen dat zsm op dit forum. Ik wacht even af of dat ok bevonden wordt.

Link to comment
Share on other sites

Een 2e Zaden Carrousel wordt gestart !! Zie daarvoor het Topic in de rubriek "Vraag en Aanbod " Het nieuwe, naast de bestaande carrousel, lopende initiatief zal de naam dragen van : Zaden Enveloppe II Iedereen kan op zich meedoen, zie het topic aldaar. We starten als er voldoende aanmeldingen zijn van mede-forummers, oudgedienden en nieuwe enthousiastelingen.

Link to comment
Share on other sites

En inmiddels is de doos al weer 3 kwartier bij mij in het bezit

 

Als 1e wil ik even melden dat de doos aan de buitenkant een beetje vochtig leek. Was dat bij jou ook Dennis?

Als 2e wil ik iedereen alvast bedankt voor de zaden én voor de leuke kaartjes die iedereen erbij heeft gedaan. Het mag dan al weer ruim een maand 2012 zijn, maar ze zijn toch leuk om te lezen

Als 3e had ik, gauw gezien, dat er nog maar 2 zakjes van mijn eigen zaden in zaten die ik er de vorige keer (in de envelop-versie) heb in gedaan. Dus de rest is in goede handen terecht gekomen

 

En dan nog even wat notities: sommige zaden zaten los in een zak, niet echt handig voor toekomstige mensen. Dus mensen, graag de zakjes goed sluiten! En ook graag wat meer info erop zetten, dat vergemakkelijkt het proces. Als je niet weet wanneer het gezaaid moet worden (voor bijvoorbeeld leken zoals mij ) dan ga je er, naar mijn mening, ook niets uit halen. En het is ook wel handig om te weten hoe hoog/breed zoiets gaat worden want dat moeten we tenslotte weten bij het indelen van bijv. een makkelijke moestuin, border of pot. Ik snap dat sommige mensen er snel doorheen willen en het weer door willen sturen, maar dan heb ik liever dat je er meer tijd aan besteed door een printje erop te plakken of er info op te schrijven.

 

Voor de rest is het een leuke actie, die doos

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Misschien zijn er wat van die gripzakjes 'lam'? Want ik heb ook van allerlei losse zaden uit de grotere zakken (waar de kleinere zakjes weer in zitten) verwijderd, en zakjes gecheckt. Maar als het nu alweer is, dan is de rek misschien uit sommige plastic strookjes van de gripzakjes?

Soortnaam en beschrijving vind ik ook wel handig ja. Behalve dan bij bijv. voederbiet, voedermais of tuinkers

Link to comment
Share on other sites

Nee de doos was niet vochtig bij mij.

En zaten inderdaad een aantal 'lekke' zakjes in. Ik weet niet wie er met een groene pen heeft geschreven maar wil hij/zij de volgende keer een wat betere verpakking maken dan envelopjes met open randen?

Bij de meeste viel het zaad er gewoon uit als je het envelopje omkeerde.

 

En voor de andere mensen, papieren zakjes maken is creatief maar niet echt handig.

Want als zo'n zakje open maakt moet je hem meestal al kapot maken. Een gripzakje is zo open en dicht te doen. In de doos zitten ook gripzakjes dus als je ze zelf niet hebt kun je ze daar uit halen.

Link to comment
Share on other sites

Dat is heel fijn dat je dat gedaan hebt Dennis. Ik zal ze ook allemaal gaan controleren.

 

Even een notitie, ik heb vanochtend een wortelkanaalbehandeling ondergaan en ik voel me alles behalve geweldig. Wel flinke dosis Ibuprofen mee gekregen om de pijn tegen te gaan. Niet verwacht en toch gekregen zullen we maar zeggen. Dacht dat gewoon de vulling moest worden vervangen

Hopelijk kunnen jullie je voorstellen dat ik vandaag even niet aan zakjes plakken en uitzoeken toe kom. Komt ook nog bij dat we dagelijks naar m'n pa in t ziekenhuis gaan, al denk ik dat ik dat vandaag maar een keer oversla. Voel me niet jofel.

Ik wil wel even van me laten horen en niet dat jullie denken waar blijft die doos

Ik hoop m eind deze week wel op de spreekwoordelijke bus te doen.

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Intussen bezig met zakkies plakken

Morgenvroeg uitzoeken wat ik er in doe en de info erop schrijven (in omgekeerde volgorde) en dan kan hopelijk zaterdagochtend de doos richting Maastricht. Ik moet nog wel ff wat van dat dikke plakband halen want hier is dat op en we hebben er flink wat afgehaald om t fatsoenlijk te kunnen openen.

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Heel handig Helena, als je dan wat extra doet kan je die zo in de doos mee zenden

 

Jim, de doos is "ready for take-off", oftewel hij komt jou kant op. Houdt m netjes zoals ie (hopelijk) is afgeleverd.

Mocht je er een tapehouder met een vol rolletje tape in vinden, die is dan waarschijnlijk van mij. Ik ben dat ding ineens kwijt

Mocht je er gebruik van willen maken, be my guest. Heb er nog wat extra dingen in gestopt die niets met zaden te maken hebben maar die vinden jullie vanzelf. Surprise surprise

 

Nog even een tipje voor verdere gebruikers: er liggen in sommige bakjes/zakjes een aantal zaden los. De gripzakjes waren niet goed gesloten/lam ofwel het is gewoon uit de verpakking/envelop gevallen. Mochten er permacultuur liefhebbers zijn zou ik zeggen lekker rondzaaien, dan is die doos er vanaf. Tenslotte ga je geen zaden zo uit een zakje halen waarvan je niet weet wat er in zit.

Als je van verrassingen houdt, ik zou zeggen gewoon proberen

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...