Jump to content

Lisa

Members
 • Posts

  536
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Lelystad
 1. Blij dat het toch op zaterdag de 21e is gevallen, de dag erop ben ik er namelijk niet en het weekend erop had ook niet gekund. Ik heb wel interesse in een rabarberplantje, weet alleen niet zo gauw wat ik terug kan geven. Ik ben wel van plan om rond september de site te vernieuwen en het assortiment uit te breiden. Misschien dat je tegen die tijd wat leuks kan vinden op de site om te ruilen?
 2. Lisa

  Smoothies!

  Ik haal ook weleens recepten van deze site af: http://www.all-smoothie-recipes.com/ En ook deze site is leuk om op te kijken: http://voedzo.nl Hier staan dan wel niet zoveel smoothie recepten op, maar voor gezond eten in het algemeen en recepten voor vegans, mensen met allergieën voor eieren/zuivel etc. is het een hele handige site. Verder ben ik vooral fan van een groene smoothie met spinazie, mango en sinaasappel. Evt. met een beetje stevia om de zoete smaken meer naar boven te laten komen.
 3. Hmmm, zo te zien wordt het zondag 22 of 29 september. En laat ik nou net die hele week niet kunnen. Nou ja, dan ben ik volgend jaar wel weer van de partij.
 4. Ik heb zojuist 3 pakken servetten gekocht (120 servetten in totaal), en er komen ongeveer 45 mensen? Dus ik denk dat dat genoeg is, anders is er nog wel keukenpapier denk ik . M'n moeder heeft ook nog een pak rijst en een pak hagelslag gekocht voor de voorraadkast, en morgen gaat ze dan nog plastic bestek halen.
 5. M'n moeder heeft nog plastic bordjes en bestek liggen. Die kan ze meenemen, en als het nodig is haalt ze wat extra bij de Action.
 6. Ik kom dit jaar in ieder geval samen met m'n zus, en m'n moeder gaat misschien ook mee. Maar die heeft afgelopen tijd last gehad van kiespijn en gaat waarschijnlijk komende week naar de tandarts, dus dat is even afwachten.
 7. Ik heb laatst een cake van o.a. kokosolie en banaan gemaakt en was daar zeer over te spreken , dus daar kan ik volgend weekend wel weer eentje van maken. En mijn vader is de dag ervoor jarig en m'n moeder vroeg of ik een lekkere salade kon maken (ik denk dat het een rijst of pastasalade wordt, beetje afhankelijk van het weer), dus daar maak ik gelijk wat extra van om mee te nemen. Voor Jorieke neem ik in ieder geval olie en suiker mee, en misschien nog wat andere dingen.
 8. Ik ben even weggeweest van het forum, druk met de site en andere dingen, en daarbovenop wat gezondheidsproblemen in de familie en met mijzelf... Maar dat lijkt gelukkig nu grotendeels te zijn opgelost, dus ik ben graag weer van de partij. Mijn vriend kan alleen niet op die datum, wellicht dat m'n zus of een vriendin van mij meegaat. Maar dat laat ik tegen die tijd wel weten .
 9. Hier een foto van mijn twee wedstrijdplanten (niet schrikken). Ik had namelijk zo'n huis, tuin een keukenmiddeltje gebruikt omdat m'n aubergine planten onder de luizen zaten. Helaas had ik eroverheen gelezen dat je het daarna moest afspoelen. De volgende dag was er bijna geen groen meer over en vielen de vruchten eraf. Op één of andere manier hebben de planten zich gelukkig wel redelijk hersteld. De luis lijkt nu eindelijk weg te zijn na het buiten zetten (vandaag trouwens weer in de kas gezet). En er zit zowaar weer een gezonde vrucht aan, dus hopelijk wordt het nog wat dit seizoen.
 10. Dit topic kan verwijderd/gesloten worden, we hebben namelijk inmiddels meer dan een maand geleden zelf een tuinfrees aangeschaft.
 11. Komt vast goed met die kleur. En in het ergste geval heb ik een albino aubergine, ook best bijzonder toch .
 12. Heh heh, eindelijk is het eerste vruchtje groot genoeg om op de foto te zetten. ~**<Aanschouw de winnaar>**~
 13. Ik ben dit jaar heel slim geweest en compleet vergeten om de meloenplanten die ik heb staan te snoeien, waardoor nu de structuur ver te zoeken is . Ik heb hieronder foto's staan van de planten, het zijn drie verschillende soorten die allemaal kleine meloentjes geven (ongeveer 1 kg per stuk). Hopelijk kan iemand me vertellen welke takken ik het beste kan weghalen. Ik weet trouwens dat de eerste twee in te kleine potten zitten, daar wordt aan gewerkt. Ze staan overigens ook gewoon in de kas, ik had ze alleen buiten gezet om een betere foto te maken. Plant 1 Plant 2 Plant 3
 14. Het eerste vruchtje is nu soort van zichtbaar (dat wil zeggen met geen mogelijkheid op de foto te krijgen, maar het zit er toch echt ). Hier een foto van de twee grootste planten, ze zitten sinds kort samen in een 18 l pot.
 15. De eerste paprika's en pepers zijn nu goed zichtbaar. Super Heavyweight F1 - paprika Red Cherry - paprika Pasilla Bajio - peper Vitapep - paprika En ook het eerste tomaatje begint te kleuren. Micro Tom De tomaten buiten lijken het ondanks het matige weer toch goed te doen, hieronder de Siberian Superior. Ik heb drie meloenplanten in de kas staan die ik compleet vergeten ben om te snoeien. Echt heel erg handig natuurlijk waardoor er nu totaal geen structuur meer in de plant zit en ik geen idee heb wat ik nou wel of niet moet weghalen, wellicht dus eerdaags even een topic aanmaken. De tomaten in de kas doen het erg goed, de ene plant is was groter dan de ander maar ze zien er tot nu toe allemaal gezond uit. Cherokee Purple German Johnson
×
×
 • Create New...