Jump to content

Mr. Ecotuinweetjes

Members
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brugge
 1. Volgens mij komen die verkleurde bladeren door vorstschade. Onze laurierboom heeft dit elke winter zoals je op de foto ziet. De plant herstelt zich wel. De aparte stekjes elk in een pot zetten kan inderdaad geen kwaad. Als de plantjes binnen een paar jaar goed aangeslaan zijn kan je ze in volle grond plaatsen. Zo worden ze een ideaal stadsboompje, niet te groot en groenblijvend.
 2. Bindsla om later salade Niçoise klaar te maken.
 3. We zijn vijfde geëindigd met meer dan 2000 stemmen. Mooi resultaat maar niet genoeg om verkozen te worden. De stemknop werkt echter nog. Blijf dus stemmen, gewoon om het stadsbestuur duidelijk te maken dat er heel veel behoefte is aan stadsmoestuintjes. Bedankt aan alle stemmers van de voorbije dagen!
 4. Bedankt! Je bent zeker welkom als het zover is. Er is echter veel concurrentie van verschillende ideeën
 5. Ecotuinweetjes diende een toekomstidee in bij stad Brugge om met de buurtbewoners moestuintjes aan te leggen op de eentonige grasperkjes van het Grootseminarie dat gebruik maakt van de prachtige 17de-eeuwse gebouwen van de Duinenabdij in Brugge. Het domein is ronduit schitterend: een prachtige oude boomgaard, een siertuin en een supergrote ommuurde graasweide naast de abdijgebouwen. Bedoeling is om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor dit idee. Enkel de drie ideeën met de meeste stemmen worden geselecteerd om te worden gerealiseerd. Voorlopig staan we op plaats 5, we hebben nog veel stemmen nodig. Stemmen doe je via deze link: http://iturl.nl/snBk9n8 Hopelijk haalt ons project het en dan zijn jullie allemaal uitgenodigd bij onze gloednieuwe volkstuinvereniging!
 6. Foute redenering Het water verdampt en de smaakstoffen blijven over.
 7. Gedroogde blaadjes geven meer smaak af omdat de smaak meer geconcentreerd is. Drogen gaat in de winter ook snel: gewoon een takje op de chauffage leggen. Maar dat gaat soms te snel. gewoon aan de lucht laten drogen is ideaal. Lees onze blog over laurier kweken: http://ecotuinweetjes.blogspot.be/2014/04/laurier-het-ideale-boompje-voor-een.html
 8. Oktober is de ideale maand. Check onze blogtekst over dit onderwerp: http://ecotuinweetjes.blogspot.be/2014/10/bloembollen-van-voorjaarsbloeiers.html
 9. Erny, welk bodemleven gaat er dood en tot hoe diep gaat dit effect? Het is eenzijdig om plastic slecht te noemen en niets negatiefs over maaien en karton te zeggen. Als je maait, dan richt je pas een bloedbad aan onder alle insecten. Bovendien stoot je met een maaier giftige stoffen uit. Karton bevat ook chemische stoffen die niet in de natuur thuishoren: kleurstof van verf en kleefstof van de plastic wikkels die de kartonstukken samenhouden. Bovendien verstik je met karton alle planten - net zoals bij plastic - en dan zal er zeker ook bodemleven afsterven. Onze plastic methode werkt supereffectief tegen hardnekkige wortelonkruiden zoals o.a. kweekgras. En de grond wordt in geen tijd weer bevolkt door allerlei bodemleven van regenworm tot insecten. Nadien is het plastic perfect herbruikbaar voor bouwwerken of om een andere oppervlakte onkruid aan te pakken. Als je vermijdt om pesticiden te gebruiken, dan doe je al superveel voor de natuur.
 10. Wij pasten de methode toe waarbij alles afdekt met zwart bouwplastic. Check onze blog over dit onderwerp eventjes: http://ecotuinweetjes.blogspot.be/2011/07/duistere-kracht-tegen-onkruid.html?m=0
 11. Acht bedden is ideaal. Gebruik ons geheugensteuntje om altijd te weten welke groente waar moet komen: http://ecotuinweetjes.blogspot.be/2015/05/geheugensteun-voor-wisselteelt.html?m=0
 12. Alle restjes van zaden van kolen heb ik samen uitgezaaid in een vierkantemeterbak om eens te zien of je ook in het najaar 'raapstelen' kan kweken.
 13. Wat de koolwitjes betreft, vlinders vliegen niet onder de vijftien graden. Als de gemiddelde dagtemperatuur onder de vijftien graden blijft ben je veilig tegen rupsen van het koolwitje. Dat komt volgens mij overeen met het gemiddelde weer na half november .
 14. Strikt genomen zijn de kleinste courgettes het lekkerst. Ik zou ze snel oogsten zodat de plant weer snel extra bloemen aanmaakt.
 15. Klopt, zaaizee. Poep van rupsen. Van slakken zouden het lange, dunne worstjes zijn ipv bolletjes.
×
×
 • Create New...