Jump to content

Holland

Members
 • Posts

  877
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek
 • OCCUPATION
  Student

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dankuwel voor uw uitgebreide reactie. In mijn berekening kwam ik er ook al achter dat die 100 grams zakjes te groot zijn. Sommige gewassen zullen wel op grotere schaal worden geteeld. Het is allemaal ook nog even zoeken en eerste schattingen maken. In principe heb ik een maisland tot mijn beschikking waar ik zoveel oppervlakte van mag gebruiken als ik wil. In eerste instantie ga ik uit van 1500 m2 en met daarop: 6 rijen van 30m lang, 1m breed 3 rijen van 15m lang, 1 m breed 22 rijen van 22m lang, 1 m breed Dan houd ik nog veel oppervlakte over voor wandel paden, een zitje , faunazones met wilde bloemen, composthoop en eventueel een imker en een grote polytunnel.
 2. Dankjulliewel voor jullie reacties! Helemaal super ! Hier kan ik wat mee. Als het project echt gestalte krijgt zal ik er meer informatie over delen.
 3. Dankje Bit! Ik ben eigenlijk nog op zoek naar een goede leveranciers van groentezaden in grotere volumes. Kom elke keer bij Vreeken uit omdat de bedoeling ook een selectie "vergeten groenten" is in het pakket.
 4. Dankjewel WeKnow Dan kan ik het misschien nog wat naar onderen bijstellen. Wat ik er niet bij heb verteld is dat in die 500 euro ook nog wilde bloemenmengsels zitten voor aardig wat vierkante meters en ik weet dat die grootverpakkingen ook aardig aan de prijs zijn.
 5. Hallo allen, Voor een nieuw te starten moestuinproject ben ik een eerste indicatie van de opstartkosten aan het maken. Nu ben ik een beetje aan het rekenen gegaan en heb ik een schatting gemaakt van ongeveer €500,- aan zaadgoedkosten voor 500 vierkante meter teeltbedden met een diversiteit aan (vergeten) groenten, kruiden en snijbloemen. Van deze €500,- ga ik uit voor zowel een biologische als gangbare, in het geval van biologisch zal voor dit bedrag de diversiteit misschien iets minder zijn. Het is lastig nu een exact bedrag uit te rekenen omdat het teeltplan nog gemaakt moet worden samen met andere partijen zo gauw het project groen licht krijgt. Nu was mijn vraag hoeveel geld jullie ongeveer kwijt zijn aan zaadgoed per jaar en voor hoeveel vierkante meter dit het geval is. Dit om te peilen of mijn schatting een beetje correct is of niet. Bijvoorbaat dank voor jullie reactie!
 6. De foto's staan normaal op de telefoon, pas op het forum kantelen ze. Weet niet waarom.
 7. Dit jaar voor het eerst buiten in de volle grond tomaten geteeld en tot nog toe geen last gehad van aardappelziekte en een mooie oogst tot nu toe. De foto is een paar weken oud
 8. Zoek eens op YouTube naar "MHPGardener" en zijn Dutch bucket en kratky hydroponic systemen, erg indrukwekkend. Die laatste wil ik zelf nog een keer proberen en is heel eenvoudig zelf te maken naar het schijnt
 9. Hallo allemaal Daar ben ik weer, terug van weggeweest. Nadat ik vorig jaar mijn mooie moestuintje ben kwijt geraakt door oma's verhuizing heb ik mij vooral gefocust op de siertuin met daarin een klein beetje groenten. Voor het seizoen 2017 ben ik binnen mijn dorp de zoektocht begonnen naar een stuk grond voor een weer een "echte" moestuin. In deze update wil ik graag een paar foto's met jullie delen van dit seizoen tot nu toe. In het voorjaar van 2016 heb ik wat aardappels gepoot van de soorten Frieslander en Surprise en hier heb ik ook een leuke oogst van gehad. Dit is de oogst surprise aardappelen Dit is de oogst Frieslander aardappelen Tot nog toe had ik alleen tomaten in een kas geteeld, maar die heb ik niet meer dus dan maar buiten proberen. Valt me tot nu toe nog niet tegen. Het ras is "Moneymaker" Ook heb ik deze zomer een eekhoornvoederhuis getimmerd. Tot noch toe hebben de eekhoorns deze nog niet bezocht Een ander timmerproject was deze vleermuizenkast Recent heb ik nog wat spruitkool, kohlrabi, rode bieten, winterwortelen, prei en boerenkool geplant op de plek waar de aardappelen stonden. En ter afsluiting nog wat foto's van de siertuin: Ik ga deze winter echt mijn best doen om volgend jaar weer over een grotere moestuin te beschikken
 10. Ik ben op zoek naar een stuk grond in de nabije omgeving van Dinxperlo waarop ik mijn moestuin hobby kan voortzetten in ruil voor een financiële vergoeding of een vergoeding in de vorm van het regelmatig aanleveren van verse groenten. Ik denk niet dat er hier veel leden uit de omgeving Dinxperlo zijn, maar het is te proberen
 11. Holland

  Drukke tijden!

  Lang niks meer van me laten horen maar ben dan ook erg druk geweest: afgestudeerd, aan het werk etc. Het huis van oma en mijn moestuin is gisteren dan eindelijk officieel verkocht en ik ben dus moestuinloos. Daarom ga ik mij dit jaar focussen op bloemen voor in de siertuin van mijn ouders en andere opa en oma. Her en der heb ik nog wel wat ruimte voor groente en zo zitten de pootaardappelen Frieslander bio al in de grond! Ik wens jullie allemaal een goed tuinseizoen en dat de oogsten maar overvloedig mogen zijn!
 12. Welkom Bijzonder beroep heb je. Heb nog nooit van die vakken gehoord op een MBO
×
×
 • Create New...