-
Wat heb je vandaag gekregen?
Afgelopen week kerstpost (met inhoud) van zowel @peulenschil als @Galina . Dank, dames! De retourzending ligt klaar!
-
Teeltwedstrijd 2026..
Ik wacht met smart op de volgende aanwijzing
-
Pompoentopic 2025
Ik denk dat je een wachtrij krijgt voor de zaadjes, @woldistel ! Wat een prachtige pompoen, en ook ik ben benieuwd naar de smaak!
-
Teeltwedstrijd 2026..
Lang wachten hebben we al gehad, @appelvrouw 🤪
-
Teeltwedstrijd 2026..
Buiten, en lang, hmmm. Kousenband doet het buiten niet zo goed. Ik denk voor nu ook in de richting van slangenpompoen of pronkbonen. Of courgette Karina. Ik houd het voorlopig op die laatste.
-
Alles over Dahlia's
Je schat me helemaal verkeerd in, Jet. Ik ben zó’n volgzaam typje 😜😂😂
-
Alles over Dahlia's
Hier ook! En ik mag van mijn hubbie geen plakvlinders er in steken, hij wil de vleesetende plantjes voeden 🥴
-
Appelwortel - Yakon Yacon (Smallanthus sonchifolius)
Zóveel werk en zo’n lawine yakon voor zo’n ontzettend klein beetje stroop. Maar lékker! En nee, niet omdat ik er zoveel werk aan heb gehad:🫣. Ik denk echt dat het verschil is dat ik met het directe sap heb gewerkt. Ik heb nog niet eerder zulke lekkere stroop geproefd. En… ik hoop dat het nog te smeren is als het afgekoeld is.
-
Wat heb je vandaag gekregen?
Gisteren al: gedroogde physalis, enkele hele takken en een mand vol lampignonnetjes. Zo leuk! We hadden eerder de lampignonnetjes aan een kerstsnoer, dat heeft echt jaren gehangen.
-
Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025
Pompoenpuree van de jack-be-little’s uet. Klaargemaakt door dochterlief die spontaan aanbood te koken omdat wij laat thuis waren. Lekker met kip en een garnering van champignons, knoflook, prei en kruiden.
-
Appelwortel - Yakon Yacon (Smallanthus sonchifolius)
Wel, ik ben nu toch al een heel eind op weg met de stroop (geen siroop). Straks weer aanzetten en afmaken. Maar de proeftest viel me - zeker na dit topic - alleszins mee. @Jorieke123 inderdaad werd het sap groen, zwart zelfs, oxidatie begrijp ik. Maar nu met inkoken wordt het toch weer bruin. Misschien maakt het qua smaak uit dat ik de yakon door de slowjuicer heb gehaald, en dat dat betekent dat het puur sap is dat wordt ingekookt, en niet water met afkooksel van puree zoals de meeste recepten aangeven. Hoe dan ook, ik ga straks wat kleine flesjes in de oven sterilliseren en dan de ingekookte stroop er in. Zal een foto plaatsen van het eindresultaat. Ik kan vast vertellen dat er werkelijk kilo’s yakon in zijn gegaan en ik een zielig beetje stroop daarvan over houd. Je moet het wel héél graag willen.
-
Kweepeerbladthee
Oh gaaf @acpronk ! Ik ga je zeker helpen herinneren, dank alvast!
-
Appelwortel - Yakon Yacon (Smallanthus sonchifolius)
Wel, je moet alles een keer proberen. Ik ben benieuwd. Misschien helpt het dat wij een slowjuicer hebben (zei ze hoopvol 🥴).
-
Bos wordt park/ december ‘25
Ik snap best de naamswijziging. Maar ik vond ‘het bosje van Jet’ zo lief klinken 🥴
-
Appelwortel - Yakon Yacon (Smallanthus sonchifolius)
Oeps @Mellie , dat is niet heel bemoedigend. Hoe had jij het aangepakt?
Tanja65
Leden
-
Registratiedatum
-
Laatst bezocht