-
Dikke ribben van veldvarkens met bier en mosterd
Je zult het verdorie maar voorgeschoteld krijgen...🤣
-
Vriezer ontdooien / schoonmaken: hoe vaak?
Wij hebben twee vriezers, 380 en 500 liter. We hebben het zo verdeeld dat er in beiden ongeveer hetzelfde zit en aan het eind van het seizoen, wanneer de nieuwe oogst aan de beurt is kan alles in eentje. Dan laten we de lege kist ontdooien, schoonmaken en de inhoud van de andere gaat daar in. Vervolgens de tweede ontdooien en schoonmaken. Dan bekijken wat we hebben te verwachten aan spul in de vriezer en schiften wat nog mag/moet blijven en wat gaat veranderen in kippenvoer en compost. Nou ja, en dan kunnen we weer een jaartje vooruit. We hebben die ruimte ook wel nodig want met de zachte natte jarern van tegenwoordig vinden we dat je b.v. boerenkool beter kunt invriezen dan op het land laten staan, het wordt er daar niet mooier op. Nou ja en losgestort, gesneden, 1 kilo per zak, kost boerenkool wat ruimte.
-
Hoe bemest jij je tuin?
Dan had je die misschien toch niet moeten opeten...😉
-
Hoe bemest jij je tuin?
Oei @appelvrouw daar vraag je me om het boek hier te publiceren.😉 Het is niet zo 123 uit te leggen er komt het een en ander bij kijken. Ik zou zeggen kijk even op internet, er staat genoeg over geschreven. Kijk eens op Hestel Tellus . compost boerderij portugal. Daar wordt erg veel uitgelegd.
-
Hoe bemest jij je tuin?
Ik kan begrijpen dat je niet zomaar even met een enquete kunt beginnen, zoals @Jorieke123 al meldde. Maar de vraag is wel een goede, wat werken jullie zoal in en over de grond en waarom? Zelf werk ik al mijn hele leven lang volgens de methode van Alwin Seifert. De ouderen onder ons zullen wellicht zijn boek nog hebben, "Tuinier zonder gif" Seifert was enigszins omstreden vanwege zijn 'oorlogsverleden' maar dat vind ik losstaan van de methode die hij heeft ontwikkeld. Ik ben sinds 1980 op deze manier aan het tuinieren en heb er tot op de dag van vandaag letterlijk "de vruchten van geplukt." Zo dus, hoe doen jullie het?
-
Uien en prei 2025
Dat zou ik weleens willen beleven, een uitje dat een sjalot wordt....😉
- Nieuw lid
-
Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025
Zopas, bruine bonen schotel met uien, knoflook, bieslook en paprika, alles van eigen bodem.
-
Wat heb je vandaag (of gisteren) in de moestuin gedaan 2025
Gisteren rode kool, bloedworst en vita noir piepers op onze bordjes. Het eten was zo donker dat we het hoge licht maar hebben aan gedaan...😋
-
Bomen willen niet groeien.
Ik ken iemand die op de Groninger klei woont en ook enige moeite had met zijn fruitbomen. Die heeft met een graafmachientje kuilen laten graven van ongeveer 1 kubieke meter. Hij heeft aan aantal big bags zwarte tuinaarde laten bezorgen en toen de klei en de tuinaarde door elkaar laten mengen met de kraan en de kuilen weer dicht laten gooien. En daar zijn toen de boompjes in geplant. Werkt prima tot op de dag van vandaag. Kost tijd en moeite en geld, maar daarna heb je er dan ook erg veel plezier van.
-
Foto's van: je oogst
-
Krak zei de appelboom
Terug draaien en touwtje erom en stutten. Als de appels rijp zijn oogsten en tak verwijderen. Ik denk dat er nog genoeg "binding" is met de stam om dit te laten lukken.
-
Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)
20 liter emmer met spekbonen. Even de kook erover en straks in zakjes en in de vriezer. Dit waren de groenen, dan komen de gelen en daarna nog wat paarse exemplaren. Beetje na elkaar zaaien en ze zijn ook mooi na elkaar klaar om te oogsten.
-
Identificatie: wat voor plant, struik of boom is dit? #2
Plaats eens een foto, ik heb geen instagram
-
Foto's van: je oogst