Jump to content

jas

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Moergestel
 1. Kijk daar heb ik wat aan! De broccoli snel naar de moestuin verhuisd, al hangt ie nu slap dus ik hoop dat ze het overleven.. De sla is mij nog steeds onduidelijk, maar het is ook maar 1 half blad. Dat komt ook wel weer goed hoop ik. Bedankt!
 2. Sinds een paar dagen begint mijn broccoli er steeds zieliger uit te zien. Deze staat in de kas, met (naar mijns inziens) genoeg maar niet teveel licht en water. De enige redenen die ik kan bedenken waren dat ik ze te dicht op elkaar had staan, en ik heb er net twee uitgehaald, of dat ze niet genoeg voeding hadden. Nu heb ik ze twee dagen geleden een laagje mest gegeven, maar het lijkt vooralsnog niks uit te maken. Alleen de grotere/oudere bladeren hebben het. Oja en er zitten wel zwarte mieren in de grond, kan dat kwaad? De planten die ik er net uithaalde hadden geen zichtbare wortel schade. En een van mijn kroppen sla had vanavond ineens dit.
 3. jas

  So far so good

  Ze doen het allemaal nog! En goed ook al zeg ik het zelf. Ik heb vandaag ook de rucola en lente uitjes verplant naar de moestuin. Heeft er iemand tips hoe ik het best beesten van mn malse blaadjes af kan houden? Ik las iets over as..?
 4. Ik denk dat ik ze niet geleidelijk genoeg heb afgehard dan.. En precies toen het buiten iets kouder was. Maar nu staan ze in de volle grond en ze doen het nog dus ik denk dat het wel goed komt
 5. Sinds een dag of twee zag ik dat het blad van mijn beginnende zonnebloemen wat is aangetast. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn? Ik heb geen beestjes gezien.. Het zit op 2 van de 4 plantjes. Ik heb ze toch maar gewoon in de volle grond gezet net. Ik heb ook niet het idee dat ze te felle zon gehad hebben..
 6. Sinds een dag of twee zag ik dat het blad van mijn beginnende zonnebloemen wat is aangetast. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn? Ik heb geen beestjes gezien.. Het zit op 2 van de 4 plantjes. Ik heb ze toch maar gewoon in de volle grond gezet net. Ik heb ook niet het idee dat ze te felle zon gehad hebben..
 7. Fijn om af en toe wat gezelschap te hebben
 8. jas

  Mijn prachtige plantjes

  Ik weet niet helemaal zeker of die flessen werken, want ik geef ook af en toe normaal water. Maar het gaat tot nu toe goed dus slecht is het ook niet Ik heb in de dop drie kleine gaatjes geprikt anders loopt het water veel te snel weg. Nu varieert het ook, soms loopt het weg waar je bij staat en soms staat het 2 dagen.
 9. Ik ben toch zo trots. Ben ik gek dat ik tegen ze praat? Tomaat Komkommer Paprika Sla Paarse broccoli Deze staan allemaal in de kas, van de planten in de moestuin moet ik het fotodagboek nog beginnen.
 10. jas

  Het begin van Jas' Moestuin!

  Ja die kas is inderdaad handig! Ik heb er wel een aantal groot groeiende planten in staan nu, (komkommer, tomaat,..) maar ik kijk wel wat ze aan kunnen en top ze dan wat eerder. Er hebben altijd kleine trostomaatjes in gestaan en die waren echt onwijs lekker! Maar hadden wel de hele kas overwoekerd
 11. Nou ik zal mezelf en mijn tuin ook is voorstellen. Ik ben Jasmijn, 25, en ik modder maar wat aan en haal al mn plantenkennis van het internet, dus ik kan wel wat tips gebruiken! Heel veel is het niet, maar je moet ergens beginnen. Momenteel heb ik een lage kas, daaromheen moestuin, een zelfgebouwde kweekkas en een hoopje fruitbomen. In de kas begint het al te groeien, en de rest is bijna klaar om verplant te worden in de volle grond. Als ik iets fout doe oid hoor ik het graag!
 12. Dus ik ben eindelijk besmet en heb nu groene vingers. Maar ik weet eigenlijk helemaal niks en haal al mn kennis van het internet, en alle hulp is dus welkom! Ik heb een kweekkasje gebouwd, een lage kas en een stukje moestuin eromheen. M'n eerste paar plantjes doen het goed, de kas staat al vol en ik ben vandaag in de moestuin begonnen. En ik ben nu al super trots op mijn plantjes, maar wil ze natuurlijk ook zo goed mogelijk verzorgen! Ik hoor graag wat ik fout en goed doe en houd jullie op de hoogte van mijn voortgang X Jasmijn
×
×
 • Create New...