Jump to content

paddestoelengek

Members
 • Content Count

  1,274
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  gelderland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Je kan er ook een plastic zak gevuld met water bovenop plaatsen. Heb ik zelf gedaan en het werkt prima, sluit alles netjes af.
 2. Muizenmeloentjes (cucamelon) eindelijk gelukt om te kweken de volhouder wint!! snijbiet: morgen een heerlijk stamppotje van maken
 3. ik zie helaas pas nu dit bericht. Mocht het je weer overkomen: de paddenstoel aan stukjes snijden en met heet water overgieten, een uurtje laten staan. Met water en al kan je er een heerlijke oesterzwamsoep van maken! De makkelijke manier is een pakje champignonsoep gebruiken en de oesterzwam met vocht en al toedienen, wel langzaam doorkoken om de oesterzwam weer zacht te maken.
 4. Kleine grasfranjehoed (Psathyrella prona) de steel lijkt me iets dikker in vergelijk met de langsteelfranjehoed (Psathyrella conopilus) beide soorten zijn algemeen voorkomend en lijken zeer veel op elkaar dus het is een gokje
 5. Altijd moeilijk te zien vanaf een afstand (een detail-foto zou kunnen helpen) Het is een gokje: het begin van Hericium cirrhatum de gelobte pruikzwam Ik ben benieuwd hoe het er over een paar dagen uitziet.
 6. Tip: Het is altijd handige informatie om te vermelden in welk soort gebied je ze hebt aangetroffen. Is het op een boom vermeld dan het soort van boom. Dit maakt het een stuk eenvoudiger.
 7. Kan je een foto maken van de groene plekken? Groen voorspeld meestal niet veel goeds, maar wellicht valt het wel mee.
 8. Dit jaar zou ik weer nieuwe stekken nemen van mijn aardbeiplanten, echter er vormen zich geen uitlopers Slaan aardbeiplanten wel eens een jaar over of zou er iets anders aan de hand kunnen zijn? Volgens mij had ik altijd uitlopers, jaar in jaar uit.
 9. Zo goed als zeker een oesterzwam dus je kweek zal goed zijn gegaan! Succes met de verdere oogst.
 10. De siliconen matjes zijn verhuisd naar de kleinkinderen die ze gebruiken als ze aan het knutselen zijn 😀 Ik gebruik weer gewoon bakpapier en dat bevalt me het best, met voorkeur voor de op maat gemaakte velletjes. Waarschijnlijk heb ik de foute (lees stinkende) matjes gekocht maar ik laat me niet meer verleiden om weer matjes te kopen. De keuken en zolder staan inmiddels vol van allerlei hulpmiddelen en apperatuur die ik af en toe gebruik en wegdoen ben ik echt slecht in.
 11. Er is nauwelijks verschil aan druk, als je de gaatjes maar niet te groot maakt. Ik geef water totdat de bakken echt kletsnat zijn (dat is ook echt nodig met dit weer), en de aarde weer droog aanvoelt dan pas weer water geven. Ik ben er reuze tevreden mee.
 12. Ik heb een paar stekken gekregen van een framboos. Ze groeien en groeien...(eindelijk iets wat wel lukt ). Maar hoe kom ik er achter of ik een zomer of een herfst-framboos heb gekregen? Aan de vorige eigenaar kan ik het niet meer vragen helaas.
 13. Ik heb de bovenste fuikjes, zeer effectief en nemen ingeklapt bijna geen ruimte in beslag. alleen de prijs... https://www.pecheur.com/nl/nl/aankoop-rivierkreeft-fuik-ron-thompson-crayfish-trap-64702.html?af=393326&gclid=CjwKCAjw8df2BRA3EiwAvfZWaP9APdbzpT7OXeinIQVA7jc6gLqApG-Y7SDLakXIqky9iVX5t4VmLRoCQMgQAvD_BwE#af=999253 dat zal je beter bevallen, ik heb dit merk. (Op aliexpress kosten ze trouwens praktisch niets kwam ik pas achter) https://nl.aliexpress.com/item/33044338242.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6c9c6e1bYYkFHV&algo_pvid=a081abbe-7ca6-40bc-abd0-9791a78df004&algo_expid=a081abbe-7ca6-40bc-abd0-9791a78df004-1&btsid=0ab6fa8115911015370986582e80e9&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ 100 kreeftjes lijkt veel maar met 4 personen is het zo op Als gereedschap om mijn handen te beschermen gebruik ik gewoon een vergiet Vanuit de fuik keer je ze op in een emmer, vanuit de emmer gaan ze het bed in en daar schep je ze met een vergiet weer in de emmer. Vanuit de emmer in de pan met kokend water. Succes ermee!
 14. Het plaatsen van fuiken is verboden, de verkoop ervan echter niet. Als je wordt betrapt (of verraden) dan is de boete niet mals, er staat geeneens een vast bedrag voor, het OM bepaald de hoogte van de boete. Tot zover het wijzende vingertje... Ik heb ze zelf ook in bezit en gebruikt dus kan ik je de volgende tips geven: Plaats ze in de schemer, oogst ze vroeg in de ochtend (dit verkleind je pakkans) Mijd plekken waar gevist wordt, fanatieke vissers zullen zeker de politie of de Boa bellen Leg de fuik goed vast aan een bamboe stokje (valt niet snel op) Als aas voor de kreeft kan je een kuipje kattenvoer gebruiken waar je een paar gaatjes in prikt De gevangen kreeften heb ik altijd in m'n badkuip gedaan, met de douchekop met koud water afgespoeld De eventuele dode exemplaren (ze kunnen nogal vechten soms) weggooien en ruim strooien met zout Goed afspoelen na een half uurtje Ik heb een grote pan en daar gingen ze altijd levend in in het kokende water, portie voor portie De laatste maal dat ik de fuikjes had geplaatst was de vangst in 1 nachtje net geen 100 stuks! Succes en neem geen onnodig risico
 15. alvast een paar opmerkingen en vragen: kan je kijken of je kunt achterhalen welke strain (M-nr) je hebt gekregen van Mycelia? hoe heb je het substraat behandeld? weet je toevallig nog het merk en het soort substraat? heb je het substraat in het donker laten doorgroeien of in het licht? waarom van die kleine porties? heb je nog mycelium bewaard?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...