Jump to content

paddestoelengek

Members
 • Posts

  1,302
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  gelderland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De snelheid waarmee je het mycelium kan zien groeien is afhankelijk van de laag koffiedik die je aanbrengt en de temperatuur waarop je de kweekset hebt staan. Als je elke 3 dagen een laagje aanbrengt van ongeveer 3 cm en de set heb je in een omgeving van ongeveer 25 graden dan gaat het zeker snel!
 2. broed = mycelium of bedoel je complete kweek-pakketten, kant en klaar?
 3. Jawel, homegreen.nl Zie mijn vorige bericht..
 4. De naam van die zakken is buis of kolomzakken. O.a. Homegreen.nl heeft ze in het assortiment. Met een beetje fantasie kan je ze zelf ook maken van een stevige vuilniszak en duck-tape. Succes met de kweek!
 5. op youtube is er genoeg over te vinden o.a. succes met de kweek!
 6. Ik kwam deze tegen (geen ervaring mee) Zeer betaalbaar!! https://www.etsy.com/nl/listing/920324595/verse-biologische-paddestoel-mycelium?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=mycelium&ref=sr_gallery-1-1&organic_search_click=1 en voor aankopen en info, https://www.homegreen.nl/
 7. Ik zie dit bericht nu pas het is niet te zien op de foto wat de vreemde groei is maar ik zou het er uit scheppen met een schone lepel (ruim er om heen) en het ontstane gat weer opvullen met schoon koffiedik. Mycelium van de oesterzwam herteld zich in het algemeen vrij snel als het gezond is. Ik neem aan dat je de tape gebruikt in het begin van de groei, Als je genoeg doorgroeit koffiedik hebt moet je dit verwijderen zodat er lucht bij kan komen om de groei van de paddenstoelen te laten plaatsvinden. succes
 8. Paddenstoelen bestaan voor 90% uit water. Dit water komt uit de voedingsbodem waarop ze groeien. Is er een tekoet aan vocht dan stopt de groei en zullen ze beginnen te verdrogen. De voedingsbodem dient dus altijd goed vochtig te zijn (niet kletsnat). Op het moment dat je een begin van de groei ziet dien je de vochtigheid regelmatig te controleren en eventueel water toe te voegen om tot een goede oogst te komen.
 9. Bij mij ook favoriet, maar afgelopen jaar geen enkele stek van gehad. Waar het aan ligt weet ik niet, het was wel opvallend!
 10. 1 liter goed doorgroeit broed (ongeacht waarop gekweekt) is genoeg voor 2,5 kg stro (droog gewogen). Je hoeft niets toe te voegen. Volg wel de aanwijzingen die van het linkje in mijn vorige mail. Als het de eerste keer is dat je gaat kweken kan het verstandig zijn om broed te kopen om zo een goede start te maken. Succes met de kweek.
 11. Als je niet op koffiedik wilt of kan kweken is er een betere keus dan zaagsel, stro! Goedkoop, makkelijk verkrijgbaar en relatief eenvoudig. https://www.homegreen.nl/substraatteelt/ De meeste bodembedekkers zijn van naaldhout of hennepvezel en onbruikbaar. Inderdaad is de info op verpakkingen niet te vinden wat de oorsprong is van de houtsnippers of zaagsel. Ik ben er eens de nodige uurtjes van uitzoeken op internet en telefoneren met de fabrikant mee bezig geweest en heb het opgegeven. Succes met de kweek!
 12. thnx voor de snelle reactie, eigenlijk deed ik dit al vaker (sectie quoten) maar wou even makkelijk 😂
 13. Wat mij opeens opvalt is dat bij een laatste post in een topic het icoontje +quote ontbreekt Juist net wanneer ik het wil gebruiken natuurlijk 🥴 Kan dit (volgens mij weer) worden toegevoegd?
 14. Ik blacheer ze ongeveer 5 minuten, spoel ze direct af met koud water en daarna gaan ze de diepvriezer in. Bij gebruik kook ik eerst een pan ruim water en doe de boontjes er diepgevroren in. Daarna kook ik de boontjes nog voor ongeveer 5 minuutjes vanaf dat het water weer kookt. Altijd top!
 15. Vanaf woensdag weer zaden bij de Lidl (Ik hoop dat ik me kan inhouden dit jaar 😀 ) Afz. Spuit 11.......zie ik nu......😁
×
×
 • Create New...