Jump to content

paddestoelengek

Members
 • Content Count

  1,266
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  gelderland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dit jaar zou ik weer nieuwe stekken nemen van mijn aardbeiplanten, echter er vormen zich geen uitlopers Slaan aardbeiplanten wel eens een jaar over of zou er iets anders aan de hand kunnen zijn? Volgens mij had ik altijd uitlopers, jaar in jaar uit.
 2. Zo goed als zeker een oesterzwam dus je kweek zal goed zijn gegaan! Succes met de verdere oogst.
 3. De siliconen matjes zijn verhuisd naar de kleinkinderen die ze gebruiken als ze aan het knutselen zijn 😀 Ik gebruik weer gewoon bakpapier en dat bevalt me het best, met voorkeur voor de op maat gemaakte velletjes. Waarschijnlijk heb ik de foute (lees stinkende) matjes gekocht maar ik laat me niet meer verleiden om weer matjes te kopen. De keuken en zolder staan inmiddels vol van allerlei hulpmiddelen en apperatuur die ik af en toe gebruik en wegdoen ben ik echt slecht in.
 4. Er is nauwelijks verschil aan druk, als je de gaatjes maar niet te groot maakt. Ik geef water totdat de bakken echt kletsnat zijn (dat is ook echt nodig met dit weer), en de aarde weer droog aanvoelt dan pas weer water geven. Ik ben er reuze tevreden mee.
 5. Ik heb een paar stekken gekregen van een framboos. Ze groeien en groeien...(eindelijk iets wat wel lukt ). Maar hoe kom ik er achter of ik een zomer of een herfst-framboos heb gekregen? Aan de vorige eigenaar kan ik het niet meer vragen helaas.
 6. Ik heb de bovenste fuikjes, zeer effectief en nemen ingeklapt bijna geen ruimte in beslag. alleen de prijs... https://www.pecheur.com/nl/nl/aankoop-rivierkreeft-fuik-ron-thompson-crayfish-trap-64702.html?af=393326&gclid=CjwKCAjw8df2BRA3EiwAvfZWaP9APdbzpT7OXeinIQVA7jc6gLqApG-Y7SDLakXIqky9iVX5t4VmLRoCQMgQAvD_BwE#af=999253 dat zal je beter bevallen, ik heb dit merk. (Op aliexpress kosten ze trouwens praktisch niets kwam ik pas achter) https://nl.aliexpress.com/item/33044338242.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6c9c6e1bYYkFHV&algo_pvid=a081abbe-7ca6-40bc-abd0-9791a78df004&algo_expid=a081abbe-7ca6-40bc-abd0-9791a78df004-1&btsid=0ab6fa8115911015370986582e80e9&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ 100 kreeftjes lijkt veel maar met 4 personen is het zo op Als gereedschap om mijn handen te beschermen gebruik ik gewoon een vergiet Vanuit de fuik keer je ze op in een emmer, vanuit de emmer gaan ze het bed in en daar schep je ze met een vergiet weer in de emmer. Vanuit de emmer in de pan met kokend water. Succes ermee!
 7. Het plaatsen van fuiken is verboden, de verkoop ervan echter niet. Als je wordt betrapt (of verraden) dan is de boete niet mals, er staat geeneens een vast bedrag voor, het OM bepaald de hoogte van de boete. Tot zover het wijzende vingertje... Ik heb ze zelf ook in bezit en gebruikt dus kan ik je de volgende tips geven: Plaats ze in de schemer, oogst ze vroeg in de ochtend (dit verkleind je pakkans) Mijd plekken waar gevist wordt, fanatieke vissers zullen zeker de politie of de Boa bellen Leg de fuik goed vast aan een bamboe stokje (valt niet snel op) Als aas voor de kreeft kan je een kuipje kattenvoer gebruiken waar je een paar gaatjes in prikt De gevangen kreeften heb ik altijd in m'n badkuip gedaan, met de douchekop met koud water afgespoeld De eventuele dode exemplaren (ze kunnen nogal vechten soms) weggooien en ruim strooien met zout Goed afspoelen na een half uurtje Ik heb een grote pan en daar gingen ze altijd levend in in het kokende water, portie voor portie De laatste maal dat ik de fuikjes had geplaatst was de vangst in 1 nachtje net geen 100 stuks! Succes en neem geen onnodig risico
 8. alvast een paar opmerkingen en vragen: kan je kijken of je kunt achterhalen welke strain (M-nr) je hebt gekregen van Mycelia? hoe heb je het substraat behandeld? weet je toevallig nog het merk en het soort substraat? heb je het substraat in het donker laten doorgroeien of in het licht? waarom van die kleine porties? heb je nog mycelium bewaard?
 9. En vergeet de steenmarter niet, die jatten ook graag eieren en kunnen een ware slachtpartij aanrichten.
 10. een beetje off-topic Ik heb 30 jaar geleden een office mesje (merk Sabatier) laten voorzien van een zeer fijne kartel-snijvlak Het mesje gebruik ik vrijwel dagelijks en het is nog steeds zo scherp als de eerste dag! Zo scherp dat ik er zelfs overrijpe tomaten mee kan snijden in nette, dunne plakjes. Heel belangrijk is dat je geen snijplanken van graniet, glas of metaal gebruikt, deze zorgen ervoor dat je messen binnen de kortste keren bot worden.
 11. van mij 😀 de eitjes zijn in een nette formatie gelegd. Gezien ook de grote van de eitjes schat ik in dat er een vlindersoort is bezig geweest. Opletten dus, de mini-rupsjes zullen snel groeien ten koste van de bladeren van je tuinbonen. Vlinders leggen hun eitjes op het voedsel dat de rupsjes nodig hebben!
 12. Ik vraag me af of je je wel grote zorgen moet maken? https://nl.wikipedia.org/wiki/Antivries voor zover ik alle links heb nagelezen zijn het allemaal afgeleiden van alcohol verbindingen. het hoort natuurlijk niet wat er gebeurd is, maar of het zeer schadelijk is?
 13. juist per minuut...😏 even aangepast
 14. volgens mij heb jij een 12 liter pomp (zie omschrijving) de pomp op het filmpje is een 21 liter/minuut pomp. dat is een heel verschil!
 15. tja, het assortiment is zo overweldigend maar ja een gewaarschuwd mens telt voor twee en dan nog langere bezorgtijden door het corona virus... net over de 2 weken heen, de gehele bestelling is binnen!!!! super goed verpakt en een hoge kwaliteit

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...