Jump to content

paddestoelengek

Members
 • Content Count

  1,279
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  gelderland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dat is een spelfout.... deno-methode
 2. Helaas, het zijn (vaal) rode pepers, op de foto is de kleur wat anders geworden.
 3. Peper en Paprika gezaaid (Deno Methode) Ook zaten er oudere zaden bij dus bij te weinig kieming na 1 week kan ik altijd nog bestellen.
 4. Ook hier zij de eerste zaden op de den0-morthode gezaaid Ik heb nu het bakje afgesloten op de vensterbank staan. Vele soorten groenten zaai ik het liefst op de methode, het kiemsucces is is mijn beleving veel beter, zeker als het al wat oudere zaden betreft Iedereen veel succes in dit nieuwe seizoen!
 5. Helemaal top die rocket stoves simpel en snel bouw je ze met B2 betonblokken (in België slechts 1.50 per stuk) heerlijk om buiten te koken.......
 6. Je kan er ook een plastic zak gevuld met water bovenop plaatsen. Heb ik zelf gedaan en het werkt prima, sluit alles netjes af.
 7. Muizenmeloentjes (cucamelon) eindelijk gelukt om te kweken de volhouder wint!! snijbiet: morgen een heerlijk stamppotje van maken
 8. ik zie helaas pas nu dit bericht. Mocht het je weer overkomen: de paddenstoel aan stukjes snijden en met heet water overgieten, een uurtje laten staan. Met water en al kan je er een heerlijke oesterzwamsoep van maken! De makkelijke manier is een pakje champignonsoep gebruiken en de oesterzwam met vocht en al toedienen, wel langzaam doorkoken om de oesterzwam weer zacht te maken.
 9. Kleine grasfranjehoed (Psathyrella prona) de steel lijkt me iets dikker in vergelijk met de langsteelfranjehoed (Psathyrella conopilus) beide soorten zijn algemeen voorkomend en lijken zeer veel op elkaar dus het is een gokje
 10. Altijd moeilijk te zien vanaf een afstand (een detail-foto zou kunnen helpen) Het is een gokje: het begin van Hericium cirrhatum de gelobte pruikzwam Ik ben benieuwd hoe het er over een paar dagen uitziet.
 11. Tip: Het is altijd handige informatie om te vermelden in welk soort gebied je ze hebt aangetroffen. Is het op een boom vermeld dan het soort van boom. Dit maakt het een stuk eenvoudiger.
 12. Kan je een foto maken van de groene plekken? Groen voorspeld meestal niet veel goeds, maar wellicht valt het wel mee.
 13. Dit jaar zou ik weer nieuwe stekken nemen van mijn aardbeiplanten, echter er vormen zich geen uitlopers Slaan aardbeiplanten wel eens een jaar over of zou er iets anders aan de hand kunnen zijn? Volgens mij had ik altijd uitlopers, jaar in jaar uit.
 14. Zo goed als zeker een oesterzwam dus je kweek zal goed zijn gegaan! Succes met de verdere oogst.
 15. De siliconen matjes zijn verhuisd naar de kleinkinderen die ze gebruiken als ze aan het knutselen zijn 😀 Ik gebruik weer gewoon bakpapier en dat bevalt me het best, met voorkeur voor de op maat gemaakte velletjes. Waarschijnlijk heb ik de foute (lees stinkende) matjes gekocht maar ik laat me niet meer verleiden om weer matjes te kopen. De keuken en zolder staan inmiddels vol van allerlei hulpmiddelen en apperatuur die ik af en toe gebruik en wegdoen ben ik echt slecht in.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...